Dodaj do ulubionych

Jak rejestrowaliście w urzędzie?

21.01.06, 13:33
Zauważyłam często przewijające się a forum zjadliwe komentarze odnośnie
urzędniczej kompetencji. Muszę przyznać, że rejestrując córkę byłam mile
zaskoczona, urzędniczka była nie tylko zorientowana, co więcej sama
zaproponowała mi obcojęzyczną wersję imienia ze względu na pochodzenie męża.
Poinformowała mnie o przysługującym nam prawie rejestracji imienia niezgodnego
z polską gramatyką i pokazała wzór podania w takich przypadkach.

Planowaliśmy zarejestrować dziecko Dobrawa (bo oboje mamy obywatelstwo
polskie), po czym usłyszałam, że Doubravka też możemy, ale mąż osobiście musi
się stawić, nie przypuszczałam, że inicjatywa wyjdzie od nich. Wiedzieliśmy,
że mamy takie prawo, ale kompetencja nas powaliła. Wiem, że w tym samym
urzędzie odmówili znajomym rejestracji Inki i Jesiki, proponując Dżesikę, czym
zniechęcili rodziców. Więcej takich urzędów nam trzeba.

Ku ścisłości urząd mieści się w Zagłębiu Dąbrowskim. Ciekawa jestem Waszym
doświadczeń?
Pozdrawiam M.
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 15:14
      Ja również mam dobre doświadczenia: rejestrując synka byłam przekonana, że
      można nadać imiona tylko z mitycznego "wykazu", i ponieważ nie znajdowałam tego
      imienia w kalendarzach, byłam przeświadczona, iż pozwolą mi tylko na
      rejestrację imienia w jego obocznej, bardziej znanej wersji. Mało brakowało, a
      poszłabym do USC i od razu podałabym tę drugą wersję na wszelki wypadek wink Ale
      postanowiłam spróbować, a pani bez słowa zarejestrowała, a czym byłam
      najbardziej zachwycona - bez słowa komentarza, bez dopytywania się, bez śladu
      zdziwienia na twarzy, choć imię było rzadkie. Pełen profesjonalizm.
      • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 15:15
        Dodam jeszcze, że jest to urząd na Jezuickiej w Warszawie. Skądinąd wiem, że
        nie rejestrują tam "v", "c" zamiast "k" itp. pomysłów, oraz poważnie traktują
        zalecenia RJP.
      • martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 18:06
        Mnie się jeszcze zapytano, czy to przemyślana decyzja, bo imię rzadkie i nie
        mieli żadnej Dobrawy od kilku lat - to był w zasadzie jedyny komentarz.
        Pozdrawiam M.
        • shilla01 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 18:53
          gaudencjo , a możesz zdradzić jakie to imie ?? smile)
          • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.01.06, 23:41
            Odbierz pocztę smile
            • nastka_7 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 08:54
              Gaudencjo zdradzasz imię synka tylko wybranym? smile))
              Bo szczerze mówiąc tez jestem ciekawa jak ma na imię Twój synek...
              • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 12:29
                Zdradzam tylko na priva wink Zaraz Ci napiszę.
                • mankencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 15:24
                  też bym się w końcu chciała dowiedzieć... proszę pokornie i uniżenie
                  • amelia83 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:23
                    ja również
            • kasja311 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 03.07.06, 13:15
              No dobra, forum juz troche sledze i mialam ambicje nie poznawania imienia
              latorosli Gaudencji, ale JUZ NIE WYTRZYMAM dluzej, Gaudencjo, zdradz mi tez.
              prosze... wink)
              • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 03.07.06, 21:56
                kasja311 napisała:

Zabiłaś mnie smile))))
                Poodpisuję sukcesywnie smile
        • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 12:35
          martuszkaw napisała:

> Mnie się jeszcze zapytano, czy to przemyślana decyzja, bo imię rzadkie i nie
          > mieli żadnej Dobrawy od kilku lat - to był w zasadzie jedyny komentarz.

A to juz mi się nie bardzo podoba. Wątpię, czy mamy Oliwii i Patryków pytano,
          czy to przemyślana decyzja; zresztą to jest pytanie jak do małego dziecka.
          Należy założyć, że obywatel pełnoletni i posiadający pełną zdolność prawną
          podejmuje przemyślane decyzje, a jesli nie są one przemyślane, ma równiez do
          tego prawo. Urzędnika w USC nie ma prawa interesować, czy nasza daecyzja jest
          przemyślana. Kiedy chcemy sprzedać dom, notariusz nas też nie pyta, czy nie
          podejmujemy decyzji pochopnie.

