juleczka4 04.10.05, 21:56 Moja znajoma kilka dni temu urodziła córeczkę i malutka właśnie tak dostała na imię! Uważam , że bardzo fajnie , łaadne , sympatyczne , niezbyt popularne i ładne zdrobnienia Moniczka , Monia , Moni itd. Moja opinia niestety nie jest dokońca obiektywna, bo tak ma na imię moja mama więc rozumie się to samo przez się )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Monika! 04.10.05, 22:01 Fakt, ładne Matka św. Augustyna miała tak na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Monika! 04.10.05, 22:11 A przy tym obecnie rzadkie. Wskazane w nagłówku forum "Statystyki Bartka Górnego" na 5949 dziewczynek wykazują jedynie 30 Monik. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Monika! 04.10.05, 22:17 We mnie nie wzbudza emocji, raczej neutralnie, ale fakt zdrobnien jest duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Monika! 04.10.05, 23:43 Zupełnie nie przepadam za tym imieniem. Moda na nie raczej minęła, i na razie nie żałuję. Trochę mi się przejadło. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Monika! 05.10.05, 20:06 Nie przepadam - przejadło mi się. Nie uważam też, żeby dobrym pomysłem było nadawanie dziecku imienia szalenie popularnego w poprzednim pokoleniu, ponieważ może się ono rówieśnikom kojarzyć "ciotkowato". Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Monika! 05.10.05, 20:19 Jeśli każdę imię miało by się rozpatrywać w takich kategoriach "to nie bo ciotkowate" "to nie bo babciate" "to nie bo przecież wszystkie np. Mariolki, Jolki itd. to głupie babki" , to okazło by się , że żadne imię się nie nadaje i każdy nazywał by się Gall Anonim :pp Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Monika! 06.10.05, 00:49 E nie, przecież jest mnóstwo nieznanych lub mało znanych imion, które z niczym konkretnym się nie kojarzą większości społeczeństwa. Taka Tarsylia na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Monika! 06.10.05, 22:31 Tylko nie Moniczka!!! - nienawidzę tego zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Monika! 06.10.05, 22:40 Mam tak na drugie. i od dziecka nie znosze... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Monika! 07.10.05, 09:51 Kiedyś podobało mi się, nawet z bierzmowania mam takie, ale teraz już mi się przejadło Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Monika! 08.10.05, 13:56 Znam sporo osób o tym imieniu.Do równoległej klasy chodzi Monika,na ktora nikt chyba inaczej nigdy nie mówił jak Monia.Imie dość ładne,szczegolnie zdrobnienie Moni. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Monika! 08.10.05, 14:04 Przyszło mi jeszcze do głowy zdrobnienie Nika , też fajne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Monika! 07.03.06, 20:44 W Warszawie na 43. miejscu wśród imion żeńskich, czyli do pierwszej setki jeszcze się łapie. Odpowiedz Link Zgłoś