finka11 10.04.06, 13:25 Co moi mili myślicie o tym imieniu?? Chyba nie jest zbyt popularne w przeciwieństwie do Fanciszków, Stanisławów i innych z grona tzw. "staropolskich". Chcę tak dać na imię swojemu synkowi, ale jak mówię o tym znajomym to się dziwnie patrzą, więc już sama nie wiem. Jak nie to to pozostaje mi Grzegorz i Paweł. Co Wy myślicie o tych imionach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Tadeusz?? 10.04.06, 13:46 Tadeusz to prześliczne imię )) Świetne zdrobnienia: Tadek, Tadzik, Tadzio, Dziku... A pełna forma taka dostojna! DOSKONAŁY wybór!!! A dla dziewczynki ostatnio spodobała mi się Tadea - żeńska forma Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Tadeusz?? 10.04.06, 15:05 Jestem za Pawłem lub Grzegorzem. Tadeusz jak dla mnie oczywiscie, odpada zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tadeusz?? 10.04.06, 16:17 Mam kumpelę z synkiem Tadziem, mamy również Tadzia na forum. Znajomi niech się dziwnie patrzą, a Ty nie rezygnuj IMO razem ze Stefanem to kolejne "stare" imię po Franiu, Stasiu i Antku, które zaczyna wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: Dzięki za odpowiedzi:)) 10.04.06, 18:55 Chyba zostanę przy Tadku. Moja siostra ma Aleksandra Maksymiliana i Tymoteusza Błażeja, też na początku się jej dziwili, że takie imiona, ale teraz wcale nie są już takie rzadkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Dzięki za odpowiedzi:)) 10.04.06, 19:31 ogólnie podoba mi się. Tylko te skojarzenia z T.Rydzykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dzięki za odpowiedzi:)) 10.04.06, 21:30 Super, bardzo mi sie podoba! Rydzyk to dla mnie Rydzyk. Bez Tadeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Tadeusz?? 11.04.06, 04:29 Imie hmm nawet nie umiem odpowiedziec bo wszystkich "Tadkow" o jakich istnieniu wiem to straszne lubia zagladac do kieliszka, ale Tadzik brzmi fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: Tadeusz?? 11.04.06, 12:36 Kurcze, ale macie skojarzenia, że też na tego Rydzyka nie wpadłam. Ja dorosłych Tadków nie znam, poza mechanikiem, do którego oddaję samochód. Trochę mnie ten Ojciec R. podłamał Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tadeusz?? 12.04.06, 13:17 Tadzio w ogóle mi się z Rydzykiem nie kojarzy, tylko z "Panem Tadeuszem". Rydzyk kojarzy mi się z pojęciem "ojciec dyrektor", a nie z imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anik223 Re: Tadeusz?? 11.04.06, 18:34 Jedno z moich zdecydowanie ulubionych imion meskich, glownie z powodu Tadzia z ksiazek Montgomery o Emilce. Sliczne imie! Tadzio rulez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Tadeusz?? 11.04.06, 18:39 Uważam, że "kościuszkowskie miano" jest jak najbardziej w porządku. Znałam kilku Tadeuszów ze starszego pokolenia, spośród dzisiejszych trzydziestolatków znam tylko jednego. Z młodzieży - ani ani. Najwyższa pora wskrzesić to imię, bo jest bardzo ładne. Podoba mi się jeszcze z jednego powodu: dostojne, zakorzenione w polszczyźnie - a jednak nie tak rozpowszechnione jak Antoś czy Staś. W przypadku małego Tadzia można liczyć, że nie będzie dzielił piaskownicy z siedmioma innymi Tadziami. Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Tadeusz?? 12.04.06, 10:19 znam Tadzia, który w tym roku skończy 17 lat. I nikt się jakoś dziwnie nie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa I jak na niego wołają?? 16.04.06, 17:44 Jest Tadkiem, Tadzikiem, czy jak? Bo ja znałam Tadeusza, nastolatka na którego mówiona Ted. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Tadeusz 16.04.06, 22:50 hm , Tadeusz - brzmi jeszcze całkiem całkiem, ale Tadek czy Tadzik brzmią jak dla mnie strasznie. Poza tym imię typowo "dziadkowe" moze dlatego , ze nie znam żadnego Tadka poniżej 50 Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Tadzik - miła niespodzianka 30.07.06, 20:50 Olga mi się pochorowała, siedzimy w szpitalu. Na oddziale niemowlęcym (przedział wiekowy do 2 lat) przebywa sześcioro dzieci: Olga, Zuzanna, Bartłomiej, Dominik, Piotr i trzymiesięczny Tadeuszek. To najmłodszy Tadeuszek jakiego poznałam i największa niespodzianka imiennicza w tym miesiącu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tadzik - miła niespodzianka 30.07.06, 21:02 Oj, duzo zdrowia życzę malutkiej! Jak się czuje? g. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Tadzik - miła niespodzianka 30.07.06, 21:16 Jutro prawdopodobnie dostajemy wypis. M Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Tadzik - miła niespodzianka 31.07.06, 09:56 Dużo zdrowia dla Olgi! A Tadzik faktzcynie świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: Tadeusz?? 30.07.06, 23:39 Bardzo mi się podoba Tadeusz, gdybym miała mieć kiedyś synka, to brałabym pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś