up61974 24.10.05, 13:45 Jak Wam sie podoba to imię??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: ERNEST 24.10.05, 15:41 Link do dyskusji o imieniu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=22696386&wv.x=2&a=22696386 Odpowiedz Link Zgłoś
maadga Re: ERNEST 25.10.05, 11:43 Jeśli chodzi o zdrobnienie tego imienia to na mojego męża wołam poprostu Ene najłatwiej przychodzi, a ogólnie rzecz biorąc nie podoba mi się to imię za twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
giguch1 Re: ERNEST 24.10.05, 16:25 Mi sie podoba... co mnie sama zdziwilo. Hemingway, meskosc, a jednoczesnie chlopiec-lobuziak... Jest na mojej liscie bardzo wysoko. I o dziwo walczy o palme pierwszenstwa z Emilem, ktory z kolei kojarzy sie bardzo miekko. Wiec u mnie, jesli chlopak, to na E)) Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: ERNEST- OT 24.10.05, 20:00 to ja napisze taka historyjke: moj brat urodzil sie w dniu imienin Ernesta (27 marca) i tak tez mial byc nazwany, do czasu... otoz siedmioletnia wowczas sica, nie umiala wypowiedziec owego imienia. Zamiast Ernest, mowilam ERNESTER. Jakby tego bylo malo, to w ogole nie wiedzialam o co wszystkim chodzi. I tym sposobem, moj brat zostal Piotrem Odpowiedz Link Zgłoś
up61974 Re: ERNEST 25.10.05, 08:02 Dzięki za odpowiedzi! Imię to jest brane pod uwagę przy nazwaniu drugiego syna. W domu jest już EMIL, który zresztą miał być Ernestem. I też jakoś na początku miał problem z wymówieniem i stwierdził, że NIE, bo nie umie powiedzieć, ale teraz już sie nauczył. Choć złożył swą osobistą propozycję aby braciszek był MAĆKIEM. W sumie też mi się podoba...POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
sparrow10 Re: ERNEST 29.10.05, 19:05 Ja mam w domu Ernesta i nie wyobrażam sobie, że mój maluszek mógłby mieć inne imię.Podoba się wszystkim znajomym i przypadkowo poznanym osobom. Uważam, że jest przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: ERNEST 20.11.05, 14:19 Nie lubię imion tego typu.Dla mnie są dziwne,ale samo imie nawet ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: ERNEST 06.10.16, 16:57 Bardzo, do tego stopnia że wskoczył na moją listę ulubionych i tak myślę w przyszłości dać potencjalnemu synowi na drugie IMO imię jest oryginalne, dźwięczne i i charakterne Jak zdrabniałybyście Ernesta? Erni, Erniś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: ERNEST 06.10.16, 17:32 Ja zdrabniałabym raczej do Nestka, Neścika, Nesia - te "Erniowe" zdrobnienia mnie nie przekonują. A samo imię lubię i mogłabym tak nazwać syna, gdyby mąż nalegał. Odpowiedz Link Zgłoś