ankar5 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 00:14 Mam 3,5 letnią Karolinkę a za miesiąc będę miała drugą córkę i NIE MAM jeszcze wybranego imienia. Miała być Małgosia ale ostatnio przestało mi się podobać, szczególnie wersja Gośka. zastanawiam się nad Marianna, Martyną, Pauliną... już sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 09:49 A MOZE MARCELINA..?? Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 10:08 z podanych przez Ciebie Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
aneta157 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 11:44 Małgosię można zdrabniać na wiele różnych sposobów, niekoniecznie Gośka, chociaż Gośka, Aśka, Kaśka, Anka brzmią dla mnie zupełnie neutralnie, Paulina niestety - nie podoba mi się, no i jest zbyt popularne Martyna - brzmi tak twardo, blado wypada przy Karolinie, ale Marianna to bardzo ładnie imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Marianna! 29.09.05, 16:27 Jest śliczne, międzynarodowe, jego popularność stopniowo wzrasta, ale nie jest jeszcze tak powszechne i osłuchane jak Martyna czy Paulina. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 06:30 Marianna - bardzo ładnie, a może podoba Ci się Marcjanna? Zdrobnienie - np. Marcysia. Paulina podoba mi się, ale do Karoliny raczej nie pasuje - zbyt podobne. Za Martyną się nie przepadam, poza tym jest dość popularna ostatnio. A Małgorzata nie musi być Gośką, może być też np. Małgonią. Mnie do Karoliny jakoś pasuje Weronika (albo Berenika). Może być też np. Joanna (obecnie mało popularne i mała Joasia nie będzie miała wielu rówieśniczek- imienniczek), Katarzyna (j.w.), Aniela (Anielka i Karolinka), Lilianna, Jaśmina (piękne, rzadkie imię, i w większości spotyka się z pozytywnym odzewem - poczytaj na forum ... Jaśminka i Karolinka...), Idalia (czyli w zdrobnieniu Ida, Idalka, Idasia...). Pozdrowienia, Tawi Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 07:41 Martynka (mam córeczkę o tym imieniu ) i myślę ,że by pasowało Krolinka i MARTYNKA) MOŻE BYC Marianna ,a Paulina ładnie ,ale bardzo popularne Małgorzata nie Odpowiedz Link Zgłoś
anula91 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 09:09 Z tych wszystkich podanych przez Ciebie imion najbardziej podoba mi się Małgosia, Gosia, no i pasuje do Karoliny. Martyna, Paulina - nie przepadam, a Paulina wyjątkowo źle mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 13:39 a może Natalia, Monika, Eliza? Żeby nie brzmiało podobnie do Karoliny...ja mam na imie Paulina a moja siostra Kamila-niby nie aż tak podobne, ale jak w dzieciństwie któryś z rodziców wołał jedną z nas, przybiegalysmy obie... Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 13:42 a moze .....Hania?)))) POzdrawiam- Hania Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 15:37 Nie wiem dlaczego, ale do Karoliny pasuje mi Kornelia lub Klara – całość brzmi ślicznie, pod warunkiem, że masz „nie – twarde” nazwisko (no i bez „r” Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 29.09.05, 19:04 Klara albo Ksenia. Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 30.09.05, 11:45 Ja byłabym za krótkim imieniem, np. Maja, Laura. Bo np. "Karolina i Kornelia" brzmią razem zbyt poważnie i zbyt twardo. Poza tym fajnie jest, jak nie mają tych samych końcówek. Mam córeczkę Natalię, ale jak będę miała jeszcze córkę, to dostanie krótsze imię. Odpadają też wszystkie inne z końcówką -alia. Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 30.09.05, 12:59 Michalina!Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 30.09.05, 13:16 Elżbieta,Irena,Krystyna,Marianna,Rozalia.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 30.09.05, 13:51 Marcelina, a jesli nie Malgosia, to moze Gabrysia?! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka302 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 30.09.05, 13:54 Mam na imie Karolina,a moja siostra Paulina.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjna2 Karolinka i Krystynka 30.09.05, 18:30 A co byś powiedziała na Karolinka i Krystynka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Urodzila się jednak Małgosia! 27.02.06, 22:15 Szczęśliwej mamie gratuluję forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=35396398&a=35401810 Odpowiedz Link Zgłoś
sweetann5 Re: Jakie imię dla siostry Karolinki? 01.03.06, 14:49 ja proponuję Kingusia (znam taki duet fajnie się sprawdza; Odpowiedz Link Zgłoś