szczekuszka 09.11.05, 13:35 Co sadzicie o meskim odpowiedniku Łucji Łucjanie. W pierwszej chwili wydalo mi sie zbyt kobiece, ale im dalej w las... Sama nie wiem... Łucji w Polsce jest ponad 50 tysiecy, a Łucjanow ponad 2700, licho... Znacie jakis Łucjanów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Łucjan 10.11.05, 11:07 Az tak to imie jest ... no wlasnie jakie, bo zadnych opinii nie ma ;P Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Łucjan 10.11.05, 11:43 gaja011 napisała: > Mnie się nie podoba. Jeśli już, to Lucjan. A czemu Lucja, a nie Łucjan?! Co jest z tym Łucjanem nie tak?! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Łucjan 10.11.05, 13:21 Podoba mi sie; nie wiem, czemu jest malo znane. Łucja staje sie popularniejsza, to moze i popularnosc Łucjana kiedys tez wzrosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: Łucjan 11.11.05, 15:30 Myślę, że Łucjan jest męską formą od Łucji, a Lucjan od Lucyny. Dla mnie Lucjan brzmi po prostu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Łucjan 13.11.05, 01:01 To ja moze wkleje cos, co wyjasni czesciowo sprawe: hpl.wikipedia.org/wiki/%C5%81ucjan Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Łucjan 11.12.05, 12:03 Wczoraj pojawił się w WnŚ chłopczyk o tym imieniu; dobór do nazwiska rewelacyjny. Ur. 19 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Łucjana nie, ale studiowalam z Lucjanem... 10.05.06, 22:44 Jakos to Ł mi nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Bardzo niepraktyczne 12.05.06, 15:19 szczekuszka napisała: > Co sadzicie o meskim odpowiedniku Łucji Łucjanie. Szczerze mówiąc, pierwsze słyszę o takim imieniu. Wierzę na słowo, że istnieje, acz brzmi mi jak jakaś dziwna kontaminacja Łucji z Lucjanem, sztucznie zmaskulinizowana Łucja albo źle wymówiony Lucjan. > Coś jest z tym Łucjanem nie tak? Poniekąd. Skazuje delikwenta na to samo, czego od 70 lat doświadcza znany mi pan Miłosław: ciągłe tłumaczenie, że nie ma na imię Mirosław. Łucjan miałby to samo. (ja akurat mam pecha mieć nazwisko podobne do jednego z popularniejszych nazwisk polskich, więc też znam ten ból). Odpowiedz Link Zgłoś