ineska222 13.02.06, 11:36 co sądzicie o tym imieniu.waham sie miedzy Emilią, Zosią i Matyldą ale wszyscy radzą mi Emilkę/. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llora Re: Emilia 13.02.06, 11:51 Nie lubie imienia Emilia,za to Zosia i Matylda to śliczne imiona!Proponowałabym szczególnie Matylde bo jest chyba najmniej popularna z tych trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Emilia 13.02.06, 12:35 Bardzo lubię to imię. Będąc w ciąży również zastanawiałam się nad nim i również osoby z mojego otoczenia mi je doradzały, ale w końcu zdecydowałam się na Klarę (ku rozpaczy niektórych). Pod sam koniec ciąży mąż stwierdził, że może nasza córka nie chce się urodzić (przenosiłam ciążę), bo nie podoba jej się imię Klara. Doszłam do wniosku, że może coś w tym jest i byłam już zdecydowana na inne imię. Ale jak zobaczylam czarną łepetynkę, wredną buzię to wiedziałam, że to jest właśnie Klara, bo przykładowo przesłodkie imię Emilka całkowicie do niej by nie pasowało. Wszystkie trzy imiona mi się podobają, więc trudno mi cokolwiek doradzić. Moim zdaniem powinnaś zdecydować się na jakiś typ, ale ostateczną decyzję podjąć dopiero po porodzie. Czasem okazuje się, że jakieś imię całkowicie nie pasuje do dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 Re: Emilia 13.02.06, 13:46 Emilia - nie podoba mi sie; Zosia - ew, może być Matylda - podoba mi sie; Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Emilia 13.02.06, 13:56 Imię Emilia jest ładne, ale trochę mi zbrzydło przez to, iż poznałam ich w życiu swoim już kilka, a z jedną jestem zmuszona obcować przez X lat w jednym otoczeniu, więc już się z tym imieniem bardzo osłuchałam. Na niekorzyść tego imienia wpływa okropne moim zdaniem zdrobnienie Emila. Ja wolę formę Emiliana. Brzmi ładniej i jakoś bardziej świeżo, niż Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight5 Re: Emilia 13.02.06, 17:04 A mnie Emilka sie podoba.to takie cieple imie.znam kilka Emilek i sa to mile i piekne osobki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emilia 13.02.06, 18:04 Bardzo lubię to imię, ale w tym momencie wybrałabym Matyldę, bo równie mi się ono podoba, a jest rzadziej wybierane. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emilia 13.02.06, 20:20 Obiektywnie patrzac wybralabym Matylde, choc nie jest moim ulubionym imieniem. Najbardziej z tych trzech podoba mi sie Zosia, ale odstrasza mnie jej rosnaca popularnosc. Emilia jest mi neutralna. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Emilia 13.02.06, 23:42 Z 3 podanych rzeczywiście wybrałabym Emilię, choć Zofia niewątpliwie również należy do klasy imion "ładnych"... Aczkolwiek- co warto podkreślić- jest szalenie popularna... Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight5 Re: Emilia 14.02.06, 10:30 lubię Emilki.to ladniutkie imię,cieple,miękkie,finezyjne.... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Emilia - kKorczyńska... 14.02.06, 15:52 nic nie poradzę, imię niebrzydkie, ale pierwsze skojarzenie - Korczyńska z jej globusem... Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Zosia 14.02.06, 21:49 wole to imię, Matylda też ładna, ale ta Emilka niezbyt mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Emilia 15.02.06, 10:12 Mnie Emilia, Emilka sie podoba, ale nie znoszę Emili. Zosia tez fajna Matylda brzymi dla mnie za twardo. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Emilia 15.02.06, 13:04 Z tych imion wybrałabym Emilię, ale zdrabnianą jako Miłka. Cudne zdrobnienie, a poza tym eliminuje dwa problemy: 1) z formami imienia od wieku nastoletniego wzwyż: Emilia - oficjalne, Emilka - infantylne, Emi - takie niewiadomoco, Emila - okropne, Milka - czekolada; 2) popularności imienia, bo Emilek będzie pewnie na podwórku sporo, a Emilka - Miłka jedna. W drugiej kolejności plasuje się dla mnie Matylda (śliczne Matysia, Tysia!), potem Zofia, za którą w polskiej wersji akurat nie przepadam, i która jest dość popularna. Odpowiedz Link Zgłoś