Twoja mała ma na pierwsze Dobrawa, czy Olga? Pozdrawiam!
          • bodomlake Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 12:38
            Gaudencjo, mi też mogłabyś napisać? smile
            • mirabilandia Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 14:10
              To ja tez poprosze o imie synusia smile Poza tym, moze to trocheglupio zabrzmi,
              ale czy Gaudencja to tylko Twoj nick czy moze...imie?
              • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 14:28
                smile Oczywiście.
                A gaudencja to nick, jego historię już tu kiedyś opisywałam smile Moje imię jest
                rzadkie, ale nie aż tak. Pozdrawiam!
                • rycheza Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 15:59
                  A zdradzisz Gaudencjo jak masz na imię?
          • martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 15:07
            Olga Dobrawa zarejestrowana
            Olga Dobrawa Urszula Stanisława Tadea Juda ochrzczona.

Mieli w sumie prawo się tak zapytać, ponieważ drugie imię było najbardziej
            dyskusyjne i rozważaliśmy Dobroniegę, Dobrogniewę lub Dobrosławę. Ponieważ mąż
            przebywał w innym mieście jeszcze w urzędzie na pięć minut przez rejestracją
            trwały konsultacje przez telefon (zodiakalne wagi takie już są). Przypuszczam,
            że właśnie dlatego urzędniczka się upewniała.

Jeśli można to też poproszę o imię Twojego synka Gaudencjo na priva, bo ciekawa
            jestem?

Pozdrawiam M.
            • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 16:36
              Już poodpisywałam smile
            • theodorka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 16:42
              martuszkaw napisała:

> Olga Dobrawa zarejestrowana
              > Olga Dobrawa Urszula Stanisława Tadea Juda ochrzczona.
              >

Rety, ale dużo tych imion! Mieszkasz w Polsce?
              • martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:22
                W Polsce. Dlaczego dużo, dużo to dla mnie ze 20wink M.
                • theodorka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:27
                  martuszkaw napisała:

> W Polsce. Dlaczego dużo, dużo to dla mnie ze 20wink M.

Nie spodziewałam się, że na chrzcie można nadać więcej imion, niż dwa.

A czy kapłan mówił do niej Olgo Dobrawo Urszulo Stanisławo Tadeo, ja Ciebie
                  chrzczę, czy używał tylko jednego/dwóch imion smile? Bo zwykle mówi się Urszulo
                  Wando, Tereso Anno, itd., nawet, jeśli ktoś się godzi jeszcze na trzecie imię.
                  • martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:38
                    Można nadać dowolną ilość imion na chrzcie, trzeba tylko księdza przekonać. Olga
                    Dobrawa były mało chrześcijańskie, więc argument się znalazł. Podczas mszy
                    wymawiał wszystkie, bo tylko jeden chrzest był, ale każda rzecz jest do
                    uzgodnienia. W naszym przypadku było nam łatwiej, bo w tym konkretnym kościele
                    członkowie naszej rodziny chrzczeni są od 5 pokoleń, więc i księdzu ciężko było
                    odmówić. No i w końcu poszliśmy przygotowani z odpowiednim paragrafem z kodeksu
                    kanonicznego, jakby bojowy kapłan się trafiłwink M.
                    • theodorka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:45
                      martuszkaw napisała:

> Można nadać dowolną ilość imion na chrzcie, trzeba tylko księdza przekonać.
                      Olg
                      > a
                      > Dobrawa były mało chrześcijańskie, więc argument się znalazł. Podczas mszy
                      > wymawiał wszystkie, bo tylko jeden chrzest był, ale każda rzecz jest do
                      > uzgodnienia. W naszym przypadku było nam łatwiej, bo w tym konkretnym kościele
                      > członkowie naszej rodziny chrzczeni są od 5 pokoleń, więc i księdzu ciężko
                      był
                      > o
                      > odmówić. No i w końcu poszliśmy przygotowani z odpowiednim paragrafem z
                      kodeksu
                      > kanonicznego, jakby bojowy kapłan się trafiłwink M.

Super smile U mnie w parafii większość księży zaprzyjaźnionych, więc jeśli
                      zostałabym w tym miejscu na dłużej i złożyłabym taką propozycję, to pewnie
                      zgodziliby się bez jednego słowa smile Ale i tak tu nie zostanę wink
                      • martuszkaw Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 17:51
                        theodorka napisała:

> Super smile U mnie w parafii większość księży zaprzyjaźnionych, więc jeśli
                        > zostałabym w tym miejscu na dłużej i złożyłabym taką propozycję, to pewnie
                        > zgodziliby się bez jednego słowa smile Ale i tak tu nie zostanę wink

Dokładnie, w sumie nie powinno im to przeszkadzać, bo przecież metryka
                        kościelna, to prywatny dokument. Ksiądz jedynie nalegał, żeby dwa pierwsze
                        zgodne były z aktem urodzenia. Znam rodzinę, której odmówili w urzędzie
                        rejestracji Inki, zarejestrowali więc Marcelinka albo Paulinka (tak jakoś) a
                        ochrzcili po swojemu Inkawink M.
                        • annajustyna Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 28.06.06, 11:31
                          Ale podczas slubu ksiadz musi odczytac wszystkie imiona z chrztu...Czy nie
                          bedzie to nieco komicznie, jak Olga bedzie kiedys wychodzila za maz???
                          • annajustyna Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 26.04.09, 17:31
                            Prostuje - nie mialam wtedy racji.

annajustyna napisała:

> Ale podczas slubu ksiadz musi odczytac wszystkie imiona z chrztu...Czy nie
                            > bedzie to nieco komicznie, jak Olga bedzie kiedys wychodzila za maz???
                        • zo0 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 12.11.06, 18:38
                          a w mojej rodzinie dla odmiany w kosciele odmowili ochrzczenia dziecka imieniem
                          ksenia, wiec zarejestrowana jest jako aniela ksenia a ochrzczona jako ksenia aniela
                          • zo0 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 12.11.06, 18:39
                            ee pokrecilamuncertain
                            jest odwrotnie
                            w urzedzie ksenia aniela
                            w kosciele aniela ksenia
                            tongue_out
                    • cynta Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 28.06.06, 13:58
                      Dlaczego Olga jest uznane za malo chrzescijanskie? (nie zeby mi jakos bardzo
                      zalezalo :o)) Wystarczy wpisac w Google Swieta Olga i zobaczyc co wychodzi: jej
                      dzialalnosc dala podstawy do wprowadzenia chrzescijanstwa na Rusi, to chyba
                      niemalo? a i w rodzinie potem miala swietych tez...
    • 12a30 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.01.06, 18:00
      czy ktos wie czy sa problemy z rejestracja imienia DASTIN
    • abiela Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.01.06, 18:29
      U mnie nawet nie bylo mozliwosci obserwacji reakcji. Stosowne papiery
      wypelnilismy jeszcze w szpitalu a M. tylko pojechal akty odebrac - nie wspominal
      o zadnych komentarzach.
    • emi28 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.01.06, 21:44
      Gaudencjo-to ja poprosze o imię Twojego synka-jeśli mozna oczywiście smile.
      Intryguje mnie od dawnasmile
      • velopedus Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 01.02.06, 00:08
        Oj, mnie tez intryguje smile.
        • jagoda_k Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 01.02.06, 00:44
          Mnie rowniez smile
          • atemak Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 28.06.06, 12:19
            Przy rejestracji mojego synka też był mały problem z drugim imieniem, ale po
            konsultacji z kierowniczką urzędu i "ency<klopedią" przeszło. Na drugie na
            Jaksa.
    • water7 Gaudencjo ja też prosze 27.06.06, 21:39
      też chciałabym poznać imię twojego synka
      • agunek1 Re: Gaudencjo ja też prosze 27.06.06, 22:34
        Ja również bym chciała się dowiedzieć.
        • luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 08:30
          rodziłam w szp. Bielańskim i rejestrowałam dziecko w urzędzie na starówce - mój synek mógł mieć na imię Xavier gdybyśmy sobie tak ubzdurali ale chcieliśmy zwyczajnie Ksawery no ale na drugie ma Alexander pisane właśnie przez X - taki mały odlot mojego męża smile
          • annajustyna Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 11:32
            Tylko, ze to nie pasuje...Trzeba bylo juz dac Xawery Alexander, tak jest zgrzyt...
            • luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 12:47
              za dużo X-ów jak dla mnie a poza tym - drugie imię jest alternatywne - zwykle i tak człowiek się przedstawia i wpisuje pierwszym smile
              • annajustyna Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 13:00
                A jak mu pare razy w pisza z rozpedu w dokumentach AleKSander...KUtzynka meza
                miala juz problemy z Wioletta vel Violetta (miala raz tak, raz tak)...Imiona
                puiekne, ale to x zdecydowanie niepraktyczne...No i nie pasuje do
                Ksawerego...Sorry, ze sie czepiam, ale np. mialam kolezanke w pracy (Niemcy)
                Kristin Isabelle. Czy nie pasowaloby lepiej Christine Isabelle lub Kristin
                Isabel???Pzdr i duzo zdrowka dla synka!!!
                • luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 14:21
                  biorąc pod uwagę nieco skostniałe brzmienie imienia Ksawery to ten ale Xander nieco go rozwesela smile Bo prawda jest taka że wszyscy wołają na niego - xander, xanderek jako że od Ksawerego żadne zdrobnienie nam nie pasowało ale imię bardzo nam się podobasmile Tak oto jest mieszanka wybuchowa nieco - tatuś się uparł na Aleksandra ja na Ksawerego - kiedy teść mówił że będzie Olek - mąż stwierdził że żadnego Olka nie będzie i wstawił x smile
                  • annajustyna Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 16:33
                    No, jesli to byla antyolkowa akcjasmile)))). Ja tez marze o synku z Aleksandrem na
                    drugie albo Franciszkiem i mowilibysmy Olus lub Franus (a pierwsze byloby typu
                    Adam)...Pzdr!
                  • gaudencja Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 17:47
                    luna333 napisała:

> biorąc pod uwagę nieco skostniałe brzmienie imienia Ksawery to ten ale Xander
                    n
                    > ieco go rozwesela smile

Rozumiem, ze wasz syn to Ksawery, ale Xander? wink
                    • luna333 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 28.06.06, 18:43
                      hihi właśnie tak wink
                  • zo0 Re: rejestracja w Warszawie na starówce 12.11.06, 18:44
                    ten x ma stanowic przeszkode dla Olka? czyli Alexandra przez x nie da sie
                    skrocic do Olka w przeciwienstwie do Aleksandra przez ks, ktorego juz sie da wink
                    btw moj kolego Aleksander rowniez nie zyczy sobie byc Olkiem tylko Alkiem, wiec
                    twoj synek za sprawa tego x moglby byc Alexem wink
        • gaudencja Re: Gaudencjo ja też prosze 29.06.06, 20:22
          agunek1 napisała:

> Ja również bym chciała się dowiedzieć.

Wysłałam.
          • annajustyna To ja tez:))))) 29.06.06, 20:57
            I zdradz swoje, jesli chcesz/mozeszsmile))- A swoja droga skad takie pseudo? chodzi
            o "Gazdium", cos a la "Radosna"????
            • femian Re: To ja tez:))))) 29.06.06, 22:16
              Gaudencjo! Ja byłam przekonana, że masz na imię jak w nicku! W dodatku taka
              niezorientowana jestem i nie wiedziałam nawet że masz synka! Bardzo proszę,
              napisz mi na priva jak masz na imię Ty i Twój synek smile
              • gaudencja Re: To ja tez:))))) 02.07.06, 13:04
                femian napisała:

> Gaudencjo! Ja byłam przekonana, że masz na imię jak w nicku!

Nieee, smile ten nick powstał w wyniku mojego lenistwa, tj. zależało mi na
                maksymalnym skróceniu procesu wymyślania nicka i uznałam, ze jeśli wpiszę
                jakieś możliwie rzadkie imię żeńskie, to powinnam wcelować w wolny nick. A
                ponieważ podobało mi się imię Gaudenty, zostałam gaudencją. Hipoteza ws.
                wolnego nicka okazała sie być trafna.
                • aga96651 Re: To ja tez:))))) 03.07.06, 13:27
                  smile
                  czy ja jako ciekawe babsko też mogę Gaudencjo poznać Twą tajemnicę?
                  Obiecuję że na torturach nie zdradzę nikomu smile
                  Agnieszka
                  • martunia78 Re: To ja tez:))))) 03.07.06, 17:18
                    U mnie w USC pani się tylko zapytała czy jest takie imię (Milan) no i wpisała, z
                    tego co wiem to u nas wpisuje Jessicki i inne "dziady"
                    Gaudencjo, ja tez bym chciała wiedzieć jak dałas na imie synkowi, cos mi w
                    uszach dźwięczy, że kiedyś pisałaś na forum, ale moze się mylesmile
                    poczekamsmile
                    Buzismile
                    • gaudencja Re: To ja tez:))))) 03.07.06, 22:03
                      Martuniu, na forum pisałam tylko tyle, ze dla zasady nie piszę tego na forum wink
                • asiorek75 Re: Dziwne... 05.07.06, 14:30
                  Przepraszam, że się wtrącam, ale czy Ty Gaudencjo wsydzisz się imeinia swojego
                  synka? Zdradzasz na priva, to dziwne..... przecież on będzi esię nim musiał
                  przedstawiać całemu światu hmm....
                  • gaudencja Re: Dziwne... 05.07.06, 20:20
                    Wyjaśniałam już to na forum wiele razy.
                    Ochrona danych osobowych i tyle.
                    Pozdrawiam smile
                    • alexsc Re: Dziwne... 18.07.06, 16:05
                      ja tu tylko zaglądam ale teraz mnie ciekawość zzerawink wiec jesli możesz to
                      podziel sie tym imieniemsmile
                • nuit4 Re: To ja tez:))))) 10.11.06, 18:18
                  To ja też mogę poznać i imię Twoje i Twojego synka? smile Przewijałaś mi się w
                  kilku postach i tak jak niektórzy byłam święcie przekonana że masz na imię jak w
                  niku wink
      • Gość: magda_m Re: Gaudencjo ja też prosze IP: *.eu.org 10.11.06, 16:37
        Ja niestety nie mam jak poprosić o imię smile. Ale nie rozumiem czemu się tak z
        tym kryjesz tongue_out. Co boisz się, że ktos "odgapi" tongue_out??.
        • gaudencja Re: Gaudencjo ja też prosze 11.11.06, 00:13
          Gość portalu: magda_m napisał(a):

> Ja niestety nie mam jak poprosić o imię smile.

A to fakt wink Ale chyba założenie profilu nie jest takie kłopotliwe? wink

Ale nie rozumiem czemu się tak z
          > tym kryjesz tongue_out. Co boisz się, że ktos "odgapi" tongue_out??

Anonimowość wink Nie ma chyba w Polsce więcej osób o moim imieniu, które by miały
          synka o imieniu mojego synka wink
    • alagodz Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 10.11.06, 15:56
      rejestrowaliśmy w bólach znajomą Rumunkę
      1.Pani rozumie tylko udaje że nie rozumie
      2.Proszę przyjść z tlumaczem (pewnie z przysięglym, a co)
      3.Rebeka? a jest takie imię?
      4. przez C?
      5.6. 7. ... Jak pani nie rozumie to poproszę następną osobę itp
      brrrrrrrrrrrrr
      Wiem, że urzędnik ma swoje przepisy, odpowiedzialność ale wstyd i żenada ot co.
      • annajustyna Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 10.11.06, 19:26
        Jeeezu, to tam tacy niedouczeni siedza, ze o Rebece nie slyszeli???
    • reirei OT 11.11.06, 13:08
      Gaudencjo zdradź mi tez imię twojego synka i twoje bo umrę z cieawosci smile
      • gaudencja Re: OT 11.11.06, 13:58
        Kolejny raz podrzuciłam ten wątek zwiedziona ciekawym pierwszym postem, a
        zapominając, jaka jest jego zawartość ;| Ech, trzeba bardziej uważać wink Już
        piszę, reirei.
        • astomi25 Re: OT 12.11.06, 13:00
          Gaudencjo, to i mnie napisz na priv smile
          • alagodz Re: przepraszam, 12.11.06, 13:03
            że wydobyłam ten wątek z głębin
            • gaudencja Re: przepraszam, 12.11.06, 13:59
              Ależ nie ma sprawy wink Poprzedno przykleiłam go u góry, bo temat _niezmiernie_
              ciekawy, tylko że zapomniałam go przejrzeć i wyszłam na osobowość
              narcystyczną ;|
              • pluskotka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 11.04.07, 18:22
                Ja jeszcze nie mam kogo rejestrować, ale mnie rejestrowali. smile
                Mama zapisała tacie na karteczce, żeby nie zapomniał, że ma Paulę, a nie
                Paulinę. W urzędzie oczywiście podał tak jak mu kazano. Ale oczywiście
                urzędniczka powiedziała mu, że takiego imienia nie ma. Zdezorientowany upierał
                się, aż w końcu powiedziała, że jak znajdzie je w kalendarzu, to zarejestruje.
                I chwała wydawcom za to, że umieścili to imię w spisie. smile
                • pluskotka Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 21.08.07, 14:11
                  Gaudencja, ja też chcę wiedzieć. tongue_out Już wszyscy wiedzą, a ja nie. smile
                  • hazler Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 22.08.07, 13:54
                    Gaudencjo, czy możesz i mi zdradzić swoje imię i oczywiście imię
                    synka.
                    • bez.wyksztalcenia Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 23.08.07, 13:53
                      ja tylko podczytuje to forum namietnie, ale czy rowniez moglabym poznac imie
                      Twojego synka i Twoje Gaudencjo? (ciekawosc straszna...smile
                      • Gość: mamanicole :))) IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.08.07, 14:47
                        Co to za anonimowość Gaudencjo, skoro tylu osobom przedstawiłaś
                        siebie i synka z imienia.
                        Rozbawiłaś mnie. smile))

Byłaś tajemncza, ale już starciłaś swoją anonimowość. Osoby, którym
                        podawałaś imiona niestety nie zostałe objęte przysięgą dochowania
                        tajemnicy. smile))

Wstydzisz się swoich opini wyrażanych na tym forum, czy może lubisz
                        jak ktoś Cię o coś prosi?
                        Imienia swojego się nie wstydzisz, to już wiemy. smile)))

Aga

• gaudencja Re: :))) 09.09.07, 16:33
                          Dziewczyny, odpisałam Wam. Mamonicole, nie bardzo rozumiem - chcesz
                          coś zdemaskować, odkryć, może jakiś układ? Kwestią mojej decyzji
                          jest, co, kiedy i komu mogę o sobie napisać, i z tego prawa
                          korzystam. Pozdrawiam, g.
                          • ksenja1 Re: :))) 06.02.08, 10:15
                            Gaudencjo, jeśli możesz, napisz również mnie... Bardzo chciałabym poznać Twoje
                            imię i Twojego synka. Pozdrawiam.
                            • blue_ice1 Re: 18 lat temu, Pomorze.. 06.02.08, 11:36
                              ... moja corka miala byc Sonia Karolina. Maz poszedl zarejestrowac
                              do USC- i nici z tego. Urzedniczka pokazala mezowi wykaz imion, wg
                              ktorego Sonia byla na liscie imion obcojezycznych,wiec nie wolno tak
                              nazwac dziecka w PL-u. Ale dodala ze np synka mozna juz nazwac Borys
                              albo Dymitr -gdzie tu logika??uncertain dlatego corka nosi imie Idalia
                              Karolina, nikt sie nie czepial choc komentarze obych byly zlosliwe...
                              • julie1789 Do Gaudencji 29.06.08, 00:31
                                Bardzo uprzejmie proszę, byś napisała mi, jak ma na imię Twój
                                synek smile
                                Przykro mi, że znów ta sama prośba, ale powstrzymałam się w lutym,
                                gdy znalazłam ten wątek na początku buszowania to tym forum i
                                ilekroć widziałam Twoje posty na forum, zastanawiałam się, jakie to
                                imię smile
                                • panna_turkus Do Gaudencji 29.06.08, 07:06
                                  ja podobnie jak julie1789... smile chciałabym poznać imię forumowej gaudencji i
                                  oczywiście jej potomka smile coby mnie ciekawość nie podgryzała wink

panna turkus (magdalena)
                                  • 3_potworki Re: Do Gaudencji 29.06.08, 15:01
                                    przyłączam się do prośby, pozdrawiam
                                • kkatarynka Re: Do Gaudencji 29.06.08, 17:22
                                  Gaudencjo, mnie tez od kilku miesiecy nie daje spokoju ciekawosc jak
                                  twoj synek ma na imie. Bardzo prosze o info
                                  • kamila22-1985 Re: Do Gaudencji 29.06.08, 18:53
                                    Gaudencjo nie rozumiem troszke dlaczego nie chcesz zdradzic swoi\jego i synka
                                    imienia? Jakies osobiste powody czy taki kaprys? smile
                                    • gaudencja Re: Do Gaudencji 29.06.08, 22:24
                                      Tlumaczylam to juz na forum, ale dosc dawno temu. Mam nieczeste
                                      (choc czestsze od jakiegos czasu) imie, a moj syn - bardzo rzadkie,
                                      wiec w naszym przypadku podanie imion to jak podanie imienia i
                                      nazwiska. Inni to na forum robia rzadko, ja tez nie chce.
                                      • gismol77 Re: Do Gaudencji 29.06.08, 22:38
                                        no to i ja w koncu poprosze o imiona Twoje i syna Twego, już ponad rok sie
                                        powstrzymuję odkąd tu zawitalami za Twoją przyczyną córka ma zostala Lillą a nie
                                        Lilianą. może w końcu zaspokoje swą ciekawosc co to pierwszym stopnie do piekla
                                        czy jakośtak
                                        pozdrawiam
                                        • blue_kajka Re: Do Gaudencji 30.06.08, 10:31
                                          Ja również bym chciała pozanć
                                          • annya11 Re: Do Gaudencji 30.06.08, 11:08
                                            Ja także nieśmiało prosiłabym o zdradzenie mi imienia Twojego i
                                            Twojego synka.
                                            Niestety moja poczta gazetowa nie działa tak jak powinna, więc
                                            podaję adres z którego korzystam: achami@tlen.pl
                                            Pozdrawiam serdecznie!!!
                                            • bonnie75 I ja :-) 30.06.08, 11:52
                                              Kurcze, az mnie skrecilo z ciekawosci smile
                                              Gaudencjo, jesli jeszcze nie masz dosc, to napisz mi prosze imie swoje i Synka -
                                              choc to i tak pewnie bedzie zaraz tajemnica poliszynela smile)))
                                              • lumja Re: I ja :-) 30.06.08, 12:54
                                                to ja tez poproszę jesli możnasmile
                                          • gaudencja Re: Do Gaudencji 30.06.08, 18:31
                                            Poczta gazetowa odrzuca mi mejla do Ciebie.
                                            • gek-us Re: Do Gaudencji 27.11.08, 21:15
                                              czy ja również mogę prosić o imię Twoje i Twojego synka. Podobnie
                                              jak moje poprzedniczki umieram z ciekawosci i obiecuję dyskretnosc.
                                              Pozdrawiam serdecznie
                                              • gaudencja Re: Do Gaudencji 27.11.08, 21:40
                                                odbierz pocztę smile
                                                BTW, moje dziecko dziś przy odrabianiu lekcji pytało, czy w jego
                                                rodzie występują rzadkie imiona. Okazuje się, ze jego imię jego
                                                zdaniem rzadkie nie jest, w każdym razie on tego nie zauważył ;-]
                                                choć kiedyś go o tym informowałam.
                                                • majarzeszow Re: Do Gaudencji 28.11.08, 09:07
                                                  najpierw prosba do Gaudencji smile jak ma na imie twoj synek, bo tez jestem
                                                  ciekawa. Gaudencjo, jesli mozesz, napisz na zjaba@tlen.pl

a u nas dosc rzadkie imiona nosi coreczka: Ida Petra - urzedniczka pomylila sie
                                                  i napisala Petera, maz nei zauwazyl od razu, potem bylo niszczenie aktu i
                                                  sporzadzanie od nowa.
    • Gość: sdsd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mar z Tristanem nie bylo łatwo :) IP: *.mobile.playmobile.pl 27.11.08, 18:00
      babka nie była mila i mowila ze nie ma w kalendarzu i ze ona nie wie
      czy moze takie z takie chociaz teraz wiem ze jest (28 list.) w
      koncu z wielkim fochem zarejestrowala glupia pinda
      • hayet Re: z Tristanem nie bylo łatwo :) 28.11.08, 12:02
        ja w ogole nei rozumiem, czemu urzednik ingeruje w decyzje rodzicow
        o nadaniu imienia wlasnemu dziecku. chodzi i to o pisownie. w sumei
        to sprawa rodzicow czy chca miec np jessice czy dzesike.

• uccellino Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.11.08, 21:12
      > odmówili znajomym rejestracji Inki i Jesiki,

A co jest nie tak z Inką?
      • gaudencja Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.11.08, 21:24
        Jest zdrobnieniem.
        • ewa9717 Re: Jak rejestrowaliście w urzędzie? 30.11.08, 21:44
          Przeczytałam wątek i też do tych skręconych z ciekawości się
          zaliczam. Prześlesz swoje i synka na gazetowego? wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.