theodorka 23.04.06, 14:03 Ostatnio popularyzuje się Ksawery, więc może Ksawera też ma szanse? Ostatnio bardzo mi się spodobała. Zdrabniać można choćby Sawa A co Wy o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ksawera 23.04.06, 14:08 Ksawera baaardzo mi się ostatnio spodobała, tym bardziej że widziałam ostatnio przypadkiem w druku dwa czy trzy razy różne autentyczne Ksawery (starsze). Jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Ksawera 21.09.06, 11:28 jakkolwiek męska forma mi się podoba bardzo to żeńska absolutnie bezpłciowa mi się wydaje i sztuczna bardzo tzn. na siłę utworzona od męskiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Ksawera 21.09.06, 11:40 Seweryna zdecydowanie ladniej. Moze Ksaweria jeszcze jakos brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: Ksawera 21.09.06, 20:29 • Re: Ksawera luna333 21.09.06, 11:28 + odpowiedz jakkolwiek męska forma mi się podoba bardzo to żeńska absolutnie bezpłciowa mi się wydaje i sztuczna bardzo tzn. na siłę utworzona od męskiego imienia. zgadzam się z tą wypowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ksawera 21.09.06, 20:34 Ani męska ani żeńska forma tego imienia mnie nie zachwyca. Ksawera jest faktycznie sztuczna. Może powinna być Ksaweryna? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: Ksawera 22.09.06, 12:11 Nie podoba mi się ani męska ani zeńska forma tego imienia. Też się zastanawiam czy nie powinno byc raczej - Ksaweryna. A co do zdrobnień to jeszcze może być - Wera Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Ksawera 22.09.06, 14:19 W "Nocach i dniach" była panna Ksawunia Wojnarowska. Dla mnie to imię ma twarz Zawadzkiej )) Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Ksawera 22.09.06, 15:03 Kojarzy mi się głównie z Xawerą Deybel. Ale poza tym niespecjalnie mi się podoba - faktycznie jakieś takie bezpłciowe (czego podobno nie można było powiedzieć o Xawerze Deybel). Odpowiedz Link Zgłoś