serioga78 14.01.06, 20:08 Co myślicie o tych propozycjach? Niedługo rodzi nam sie synek, ale mojej żonie nie podobają się te imiona, co Wy o nich sądzicie? W urzędzie nie ma przeciwskazań, pozdrawiam i dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
am1313 Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 20:14 Polecam poprostu Dawida, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 20:34 Jesteś Amerykaninem, tylko zapisujesz imiona fonetycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 20:35 Myślę, ze to kolejna prowokacja. Ale gdyby sprawę potraktowac teoretycznie, to trudno mi sobie wyobrazić dzieci o takich imionach zagranicą. Przecież nikt by tego nie odczytał! Więc Dawid i Jazon jednak byliby lepsi Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 21:30 Łatwo sprawdzić czy to prowokacja , wystarczy sp[rawdzić czy faktycznie można nadac takie imię ) Gaudencjo możesz zdobyć takie informacje ?? Tak na marginesie - Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 21:43 A mnie się podoba Dżejson, miło mi się kojarzy z tym sympatycznym bohaterem tasiemcowej serii filmów familijnych "Piątek trzynastego" Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 21:44 Dżejson czy Jason ?? Bo o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 21:47 Shillo, niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić, ponieważ są urzędy - i zgadzam się, że to żałosne - które zarejestrują nawet takie "cudeńka". Może być tak, że rzeczywiście w urzędzie powiedzieli, iż nie ma problemu. Natomiast nick serioga78 jest zupełnie nowy na forum, możesz to sobie sprawdzić na forum, i to własnie budzi moją czujnosć, choć nie musi świadczyc o trollowaniu. Wracając do rejestracji, to zrobię Ci mały wypisik z Rymuta: Dzastin - 1 (nie, nie zgubiłam kropki nad z, dalej tez nie) Dzenifer - 1 Dzeremi - 1 Dzereni - 1 Dzesika - 5 Dzesław - 1 Dzewat - 1 Dziamajka (hehe, nigdy tego wczesniej nie widziałam) - 1 Dziamila - 1 Dziawiet (f) - 1 Dziba - 1 Dziuletta - 1 Dzordan - 1 Dzordasz - 1 Dziordzi - 2 Dzuan - 1 Dzulieta - 1 Dzuljeta - 1 Drzaneta - 1 Drzastina - 1 Drzemma - 1 Drzesika - 3 Rzaneta - 1 Rzanna - 1 Żaklin (f) - 71 Żaletta - 1 Żameta - 1 Żan - 1 Żana - 6 Żasmin (f) - 1 Żasmina - 1 Żerard - 6 Żermen (f) - 1 Żermena - 13 Żermentyna - 1 Żerom - 2 Żilbert - 3 Mogłabym jeszcze tak długo, ale chyba starczy? BTW, wiesz już, czemu pisałam, że fakt zarejestrowania imienia nie oznacza ani jego istnienia, ani dopuszczalności? Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 22:28 Ojej, biedne dzieci, Żaletta mi się z żyletą kojarzy, a Żameta z gametą. W każdym razie dla mnie okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 22:32 gaudencja napisała: > Shillo, niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić, ponieważ są urzędy - i > zgadzam się, że to żałosne - które zarejestrują nawet takie "cudeńka". Może być > > tak, że rzeczywiście w urzędzie powiedzieli, iż nie ma problemu. Natomiast nick > > serioga78 jest zupełnie nowy na forum, możesz to sobie sprawdzić na forum, i to > > własnie budzi moją czujnosć, choć nie musi świadczyc o trollowaniu. > > Wracając do rejestracji, to zrobię Ci mały wypisik z Rymuta: > Dzastin - 1 (nie, nie zgubiłam kropki nad z, dalej tez nie) > Dzenifer - 1 > Dzeremi - 1 > Dzereni - 1 > Dzesika - 5 > Dzesław - 1 > Dzewat - 1 > Dziamajka (hehe, nigdy tego wczesniej nie widziałam) - 1 Żartujesz chyba ??????? Jak można nazwac tak dziecko ?? I tu rozumiem Twoje oburzenie na niedouczenie niektórych urzędników, przecież to jest ... sama nie wiem jak to nazwać > Dziamila - 1 > Dziawiet (f) - 1 > Dziba - 1 ?????????? Dziba ?????????????? Straszne !! > Dziuletta - 1 > > Dzordan - 1 > Dzordasz - 1 > Dziordzi - 2 > Dzuan - 1 > Dzulieta - 1 > Dzuljeta - 1 > > Drzaneta - 1 > Drzastina - 1 > Drzemma - 1 > Drzesika - 3 > > Rzaneta - 1 Urzędnik nie znał ortografii ????????? > Rzanna - 1 > Żaklin (f) - 71 to akurat dość popularne imię , choć raczej jako Żaklina ?? > Żaletta - 1 > Żameta - 1 > Żan - 1 > Żana - 6 żana zrozumiała > Żasmin (f) - 1 > Żasmina - 1 > > > Żerard - 6 > Żermen (f) - 1 > Żermena - 13 > Żermentyna - 1 > Żerom - 2 > Żilbert - 3 > > > Mogłabym jeszcze tak długo, ale chyba starczy? BTW, wiesz już, czemu pisałam, > że fakt zarejestrowania imienia nie oznacza ani jego istnienia, ani > dopuszczalności? > > cała reszta, których nie skomentowałam jest po prostu straszna. Albo to jakiś zart ze strony rodziców, urzędników , albo ja żyje w jakimś dziwnym kraju. Jak tak można ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 22:54 shilla01 napisała: > gaudencja napisała: > > Żaklin (f) - 71 > to akurat dość popularne imię , choć raczej jako Żaklina ?? Co Ty, taka przykładowa Żaklin Nowak Ci się nie podoba? Albo Żaklin Krawczyk? Bo jestem pewna, że przynajmniej część z nich nie ma nazwiska określającego płeć. > > Dziamajka (hehe, nigdy tego wczesniej nie widziałam) - 1 > > Żartujesz chyba ??????? Jak można nazwac tak dziecko ?? I tu rozumiem Twoje > oburzenie na niedouczenie niektórych urzędników, przecież to jest ... sama nie > wiem jak to nazwać (...) > cała reszta, których nie skomentowałam jest po prostu straszna. Albo to jakiś > zart ze strony rodziców, urzędników , albo ja żyje w jakimś dziwnym kraju. Jak > tak można ?? Hihi, to już będziemy przynajmniej dwie oburzające się na niedouczenie urzędników Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Dejwid czy Dżejson??? 15.01.06, 17:17 shilla01 napisała: > cała reszta, których nie skomentowałam jest po prostu straszna. Albo to jakiś > zart ze strony rodziców, urzędników , albo ja żyje w jakimś dziwnym kraju. Jak > tak można ?? Gdybyś miała w domu słownik Rymuta, przekonałabyś się, że to, co podała Gaudencja nie stanowi nawet jednego promilu różnych strasznych dziwolągów, jakie zarejestrowano. I nie chodzi o Kunegundę i Edeltraudę, bo to jest akurat zrozumiałe, tylko właśnie o takie "cudeńka". Do osobnej kategorii zaliczyć można imiona typu Wredzia czy Szyja (także przypadki autentyczne), nazwy geograficzne (Dakota, Malta) lub też nagminne stosowanie zdrobnień (zarejestrowanych oficjalnie!) zamiast pełnych imion: Iwonka, Hanka, Ania czy nawet wspominany już na forum Gieoś czy Marzenek (!). Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Dejwid czy Dżejson??? 17.01.06, 21:31 A następne me dziecię dumnie nosić będzie światowe imię Dziuletta ew Dzesław (żeby jednak ten polski akcent gdzieś tam był...) Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Dejwid czy Dżejson??? 14.01.06, 22:54 Cała ta lista gaudencji ,a raczej jej mniej więcej połowa świadczy o analfabetyzmie urzędników.Biorąc pod uwagę,że w urzędach pracuje się zespołowo,jest jakiś kierownik do tego,i takie imiona MUSIAŁY być komentowane więc wątpliwości, co do pisowni na pewno były ustalane kolegialnie można wysnuć wniosek,że większość urzędników usc,przynajmniej w tych miejscach, to idioci. Chyba,że były to małe urzędy z jednym urzędnikiem. Dziamajka..... to pewno po tym przeboju .. My na dyskotekach śpiewaliśmyżemejka.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Przerażająca lista 15.01.06, 10:06 A urzędnicy z całą pewnością po prostu niedouczeni. Ja w Polsce bym dziecka nawet "Jessica" nie zapisała, nie mówiąc już o zarejestrowaniu jakiegoś dziwoląga na "dż". Jest tyle pięknych imion... ale sorry, te w Polsce brzmią po prostu żałośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Dejwid czy Dżejson??? 17.01.06, 09:35 Dziamajka jest absolutnie rozbrajająca... Mnie zafascynował Dzuan - jeśli dobrze interpretuję, to jest to hiszpańskie imię (Juan) wymawiane po angielsku. Bo po hiszpańsku byłby Huan. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Dejwid czy Dżejson??? 17.01.06, 16:48 Moim zdaniem ,choć przeciwna amerykańskim imionom nie jestem to było wielkie skrzywdzenei dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Dejwid czy Dżejson??? 18.01.06, 12:22 Urzekła mnie Drzesika. Ktoś najwyraźniej nazwał maleńką córeczkę skrótowym opisem. No bo co takie małe robi? Drze się i sika Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Z najnowszych odkryć: 17.06.06, 19:31 Z tego cyklu jest opisywana dawniej na forum Lągina (3 osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Z najnowszych odkryć: 17.06.06, 19:32 tfu tfu, oczywiście tytuł jest nieadekwatny do treści Przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Z najnowszych odkryć: 17.06.06, 20:58 ale czy Lągina faktycznie istnieje? bo jakoś ciężko mi przełknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Z najnowszych odkryć: 17.06.06, 22:26 Faktycznie istnieje Longina, ale kto powiedział, że imię ma być zapisane w wersji poprawnej, hę? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś