anita.anita80 10.01.06, 11:33 WITAJCIE! zdecydowaliśmy nasza córeczka będzie nazywała się ROZALIA (po prababci) może macie jakieś propozycje zdrabniania tego imienia ( a na marginesie jak wam się podoba ) mamy w domu 2-letnią MARTYNKĘ (dodam ,że do nazwiska RUDZINSKA) dziękuję pozdrawiam tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: ROZALIA 10.01.06, 11:41 Hej! Odświeżyłam Ci stary wątek o Rozalii z opiniami. Baardzo mi się to imię niezmiennie podoba A zdrobnienia - na przykład Rozalka, Rozalcia, Róża, Różyczka, można też mówić Rozalinda. Oczywiście są to częściowo różne imiona, ale spokojnie można ich używać również w stosunku do małej Rozalki. Pozdrawiam Was serdecznie i pochwal się na forum, jak już Rozalka będzie na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: ROZALIA 10.01.06, 12:02 napewno się pochwalę dzięki pozdrawiamy tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ROZALIA 10.01.06, 12:20 Uwielbiam to imię . Zdrobnienia? Rozalka. Na cóż więcej, to jest wystarczająco ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ROZALIA 12.01.06, 12:34 Bardziej nietypowe zdrobnienia i wariacje: - Zalia - Alia, Ala - Lia (wym li-ja) - Roza (jak biełyje rozy) - z angielska Rose albo Rosie, wym. rołz, rołzi. Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
tubielka Re: ROZALIA 21.01.06, 11:09 Czesc, chce tylko powiedziec, ze mamy w domu Rozalke (w maju 3 latka) i wszyscy sie zachwycaja imieniem. Poki co jeszcze imie to nie jest tak popularne, jak inne (mysle niestety ze to tylko kwestia czasu). Najczesciej do naszej mowimy: Rozalka, Rozala, Rozalina, Rozalia (gdy ja upominamy), Rozamunda, Rozalinka, Rozalunia, Niunia, no i oczywiscie jak inni Kwiatuszku, Słoneczko, Serduszko itp. Nie zaglebialam sie w opis tego imienia, ale mysle, ze to imie jest lekko naznaczone... Byl taki film "Rozalka olaboga", nie widzialam ale moj brat mi mowil, ze o dziewczynce, ktora byla niezlym ziółkiem, no i moja Rozalka, tez zaczyna pokazywac charakter, w sensie, ze energia ja rozpiera, chce byc liderem w grupie, no i najciekawsza cecha juz manipuluje ludzmi (niektorzy powiedza ze te cechy wystepuja u wszytskich dzieci). Tak, ale Rozala robi to z takim urokiem. Mysle ze cos w tym imieniu jest. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tubielka Re: ROZALIA 21.01.06, 11:11 Zapomnialam dodac, ze Rozalka mowi na siebie ZALKA Jejnik (Rozalka Olejnik) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: ROZALIA 23.01.06, 00:28 Róża Rozalka Rózia Rossa (tak na Moją prababcię o tym imieniu wołał jej zakochany w niej po uszy Mąż) Roza Lisia (a tak na Prababcię wołało jej rodzeństwo) Alisia Isia Rosia Rósia Azalia Zysia (to z kolei było najbardziej nielubianym przezwiskiem Babci) Rozka Różka Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: ROZALIA 23.01.06, 00:30 Przypomniało mi się!! Była jeszcze Rozalija oraz Rozja Odpowiedz Link Zgłoś
evino Re: ROZALIA 24.01.06, 10:48 jedna z moich babc miala tak na imie uwazam, ze piekne jest! jak tylko bede miec corke to mysle, ze rowniez sie zdecyduje na to imie! a zrobnienie to najladnijesze chyba RÓZIA! Odpowiedz Link Zgłoś