cataluna 28.11.05, 13:06 Czy da sie zarejestrować w Polsce ? Jak Wam sie podoba to imię? Mi nawet sie podoba, ale nie wiem czy na polskie warunki jest ok? Czy może u nas jako Orland? Bez tego "o' traci jednak jakis urok, jakąś część siebie. Moje pytanie jest czysto teoretyczne Cata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaja011 Re: ORLANDO 28.11.05, 16:30 Mój syn ma na imię ROLAND. Jest już dorosły i imię bardzo mu się podoba. ORLANDO, to wersja hiszpańska tego imienia. Mnie osobiście bardziej podoba się Roland, ale to oczywiście tylko moje zdanie. Nie wiem, czy byłby jakiś problem z rejestracją tego imienia, ale wydaje mi się, że chyba nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ORLANDO 10.12.05, 20:15 Jest w Polsce 5 mężczyzn o imieniu Orland i 10 - Orlando (plus 3 kobiety o imieniu Orlanda). Z kolei słownik Ossolineum wyraźnie odsyła od Orlanda do Rolanda. Myślę, że zarejestrować się da (choć poprawną wersją polską jest Roland), ale bez "o" na końcu traci dużo uroku. Z drugiej strony, żadne imię włoskie typu Angelo, Leonardo, Antonio itp. z polszczyźnie nie kończy się na "o", a zatem Orlando również nie powinien. Odpowiedz Link Zgłoś