martuszkaw 21.01.06, 13:33 Zauważyłam często przewijające się a forum zjadliwe komentarze odnośnie urzędniczej kompetencji. Muszę przyznać, że rejestrując córkę byłam mile zaskoczona, urzędniczka była nie tylko zorientowana, co więcej sama zaproponowała mi obcojęzyczną wersję imienia ze względu na pochodzenie męża. Poinformowała mnie o przysługującym nam prawie rejestracji imienia niezgodnego z polską gramatyką i pokazała wzór podania w takich przypadkach. Planowaliśmy zarejestrować dziecko Dobrawa (bo oboje mamy obywatelstwo polskie), po czym usłyszałam, że Doubravka też możemy, ale mąż osobiście musi się stawić, nie przypuszczałam, że inicjatywa wyjdzie od nich. Wiedzieliśmy, że mamy takie prawo, ale kompetencja nas powaliła. Wiem, że w tym samym urzędzie odmówili znajomym rejestracji Inki i Jesiki, proponując Dżesikę, czym zniechęcili rodziców. Więcej takich urzędów nam trzeba. Ku ścisłości urząd mieści się w Zagłębiu Dąbrowskim. Ciekawa jestem Waszym doświadczeń? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 15:14 Ja również mam dobre doświadczenia: rejestrując synka byłam przekonana, że można nadać imiona tylko z mitycznego "wykazu", i ponieważ nie znajdowałam tego imienia w kalendarzach, byłam przeświadczona, iż pozwolą mi tylko na rejestrację imienia w jego obocznej, bardziej znanej wersji. Mało brakowało, a poszłabym do USC i od razu podałabym tę drugą wersję na wszelki wypadek Ale postanowiłam spróbować, a pani bez słowa zarejestrowała, a czym byłam najbardziej zachwycona - bez słowa komentarza, bez dopytywania się, bez śladu zdziwienia na twarzy, choć imię było rzadkie. Pełen profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 15:15 Dodam jeszcze, że jest to urząd na Jezuickiej w Warszawie. Skądinąd wiem, że nie rejestrują tam "v", "c" zamiast "k" itp. pomysłów, oraz poważnie traktują zalecenia RJP. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 18:06 Mnie się jeszcze zapytano, czy to przemyślana decyzja, bo imię rzadkie i nie mieli żadnej Dobrawy od kilku lat - to był w zasadzie jedyny komentarz. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 18:53 gaudencjo , a możesz zdradzić jakie to imie ?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 08:54 Gaudencjo zdradzasz imię synka tylko wybranym? )) Bo szczerze mówiąc tez jestem ciekawa jak ma na imię Twój synek... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 12:29 Zdradzam tylko na priva Zaraz Ci napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 15:24 też bym się w końcu chciała dowiedzieć... proszę pokornie i uniżenie Odpowiedz Link Zgłoś
kasja311 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 03.07.06, 13:15 No dobra, forum juz troche sledze i mialam ambicje nie poznawania imienia latorosli Gaudencji, ale JUZ NIE WYTRZYMAM dluzej, Gaudencjo, zdradz mi tez. prosze... ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 03.07.06, 21:56 kasja311 napisała: Zabiłaś mnie )))) Poodpisuję sukcesywnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 12:35 martuszkaw napisała: > Mnie się jeszcze zapytano, czy to przemyślana decyzja, bo imię rzadkie i nie > mieli żadnej Dobrawy od kilku lat - to był w zasadzie jedyny komentarz. A to juz mi się nie bardzo podoba. Wątpię, czy mamy Oliwii i Patryków pytano, czy to przemyślana decyzja; zresztą to jest pytanie jak do małego dziecka. Należy założyć, że obywatel pełnoletni i posiadający pełną zdolność prawną podejmuje przemyślane decyzje, a jesli nie są one przemyślane, ma równiez do tego prawo. Urzędnika w USC nie ma prawa interesować, czy nasza daecyzja jest przemyślana. Kiedy chcemy sprzedać dom, notariusz nas też nie pyta, czy nie podejmujemy decyzji pochopnie. Twoja mała ma na pierwsze Dobrawa, czy Olga? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 12:38 Gaudencjo, mi też mogłabyś napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 14:10 To ja tez poprosze o imie synusia Poza tym, moze to trocheglupio zabrzmi, ale czy Gaudencja to tylko Twoj nick czy moze...imie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 14:28 Oczywiście. A gaudencja to nick, jego historię już tu kiedyś opisywałam Moje imię jest rzadkie, ale nie aż tak. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rycheza Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 15:59 A zdradzisz Gaudencjo jak masz na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 15:07 Olga Dobrawa zarejestrowana Olga Dobrawa Urszula Stanisława Tadea Juda ochrzczona. Mieli w sumie prawo się tak zapytać, ponieważ drugie imię było najbardziej dyskusyjne i rozważaliśmy Dobroniegę, Dobrogniewę lub Dobrosławę. Ponieważ mąż przebywał w innym mieście jeszcze w urzędzie na pięć minut przez rejestracją trwały konsultacje przez telefon (zodiakalne wagi takie już są). Przypuszczam, że właśnie dlatego urzędniczka się upewniała. Jeśli można to też poproszę o imię Twojego synka Gaudencjo na priva, bo ciekawa jestem? Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 16:36 Już poodpisywałam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 16:42 martuszkaw napisała: > Olga Dobrawa zarejestrowana > Olga Dobrawa Urszula Stanisława Tadea Juda ochrzczona. > Rety, ale dużo tych imion! Mieszkasz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:22 W Polsce. Dlaczego dużo, dużo to dla mnie ze 20 M. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:27 martuszkaw napisała: > W Polsce. Dlaczego dużo, dużo to dla mnie ze 20 M. Nie spodziewałam się, że na chrzcie można nadać więcej imion, niż dwa. A czy kapłan mówił do niej Olgo Dobrawo Urszulo Stanisławo Tadeo, ja Ciebie chrzczę, czy używał tylko jednego/dwóch imion ? Bo zwykle mówi się Urszulo Wando, Tereso Anno, itd., nawet, jeśli ktoś się godzi jeszcze na trzecie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:38 Można nadać dowolną ilość imion na chrzcie, trzeba tylko księdza przekonać. Olga Dobrawa były mało chrześcijańskie, więc argument się znalazł. Podczas mszy wymawiał wszystkie, bo tylko jeden chrzest był, ale każda rzecz jest do uzgodnienia. W naszym przypadku było nam łatwiej, bo w tym konkretnym kościele członkowie naszej rodziny chrzczeni są od 5 pokoleń, więc i księdzu ciężko było odmówić. No i w końcu poszliśmy przygotowani z odpowiednim paragrafem z kodeksu kanonicznego, jakby bojowy kapłan się trafił M. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:45 martuszkaw napisała: > Można nadać dowolną ilość imion na chrzcie, trzeba tylko księdza przekonać. Olg > a > Dobrawa były mało chrześcijańskie, więc argument się znalazł. Podczas mszy > wymawiał wszystkie, bo tylko jeden chrzest był, ale każda rzecz jest do > uzgodnienia. W naszym przypadku było nam łatwiej, bo w tym konkretnym kościele > członkowie naszej rodziny chrzczeni są od 5 pokoleń, więc i księdzu ciężko był > o > odmówić. No i w końcu poszliśmy przygotowani z odpowiednim paragrafem z kodeksu > kanonicznego, jakby bojowy kapłan się trafił M. Super U mnie w parafii większość księży zaprzyjaźnionych, więc jeśli zostałabym w tym miejscu na dłużej i złożyłabym taką propozycję, to pewnie zgodziliby się bez jednego słowa Ale i tak tu nie zostanę Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:51 theodorka napisała: > Super U mnie w parafii większość księży zaprzyjaźnionych, więc jeśli > zostałabym w tym miejscu na dłużej i złożyłabym taką propozycję, to pewnie > zgodziliby się bez jednego słowa Ale i tak tu nie zostanę Dokładnie, w sumie nie powinno im to przeszkadzać, bo przecież metryka kościelna, to prywatny dokument. Ksiądz jedynie nalegał, żeby dwa pierwsze zgodne były z aktem urodzenia. Znam rodzinę, której odmówili w urzędzie rejestracji Inki, zarejestrowali więc Marcelinka albo Paulinka (tak jakoś) a ochrzcili po swojemu Inka M. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 28.06.06, 11:31 Ale podczas slubu ksiadz musi odczytac wszystkie imiona z chrztu...Czy nie bedzie to nieco komicznie, jak Olga bedzie kiedys wychodzila za maz??? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 26.04.09, 17:31 Prostuje - nie mialam wtedy racji. annajustyna napisała: > Ale podczas slubu ksiadz musi odczytac wszystkie imiona z chrztu...Czy nie > bedzie to nieco komicznie, jak Olga bedzie kiedys wychodzila za maz??? Odpowiedz Link Zgłoś
zo0 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 12.11.06, 18:38 a w mojej rodzinie dla odmiany w kosciele odmowili ochrzczenia dziecka imieniem ksenia, wiec zarejestrowana jest jako aniela ksenia a ochrzczona jako ksenia aniela Odpowiedz Link Zgłoś
zo0 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 12.11.06, 18:39 ee pokrecilam jest odwrotnie w urzedzie ksenia aniela w kosciele aniela ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 28.06.06, 13:58 Dlaczego Olga jest uznane za malo chrzescijanskie? (nie zeby mi jakos bardzo zalezalo :o)) Wystarczy wpisac w Google Swieta Olga i zobaczyc co wychodzi: jej dzialalnosc dala podstawy do wprowadzenia chrzescijanstwa na Rusi, to chyba niemalo? a i w rodzinie potem miala swietych tez... Odpowiedz Link Zgłoś
12a30 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 18:00 czy ktos wie czy sa problemy z rejestracja imienia DASTIN Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.01.06, 18:29 U mnie nawet nie bylo mozliwosci obserwacji reakcji. Stosowne papiery wypelnilismy jeszcze w szpitalu a M. tylko pojechal akty odebrac - nie wspominal o zadnych komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.01.06, 21:44 Gaudencjo-to ja poprosze o imię Twojego synka-jeśli mozna oczywiście . Intryguje mnie od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
velopedus Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 01.02.06, 00:08 Oj, mnie tez intryguje . Odpowiedz Link Zgłoś
atemak Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 28.06.06, 12:19 Przy rejestracji mojego synka też był mały problem z drugim imieniem, ale po konsultacji z kierowniczką urzędu i "ency<klopedią" przeszło. Na drugie na Jaksa. Odpowiedz Link Zgłoś
water7 Gaudencjo ja też prosze 27.06.06, 21:39 też chciałabym poznać imię twojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Gaudencjo ja też prosze 27.06.06, 22:34 Ja również bym chciała się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 08:30 rodziłam w szp. Bielańskim i rejestrowałam dziecko w urzędzie na starówce - mój synek mógł mieć na imię Xavier gdybyśmy sobie tak ubzdurali ale chcieliśmy zwyczajnie Ksawery no ale na drugie ma Alexander pisane właśnie przez X - taki mały odlot mojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 11:32 Tylko, ze to nie pasuje...Trzeba bylo juz dac Xawery Alexander, tak jest zgrzyt... Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 12:47 za dużo X-ów jak dla mnie a poza tym - drugie imię jest alternatywne - zwykle i tak człowiek się przedstawia i wpisuje pierwszym Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 13:00 A jak mu pare razy w pisza z rozpedu w dokumentach AleKSander...KUtzynka meza miala juz problemy z Wioletta vel Violetta (miala raz tak, raz tak)...Imiona puiekne, ale to x zdecydowanie niepraktyczne...No i nie pasuje do Ksawerego...Sorry, ze sie czepiam, ale np. mialam kolezanke w pracy (Niemcy) Kristin Isabelle. Czy nie pasowaloby lepiej Christine Isabelle lub Kristin Isabel???Pzdr i duzo zdrowka dla synka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 14:21 biorąc pod uwagę nieco skostniałe brzmienie imienia Ksawery to ten ale Xander nieco go rozwesela Bo prawda jest taka że wszyscy wołają na niego - xander, xanderek jako że od Ksawerego żadne zdrobnienie nam nie pasowało ale imię bardzo nam się podoba Tak oto jest mieszanka wybuchowa nieco - tatuś się uparł na Aleksandra ja na Ksawerego - kiedy teść mówił że będzie Olek - mąż stwierdził że żadnego Olka nie będzie i wstawił x Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 16:33 No, jesli to byla antyolkowa akcja)))). Ja tez marze o synku z Aleksandrem na drugie albo Franciszkiem i mowilibysmy Olus lub Franus (a pierwsze byloby typu Adam)...Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 17:47 luna333 napisała: > biorąc pod uwagę nieco skostniałe brzmienie imienia Ksawery to ten ale Xander n > ieco go rozwesela Rozumiem, ze wasz syn to Ksawery, ale Xander? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 18:43 hihi właśnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
zo0 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 12.11.06, 18:44 ten x ma stanowic przeszkode dla Olka? czyli Alexandra przez x nie da sie skrocic do Olka w przeciwienstwie do Aleksandra przez ks, ktorego juz sie da btw moj kolego Aleksander rowniez nie zyczy sobie byc Olkiem tylko Alkiem, wiec twoj synek za sprawa tego x moglby byc Alexem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo ja też prosze 29.06.06, 20:22 agunek1 napisała: > Ja również bym chciała się dowiedzieć. Wysłałam. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna To ja tez:))))) 29.06.06, 20:57 I zdradz swoje, jesli chcesz/mozesz))- A swoja droga skad takie pseudo? chodzi o "Gazdium", cos a la "Radosna"???? Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: To ja tez:))))) 29.06.06, 22:16 Gaudencjo! Ja byłam przekonana, że masz na imię jak w nicku! W dodatku taka niezorientowana jestem i nie wiedziałam nawet że masz synka! Bardzo proszę, napisz mi na priva jak masz na imię Ty i Twój synek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: To ja tez:))))) 02.07.06, 13:04 femian napisała: > Gaudencjo! Ja byłam przekonana, że masz na imię jak w nicku! Nieee, ten nick powstał w wyniku mojego lenistwa, tj. zależało mi na maksymalnym skróceniu procesu wymyślania nicka i uznałam, ze jeśli wpiszę jakieś możliwie rzadkie imię żeńskie, to powinnam wcelować w wolny nick. A ponieważ podobało mi się imię Gaudenty, zostałam gaudencją. Hipoteza ws. wolnego nicka okazała sie być trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
aga96651 Re: To ja tez:))))) 03.07.06, 13:27 czy ja jako ciekawe babsko też mogę Gaudencjo poznać Twą tajemnicę? Obiecuję że na torturach nie zdradzę nikomu Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: To ja tez:))))) 03.07.06, 17:18 U mnie w USC pani się tylko zapytała czy jest takie imię (Milan) no i wpisała, z tego co wiem to u nas wpisuje Jessicki i inne "dziady" Gaudencjo, ja tez bym chciała wiedzieć jak dałas na imie synkowi, cos mi w uszach dźwięczy, że kiedyś pisałaś na forum, ale moze się myle poczekam Buzi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: To ja tez:))))) 03.07.06, 22:03 Martuniu, na forum pisałam tylko tyle, ze dla zasady nie piszę tego na forum Odpowiedz Link Zgłoś
asiorek75 Re: Dziwne... 05.07.06, 14:30 Przepraszam, że się wtrącam, ale czy Ty Gaudencjo wsydzisz się imeinia swojego synka? Zdradzasz na priva, to dziwne..... przecież on będzi esię nim musiał przedstawiać całemu światu hmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dziwne... 05.07.06, 20:20 Wyjaśniałam już to na forum wiele razy. Ochrona danych osobowych i tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Dziwne... 18.07.06, 16:05 ja tu tylko zaglądam ale teraz mnie ciekawość zzera wiec jesli możesz to podziel sie tym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
nuit4 Re: To ja tez:))))) 10.11.06, 18:18 To ja też mogę poznać i imię Twoje i Twojego synka? Przewijałaś mi się w kilku postach i tak jak niektórzy byłam święcie przekonana że masz na imię jak w niku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: Gaudencjo ja też prosze IP: *.eu.org 10.11.06, 16:37 Ja niestety nie mam jak poprosić o imię . Ale nie rozumiem czemu się tak z tym kryjesz . Co boisz się, że ktos "odgapi" ??. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo ja też prosze 11.11.06, 00:13 Gość portalu: magda_m napisał(a): > Ja niestety nie mam jak poprosić o imię . A to fakt Ale chyba założenie profilu nie jest takie kłopotliwe? Ale nie rozumiem czemu się tak z > tym kryjesz . Co boisz się, że ktos "odgapi" ?? Anonimowość Nie ma chyba w Polsce więcej osób o moim imieniu, które by miały synka o imieniu mojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
alagodz Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 10.11.06, 15:56 rejestrowaliśmy w bólach znajomą Rumunkę 1.Pani rozumie tylko udaje że nie rozumie 2.Proszę przyjść z tlumaczem (pewnie z przysięglym, a co) 3.Rebeka? a jest takie imię? 4. przez C? 5.6. 7. ... Jak pani nie rozumie to poproszę następną osobę itp brrrrrrrrrrrrr Wiem, że urzędnik ma swoje przepisy, odpowiedzialność ale wstyd i żenada ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 10.11.06, 19:26 Jeeezu, to tam tacy niedouczeni siedza, ze o Rebece nie slyszeli??? Odpowiedz Link Zgłoś
reirei OT 11.11.06, 13:08 Gaudencjo zdradź mi tez imię twojego synka i twoje bo umrę z cieawosci Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: OT 11.11.06, 13:58 Kolejny raz podrzuciłam ten wątek zwiedziona ciekawym pierwszym postem, a zapominając, jaka jest jego zawartość ;| Ech, trzeba bardziej uważać Już piszę, reirei. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: przepraszam, 12.11.06, 13:59 Ależ nie ma sprawy Poprzedno przykleiłam go u góry, bo temat _niezmiernie_ ciekawy, tylko że zapomniałam go przejrzeć i wyszłam na osobowość narcystyczną ;| Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 11.04.07, 18:22 Ja jeszcze nie mam kogo rejestrować, ale mnie rejestrowali. Mama zapisała tacie na karteczce, żeby nie zapomniał, że ma Paulę, a nie Paulinę. W urzędzie oczywiście podał tak jak mu kazano. Ale oczywiście urzędniczka powiedziała mu, że takiego imienia nie ma. Zdezorientowany upierał się, aż w końcu powiedziała, że jak znajdzie je w kalendarzu, to zarejestruje. I chwała wydawcom za to, że umieścili to imię w spisie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.08.07, 14:11 Gaudencja, ja też chcę wiedzieć. Już wszyscy wiedzą, a ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hazler Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.08.07, 13:54 Gaudencjo, czy możesz i mi zdradzić swoje imię i oczywiście imię synka. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.wyksztalcenia Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 23.08.07, 13:53 ja tylko podczytuje to forum namietnie, ale czy rowniez moglabym poznac imie Twojego synka i Twoje Gaudencjo? (ciekawosc straszna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamanicole :))) IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.08.07, 14:47 Co to za anonimowość Gaudencjo, skoro tylu osobom przedstawiłaś siebie i synka z imienia. Rozbawiłaś mnie. )) Byłaś tajemncza, ale już starciłaś swoją anonimowość. Osoby, którym podawałaś imiona niestety nie zostałe objęte przysięgą dochowania tajemnicy. )) Wstydzisz się swoich opini wyrażanych na tym forum, czy może lubisz jak ktoś Cię o coś prosi? Imienia swojego się nie wstydzisz, to już wiemy. ))) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: :))) 09.09.07, 16:33 Dziewczyny, odpisałam Wam. Mamonicole, nie bardzo rozumiem - chcesz coś zdemaskować, odkryć, może jakiś układ? Kwestią mojej decyzji jest, co, kiedy i komu mogę o sobie napisać, i z tego prawa korzystam. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
ksenja1 Re: :))) 06.02.08, 10:15 Gaudencjo, jeśli możesz, napisz również mnie... Bardzo chciałabym poznać Twoje imię i Twojego synka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: 18 lat temu, Pomorze.. 06.02.08, 11:36 ... moja corka miala byc Sonia Karolina. Maz poszedl zarejestrowac do USC- i nici z tego. Urzedniczka pokazala mezowi wykaz imion, wg ktorego Sonia byla na liscie imion obcojezycznych,wiec nie wolno tak nazwac dziecka w PL-u. Ale dodala ze np synka mozna juz nazwac Borys albo Dymitr -gdzie tu logika?? dlatego corka nosi imie Idalia Karolina, nikt sie nie czepial choc komentarze obych byly zlosliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Do Gaudencji 29.06.08, 00:31 Bardzo uprzejmie proszę, byś napisała mi, jak ma na imię Twój synek Przykro mi, że znów ta sama prośba, ale powstrzymałam się w lutym, gdy znalazłam ten wątek na początku buszowania to tym forum i ilekroć widziałam Twoje posty na forum, zastanawiałam się, jakie to imię Odpowiedz Link Zgłoś
panna_turkus Do Gaudencji 29.06.08, 07:06 ja podobnie jak julie1789... chciałabym poznać imię forumowej gaudencji i oczywiście jej potomka coby mnie ciekawość nie podgryzała panna turkus (magdalena) Odpowiedz Link Zgłoś
3_potworki Re: Do Gaudencji 29.06.08, 15:01 przyłączam się do prośby, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Do Gaudencji 29.06.08, 17:22 Gaudencjo, mnie tez od kilku miesiecy nie daje spokoju ciekawosc jak twoj synek ma na imie. Bardzo prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
kamila22-1985 Re: Do Gaudencji 29.06.08, 18:53 Gaudencjo nie rozumiem troszke dlaczego nie chcesz zdradzic swoi\jego i synka imienia? Jakies osobiste powody czy taki kaprys? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do Gaudencji 29.06.08, 22:24 Tlumaczylam to juz na forum, ale dosc dawno temu. Mam nieczeste (choc czestsze od jakiegos czasu) imie, a moj syn - bardzo rzadkie, wiec w naszym przypadku podanie imion to jak podanie imienia i nazwiska. Inni to na forum robia rzadko, ja tez nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gismol77 Re: Do Gaudencji 29.06.08, 22:38 no to i ja w koncu poprosze o imiona Twoje i syna Twego, już ponad rok sie powstrzymuję odkąd tu zawitalami za Twoją przyczyną córka ma zostala Lillą a nie Lilianą. może w końcu zaspokoje swą ciekawosc co to pierwszym stopnie do piekla czy jakośtak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Do Gaudencji 30.06.08, 11:08 Ja także nieśmiało prosiłabym o zdradzenie mi imienia Twojego i Twojego synka. Niestety moja poczta gazetowa nie działa tak jak powinna, więc podaję adres z którego korzystam: achami@tlen.pl Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 I ja :-) 30.06.08, 11:52 Kurcze, az mnie skrecilo z ciekawosci Gaudencjo, jesli jeszcze nie masz dosc, to napisz mi prosze imie swoje i Synka - choc to i tak pewnie bedzie zaraz tajemnica poliszynela ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do Gaudencji 30.06.08, 18:31 Poczta gazetowa odrzuca mi mejla do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gek-us Re: Do Gaudencji 27.11.08, 21:15 czy ja również mogę prosić o imię Twoje i Twojego synka. Podobnie jak moje poprzedniczki umieram z ciekawosci i obiecuję dyskretnosc. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do Gaudencji 27.11.08, 21:40 odbierz pocztę BTW, moje dziecko dziś przy odrabianiu lekcji pytało, czy w jego rodzie występują rzadkie imiona. Okazuje się, ze jego imię jego zdaniem rzadkie nie jest, w każdym razie on tego nie zauważył ;-] choć kiedyś go o tym informowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Do Gaudencji 28.11.08, 09:07 najpierw prosba do Gaudencji jak ma na imie twoj synek, bo tez jestem ciekawa. Gaudencjo, jesli mozesz, napisz na zjaba@tlen.pl a u nas dosc rzadkie imiona nosi coreczka: Ida Petra - urzedniczka pomylila sie i napisala Petera, maz nei zauwazyl od razu, potem bylo niszczenie aktu i sporzadzanie od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar z Tristanem nie bylo łatwo :) IP: *.mobile.playmobile.pl 27.11.08, 18:00 babka nie była mila i mowila ze nie ma w kalendarzu i ze ona nie wie czy moze takie z takie chociaz teraz wiem ze jest (28 list.) w koncu z wielkim fochem zarejestrowala glupia pinda Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: z Tristanem nie bylo łatwo :) 28.11.08, 12:02 ja w ogole nei rozumiem, czemu urzednik ingeruje w decyzje rodzicow o nadaniu imienia wlasnemu dziecku. chodzi i to o pisownie. w sumei to sprawa rodzicow czy chca miec np jessice czy dzesike. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.11.08, 21:12 > odmówili znajomym rejestracji Inki i Jesiki, A co jest nie tak z Inką? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.11.08, 21:24 Jest zdrobnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.11.08, 21:44 Przeczytałam wątek i też do tych skręconych z ciekawości się zaliczam. Prześlesz swoje i synka na gazetowego? )) Odpowiedz Link Zgłoś