girri 17.11.05, 12:06 Witam, bardzo prosze o rade. Szukam imienia dla synka, z dodatkowym utrudnieniem, musi brzmiec tak samo po polsku jak i hiszpansku. Podoba mi sie Gabriel, ale chyba jest bardzo rzadkie, oczywiscie wszyscy wiedza o tym ze byl taki archaniol, ale w wyszukiwarce trafia mi sie zawsze Gabriela , a chlopcy? Jest tu jakas mama Gabriela? Jakie uzywacie zdrobnienia? Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Gabriel 17.11.05, 12:10 Gabriel to bardzo ładne imię i myślę, że nie ma sensu, abyś szukała dalej.. Zdrobnienie znam tylko jedno - Gabryś. Ale na pewno jak się Tobie synek urodzi to znajdziesz dużo, dużo innych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gabriel 17.11.05, 12:15 Mam wrazenie, ze nie jest az takie rzadkie, ale trzeba by zapytac dziewczyny, ktore maja pod reka Grzenie. Znam doroslego Gabriela i musze powiedziec, ze imie dobrze do niego pasuje i niezle sie chyba nosi. Troche opinii bylo np. tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=24824094&v=2&s=0 i pomyslow na zdrobnienia tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=22258717&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Gabriel 17.11.05, 12:44 a ja znam poltorarocznego Gabriela... Gaba, Gabutek, Gabrys... uroczy chlopak, urocze imie Odpowiedz Link Zgłoś
girri Re: Gabriel 17.11.05, 15:34 Dziekuje wszystkim za odpowiedz. Ciesze sie, ze to imie budzi raczej pozytywne skojarzenia. W Hiszpanii uzywaja jeszcze zdrobnienia Gabi, tak jak na mojego Daniela mowia Dani.Chyba klamka zapadla.. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Gabriel 17.11.05, 16:53 calkiem fajnie Gabriel. A jeszcze moze byc Adam, Marek,David, Sebastian, Oskar, Dorian,...Raczej polskie, ale da sie wymowic bez problemow po hiszpansku. Zycze powodzenia! K Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: Gabriel 17.11.05, 17:42 Śliczne imię i zdrobnienie Gabi również. Nie szukaj innego, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
girri Re: Gabriel 18.11.05, 11:09 Dzieki za opinie, chyba sie zdecydujemy. Co do Twoich propozycji: David odpada bo maz ma tak na imie, dwie kolezanki z mieszanych malzenst maja Oskarow, Adam mi sie bardzo nie podoba, MArek to Marcos. Czyli chyba jdnak Gabriel!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Gabriel 17.11.05, 18:02 Dobry wybór - Gabriel, Gabrielek, Gabryś. Tylko uważałabym ze zdrobnieniem Gabi, bo w Polsce kojarzy się raczej dziewczęco. Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Gabriel 18.11.05, 13:31 Przepraszam za moją wypowiedz , ale to tylko moja opinia - dla mnie Gabriel brzmi raczej niemęsko. Chyba przez to zdrobnienie Gabryś... Proponowałabym raczej Marka albo Dawida . Z przewagą na Marka Hej, cata Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Gabriel 18.11.05, 22:21 Bardzo fajne imię. Mój syn ma na imię Daniel Gabriel. Gabriel na drugie, bo od zawsze miałam w planach córkę Gabrysię. Za pierwszym razem nie wyszło, ale nie mogłam stracić tego imienia. Rodzeństwo Gabriel i Gabriela nie przeszłoby. Dlatego Jest Dabniel Gabriel i Gabriela Joanna Odpowiedz Link Zgłoś