monjik 12.04.06, 19:55 Co myślicie o tych imionach? Na dniach urodzę córcię i nie mogę się zdecydować na imię. Biorę jeszcze pod uwagę Laura,Basia i Lilianna. Imię musi być międzynarodowe bo planuję wyprowadzkę do Szkocji, siostra ma na imię Zosia. Florentyna to imię po ciotecznej babce, ale może Flora będzie łatwiejsze dla obcokrajowca? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: Florentyna lub Flora 12.04.06, 20:05 Florentyne też możesz zdrabniać do Flory, także myślę , ze to jedno i to samo. Zależy od nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Florentyna lub Flora 12.04.06, 20:06 Wole Flore i chyba do Zofii tez lepiej pasuje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Florentyna lub Flora 12.04.06, 20:26 Wybralabym Laure lub Flore,choc pozostale wymienione przez Ciebie imiona też bardzo mi sie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Florentyna lub Flora 12.04.06, 20:31 Wybralabym Flore: - uwazam, ze bardziej pasuje do Zosi, - jest bardziej miedzynarodowe, pisze sie identycznie, przy Florentynie jednak konieczne byloby literowanie, - wez pod uwage dopasowanie do nazwiska, ale Zofia jest krotkim imieniem, wiec wnioskuje, ze do nazwiska raczej krotsze imie bardziej pasuje, - ja tez mam Flore i bardzo polecam to imie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Florentyna lub Flora 12.04.06, 20:51 Oba mi się bardzo podobają i na pewno wybrałabym któreś z nich (a nie Laurę, Basię czy Liliannę). Flora ma rzeczywiście jeszcze bardziej międzynarodową pisownię od Florentyny. Poza tym jest to imię dwóch forumowych dziewczynek (córek Abieli i Idy) i obie mamy wydają się być _bardzo_ zadowolone z imienia Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Florentyna lub Flora 13.04.06, 10:16 Flora Z wymienionych przez Ciebie imion rozważałabym jeszcze Laurę, ale skłaniałabym się ku Florci Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Florentyna lub Flora 13.04.06, 10:55 Wszystkie podane przez Ciebie imiona są śliczne Florentyna oryginalne i kwiatowe, Laura poetyckie, Basia ciepłe, a Lilianna zwiewne i delikatne No i co tu wybrać? Sama już nie wiem... Nie zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś