qamyczeq 26.01.06, 15:52 Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Ewelina? 26.01.06, 16:10 Sama nie wiem, co myśleć o tym imieniu... Niby ładne, ale jakieś takie... Coś z kategorii Sylwii i innych takich... Znam trzy Eweliny, najmłodsza ma jakieś 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
qamyczeq do theodorki 26.01.06, 16:14 A jaka to jest kategoria Sylwia i inne takie...? Bo nie rozumiem co masz na myśli? Mogłabyś sprecyzować, bardzo Cię proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: do theodorki 26.01.06, 16:34 qamyczeq napisała: > A jaka to jest kategoria Sylwia i inne takie...? Bo nie rozumiem co masz na > myśli? Mogłabyś sprecyzować, bardzo Cię proszę. Są to imiona, które były popularne X lat temu, a później wyszły z mody i nie są w szczególny sposób ani lubiane, ani nadawane, gdyż z powodu wcześniejszej popularności ludzie mają z nimi dużo różnych skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
qamyczeq Re: do theodorki 26.01.06, 17:00 Może jestem dociekliwa, ale to "X lat temu" brzmi dla mnie bardzo tajemniczo. Mam wrażenie jakby dzieliły nas pokolenia, bo osobiście nie znam zbyt dużo Sylwii ani Ewelin ani w moim wieku tj.około trzydziestki, ani starszych, więc zastanawiam się, kiedy były to tak bardzo popularne imiona... Co do Ewelinki to mój nr 1 dla mojej nienarodzonej córeczki, i tak chyba zostanie. Nie brzmi mi to zbyt pretensjonalnie, ani mdlo, nie jest na czasie, więc nie będzie pięciu Ewelin w jednej klasie, no i z pewnoscią nie jest zbyt udziwnione. Ale dziękuję bardzo za Wasze opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: do theodorki 26.01.06, 17:18 qamyczeq napisała: > Co do Ewelinki to mój nr 1 dla mojej nienarodzonej córeczki, i tak chyba > zostanie. Nie brzmi mi to zbyt pretensjonalnie, ani mdlo, nie jest na czasie, > więc nie będzie pięciu Ewelin w jednej klasie, no i z pewnoscią nie jest zbyt > udziwnione. > Ale dziękuję bardzo za Wasze opinie. Pozdrawiam Nie martw się. Na pewno Cię poprę . Ewelina brzmi o wiele lepiej, niż np. Nikola czy inne tego typu imiona, choć nie jest to moje ulubione imię. A te Eweliny, które znałam, były bardzo fajne . A ta mała, 4 letnia... sama słodycz I życzę Ci, żeby Twoja córeczka na taką wyrosła! Odpowiedz Link Zgłoś
qamyczeq Re: do theodorki 26.01.06, 17:41 Dziękuję bardzo Ona na pewno będzie słodka, bo tak bardzo upragniona, i to bez względu na imię, jakie ostatecznie otrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: do theodorki 26.01.06, 18:10 > Może jestem dociekliwa, ale to "X lat temu" brzmi dla mnie bardzo tajemniczo. Moja babcia, urodzona ponad 100 lat temu miała na imię Ewelina. Nie było to wśród jej znajomych najbardziej popularne imię. Ja sama nie znam osobiście nikogo innego o tym imieniu, ale planowałam tak dać córeczce... Odpowiedz Link Zgłoś
evino Re: do theodorki 26.01.06, 18:35 oj nie podoba mi sie.... mam strasznie zle skojarzenia z okropnie rozydrzona dzieczynka lat 6! Odpowiedz Link Zgłoś
qamyczeq Re: do evino 26.01.06, 18:54 Dlatego ja wolę kojarzyć Ewelinę z tą czteroletnią słodyczą, którą zna theodorka Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Ewelina? 26.01.06, 19:19 mam dwie Eweliny w klasie, obie są bardzo przebojowe i gadatliwe. No i trochę egoistyczne, ale ogólnie to je lubimy. imię samo w sobie jest trochę przydługie jak dla mnie, przez końcówkę "lina" (tak samo jak Karolina). ale ma bardzo ładne znaczenie- z celtyckiego, światło. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ewelina? 26.01.06, 19:20 Ewelina to dla mnie też imię z kategorii Patrycji, Sylwii, Martyny, tj. trochę nie w moim guście, a stosunkowo popularne (choc moze Ewelina najmniej z tych trzech). Zraża mnie też po trosze brak jasnego pochodzenia tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: Ewelina? 26.01.06, 19:35 A ja mialam kolezanke Eweline jak bylam mala i mi sie tez to imie podoba. Zdecydowanie nie zaliczylabym go do tej samej kategorii co Sylwia (brrrr) Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: Ewelina? 26.01.06, 23:19 mnie osobiście to imię bardzo się podoba i wcale nie jest z jakiegoś tam typu Sylwii, Martyny czy innej i nie jest za bardzo popularne ja nie miałam ani jednej Eweliny w żadnej szkole ani w podstawówce ani w liceum ani na studiach i obecnie też nie znam żadej Eweliny. Za to mam w domu córkę o tym imieniu, jest mądrą, rezolutną i inteligentną dziewczyną ( wcale tak nie myślę dlatego, że jest to moja córka )i do tego wzorową uczennicą z najlepszą średnią na pólrocze w klasie. Żeby nie było, że nie ma żadnych wad to może jest trochę bałaganiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Ewelina? 27.01.06, 01:03 Imię mi się podoba. A kojarzy mi się z moją przyjaciółką Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ewelina? 11.08.06, 14:22 gaudencja napisała: > Ewelina to dla mnie też imię z kategorii Patrycji, Sylwii, Martyny, tj. trochę > nie w moim guście, a stosunkowo popularne (choc moze Ewelina najmniej z tych > trzech). Zraża mnie też po trosze brak jasnego pochodzenia tego imienia. Zgadzam się z G. - dla mnie też to imię z kategorii Patrycji, Sylwii i Martyny. Nie podoba mi się, chociaż gdybym spotakała to imię u starszej pani, odebrałabym to pozytywnie. Dla mnie jest ono zdecydowanie popularniejsze od pozostałych, wśród moich rówieśniczek z połowy lat '80 to imię jest niezwykle częste. Zawsze miałam kilka koleżanek o tym imieniu, nawet kiedy całkowiecie zmianiło się moje otoczenie. Podobnie odbieram imię Paulina. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiakubusia2005 Re: Ewelina? 27.01.06, 16:17 Nie podoba mi się, może dlatego, że kojarzy mi się z osobą, za którą nie przzepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Ewelina? 27.01.06, 20:46 Szczerze, to tego imienia bardzo nie lubie nie lubie, nie podoba mi sie w ogóle.Kojarzy mi sie z Paulina, ktorej też nie lubie.Ale rzeczywiście lepsze niż np.Nikola, i nie skrzywdzisz dziecka tym imieniem bo jest popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Ewelina? 28.01.06, 12:35 Nie, nie i jeszcze raz nie... ZDECYDOWANIE wolę Ewę, Michainę tudzież Marcelinę i inne "-liny"... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ewelina? 28.01.06, 23:22 Jakos niezbyt, dla mnie brzmi jak zdrobnienie Ewy. Odpowiedz Link Zgłoś
parys1983 Re: Ewelina? 30.01.06, 13:20 Moja bardzo dobra kolezanka ma na imie Ewelina Mowimy do niej: *Ewela *Vela *Velina *Elka Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Ewelina? 15.03.06, 14:23 A do mojej kuzynki Eweliny mowia Ewa to juz w ogole glupawe. Imie calkiem przyjemne, ale nie moj typ. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Ewelina? 15.03.06, 18:48 Nie lubię tego imienia. Wydaje mi sie takie udziwnione. Ewa brzmi sto razy lepiej. Dla mnie to imię z gatunku Aneta, Edyta, Beata - czyli moda z rocznikówlat 70'. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Ewelina? 20.04.06, 23:43 hej! sama mam na imie Ewelina gdy mialam sie urodzic byly dwa imiona Justyna i Ewelina moje imie brala Babcia i za to jej do dzis dziekuje moja Mama kierowala sie tym zeby w miare mozliwosci niebylo zdrobnien koncowka -śka moje imie bardzo mi sie podoba. nigdy w zyciu nieprzyszlo mi na mysle zebym chciala miec inaczej na imie nie lubie zdrobnien typu Ewa, czy Ewka mam na imie Ewelina i koniec. uwazam ze tamte sa zdrobnieniem od imienia Ewa po prostu. jedynie dopuszcza;ne to Ewelinka aczkolwiek moja kolezanka mowila do mnie kiedys Ninka i Ninusia (spodobalo mi sie Nina dla ewentualnej corki) wiec stad moj nick a inna Eweline spotkalam dopiero na studiach i uwierzcie mi: jest zupelnie inna niz ja (w sumie nie przepadam za nia) pozdrufka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Ewelina? 13.08.06, 13:34 Nie lubie, chociaz moja przyjaciolka tak ma na imie. Ona sama tez nielubi i jest po prostu "Ewa". Zadnej "liny" chyba nie lubie, za wyjatkiem Pauliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Ewelinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:56 EWELINA superaste imie normalnie super !!! zawsze na czasie i w kazdym kraju zachodnim jest miło przyjmowane łatwe do wymówienia przez obcokrajowców Odpowiedz Link Zgłoś