Dodaj do ulubionych

Endo w bydgoszczy

14.09.05, 09:32
witam wszystkich! Czy znacie jakiegoś dobrego endokrynologa z Bydgoszczy?
Po kilku latach zlego samopoczucia lekarz dał mi skierowanie TSH. Wynik
poniżej 0,05 i teraz w trybie pilnym mam iśc do endo. Co oznacza mój wynik?
Nadczynnośc czy niedoczynnosc? W ostatnich miesiacach przytyłam 10kg.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katerina24 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 17:22
      Witaj Wynik wskazuje na nadczynność ale może być z tym róznie bo może CI THS
      skakać ,trochę dziwne bo jak się ma nadczynność to się chudnie choć na forum
      tarczycy choroby nie wszystkie osoby tak mają ,dobrze by było zrobić ft3 i ft 4
      oraz przeciwciała tarczycowe ANTI TG I ANTI TPO,usg
      tarczycy ,wapń,magnez ,morfologie ogólną ,chlorki,cholesterol całkowity ?A jak
      tam sprawy hormonalne u Ciebie wszystko gra???Sprawdzano Ci parametry hormonów
      płciowych ,jak tam stan skóry,włosów ,sprawa miesiączek[regularne]?
      Pozdrawiam ,napewno sprawa się wyrówna gdy trafisz na db lekarza/
      • katerina24 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 17:23
        propo endo w Bydgoszczy spróbuj na forum ogólnym tzn albo ZDROWIE albo ZDROWIE
        KOBIET lub Choroby tarczycy
        • agnieszka2211 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 20:46
          nie miałam robionych żadnych z tych badań, tylko morfologia OK a cholesterol
          ponize normy,chociaz ostatnio i tak dosc sie podniosl (z 40 na 120). Doskalam
          skierowanie do endo w trybie pilnym, ale wszedzie kaza czekac ponad miesiac.
          Chcialabym pojsc do dobrego lekarza,bo o skierowanie ciezko. Czy tarczyca moze
          miec jakis wplyw na EEG glowy??? 4 lata temu mialam EEG i wyszly zmiany,
          neurolog mial problem w diagnozie, jednak stwoerdzil, ze "podciagnac wynik"
          moze jedynie pod padaczke. Czy moze byc wplyw choroby tarczycy?
    • agnieszka2211 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 21:09
      jeszcze jedno pytanie. Czy tarczyca może miec wpływ na koncentrację i pamięc?
      Ostatnio ma z tym proble,a to przeszkadz najbardziej w pracy sad
      • katerina24 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 21:45
        Oczywiście tarczyca może mieć wpływ na konentrację i pamięć niestety
        zresztą ,tarczyca oprócz hipokampu jest jedną z "rzeczy"w org które to
        reguluja ,możesz spróbować lecytyny ona zwiększa ilość acetylocholiny we krwi
        amym poziom transmisji neurotransmiterów sie poprawia co de facto ma wpływ na
        pamięć,propo EEG musiałabyś poczytaćv stare posty bo możliwe sa zmiany
        neurologiczne ale czy aż takie jak opisujesz to niestety nie orientuje
        się,wiadomo że problemy z tarczycą moga zaburzać pewne procesy niestety nie
        pamiętam teraz linku[może zobacz stare wątki pobieżnie i znajdziesz to czego
        szukasz].Dobre są też nienasycone kwasy tłuszczowe znajdujące się np w oleju
        lnianym ,kwasach omega 3 ,6 ,oleju z rekina bez dodatków bo z tych kwasów
        powstaje tkanka mózgowa możesz stosować olej z rekina bez dodatków
        witaminowych np ECOMER <SELAMER <ISKIAL .Wizyta konieczna ,niestety nie jestem
        w stanie polecić Ci db endo z prostej przyczyny nie mam znajomych w
        BYDGOSZCZY ,polecić nikogo nie mogę,rada jest taka że jesli możesz idż
        prywatnie i koniecznie musisz mieć te badania to podstawa jesli chodzi o
        tarczycowe problemy ,masz nadczynność ale trzeba spr czy jest to "zwykła"czy
        autoimmunologiczna .Bez wyników nic więcej Ci nie pomogę ,trzeba spr na czym
        stoisz i to szybko,pozdrawiam
        • agnieszka2211 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 21:53
          dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź!!! Jutro koniecznie poszukam lekarza,
          który w miarę szybko się mną zajmie. Nawet prywatnie trzeba czekac ok. miesiąca
          na wizytę, mimo że na skierowaniu mam "cito"
          pozdrawiam
          • pakawsm Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 22:08
            Jak masz "cito" to ich zasranym obowiązkiem jest wpuszczenie cię nawet bez
            kolejki. Ja w ostatnim czasie miałam często cito i tak właśnie sie działo,
            spróbuj może w innej przychodni
            Paula
            • agnieszka2211 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 22:13
              dzięki za info!
              • katerina24 Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 22:35
                Aj Agnieszka wiem prywatnie też czekam około3-4tyg a i tak nawet priv nie chcą
                dawać badań,tu już niestety kazdy działa w swoim zakresie ,jutro przejrzę info
                i znajdę Ci coś odnośnie zaburzeń neurologicznych może coś to da [tyle że
                będzie to wieczorem],pozdrawiamy trzym się
    • pakawsm Re: Endo w bydgoszczy 14.09.05, 22:26
      Może to Ci coś pomoże
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=597&w=22753909&a=22753909Paula
      • agnieszka2211 Re: Endo w bydgoszczy 15.09.05, 05:30
        dziekuje wam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka