viva_maria 27.04.06, 15:10 trudno mi wybrac imie dla dziewczynki, co myslicie o: Klara Elena Eryka Nie chcialabym zeby bylo b.popularne i bez przesady oryginalne no nie wiem sama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 27.04.06, 15:45 Jestem bardzo bardzo bardzo za Eryką bo jest to moje ukochane imię . Elena też sliczna, zdecydowanie ładniejsze od Heleny ( do którrej na pewno beda Cię tu zachecac ) Klara mi sie nie podoba , zresztą jest najbardziej popularna z tej 3 . Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 27.04.06, 15:58 Ja bede zachecac do Klary. Super, ladne imie, a jak pasuje to malej dziewuszki. Moje propozycje Kornelia Salomea Zyta Tamara Natasza ) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 27.04.06, 16:07 Klara.Eryki osobiscie nie lubie,a Elena moze sie mylic w Polsce z Helena.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 27.04.06, 16:56 Zdecydowanie Klara, z tych wzgeldow, ktore podala aka10. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 28.04.06, 11:39 Jak bylam mala, to mylilam Salomee z Salmonella... Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 27.04.06, 18:56 Z podanych przez Ciebie imion najbardziej podoba mi się Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 27.04.06, 20:52 Klara lub Eryka - bardzo ładne imiona! Myślę, że są dokładnie takie, jak byś chciała - nie są bardzo popularne, ale też i nie do przesady oryginalne. Co zaś do Eleny, to jej odpowiednikiem w Polsce jest Helena i trudno powiedzieć, czy USC Elenę w ogóle zarejestruje. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkinka22 Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 29.04.06, 14:29 Ja nadalam swojej corci imię Marcelinka.uważam że jest malo spotykane a i wcale nowoczesne. ma juz 2 latka i jest bardzo fajnym madrym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 28.04.06, 10:49 Ja bym Eryke i Elene od razu odrzuciła. Eryka nie podoba mi sie, a Elena kojarzy z piosenkarką Eleni... Za to Klara- bardzo ładne imie. Takie konkretne Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 28.04.06, 12:11 Z oczywistych względów jestem za Klarą . Eryka to również ciekawe imię, ale Elenę bym odrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 28.04.06, 17:54 Eryka. Klar robi się pomału dużo,a Elena wydaje mi się bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
imbirka Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 30.04.06, 10:57 Eryka, albo Klara, z naciskiem na Erykę Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 30.04.06, 11:00 Każde byle nie Eryka Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 30.04.06, 13:15 Wybralabym Elene-piękne imie,Eryka też bardzo mi sie podoba ale pasuje moim zdaniem tylko do brunetki Klara nie... Odpowiedz Link Zgłoś
lordess Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 30.04.06, 17:09 ERYKA - bardzo ładne Mama Sary Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 30.04.06, 20:48 Eryka nie ... takie troszke "chłopięce" Klara ślinie, Elena też Odpowiedz Link Zgłoś
viva_maria Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 08.05.06, 15:15 dziękuję za opinie, dalej mam metlik w glowie, maz jest przeciwko wszystkim trzem. Proponuje Pola. Czytajac posty dochodze do wniosku ze Pola i Klara sa coraz bardziej popularne. Mam Julie, (w przedszkolu sa trzy) nie chcialabym znowu wybrac b. popularne imie. Prosze o dalsze sugestie. A termin tuz tuz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 08.05.06, 15:29 To racja, wszystkie te imiona robią się coraz bardziej popularne. A co byś powiedziała na Marcelę lub Marcelinę? Albo Florę lub Emmę? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 08.05.06, 19:15 Klara moze robi sie popularniejsza, ale nie wierze, ze kiedykolwiek choc w polowie doscignie Julie. Odpowiedz Link Zgłoś
mathillde Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 08.05.06, 19:35 abiela napisała: > Klara moze robi sie popularniejsza, ale nie wierze, ze kiedykolwiek choc w > polowie doscignie Julie. zgadzam się w 100%. Spokojnie możesz dać na imię córce Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 08.05.06, 22:53 mi sie nie podoba imie klara strasznie popularne i nie ladnie brzmi.Eryka takie sobie bardziej pasuje to imie w formie meskiej Eryk dla chlopca,natomiast Elenka to bardzo ladne imie i nie tak popularne brzmi delikatnie i dziewczeco. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 09.05.06, 00:04 liniosek napisała: > mi sie nie podoba imie klara strasznie popularne i nie ladnie brzmi. Bez przesady, strasznie popularne nie jest. Ostatnio coraz częstsze, to fakt, ale jeszcze sporo musi poczekac na awans do pierwszej 10-tki. Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 09.05.06, 13:31 A co bys powiedziala na lipcowa,slodziutka Malinke ? Jesli bym wybierala z Twoich propozycji to Elenka ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: KLARA 09.05.06, 16:23 Ewentualnie Elena,Klara kojarzy mi się z ekscentryczna samotna ciotką;p może jakąś bajke czytałam,chociaż kiedyś strasznie podobała mi sie Klarysa;p.Eryka- lepiej brzmi Eryk; Odpowiedz Link Zgłoś
viva_maria dziękuje za odpowiedzi 02.06.06, 13:29 już czerwiec a ja jeszcze ostatecznie nie zdecydowałam, jest jeszcze jedno imie które mi sie podoba Matylda. Wybralam dwie wersje Klara Eryka lub Matylda Viganna do nazwiska zakończonego na -uk. Czy ktoś spotkał sie z imieniem viganna? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: dziękuje za odpowiedzi 02.06.06, 15:54 Jesli mieszkasz w Polsce i chcesz koniecznie dac Wiganna na drugie,to przez "W". Jesli nie mieszkasz w Polsce i chcesz Viganne przez "V",to chyba i Matylde powinnas pisac przez "i",zeby jakas jednolitosc pisowni byla.O Wigannie juz byla na forum mowa,wrzuc na "Szukaj".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziękuje za odpowiedzi 02.06.06, 17:46 Tak jest, o Wigannie już było. Przez W, jeśli to prawda (a wszystko na to wskazuje), ze jest to imię utworzone z Jadwigi i Joanny jako pseudonim. Pseudonim może być przez "v", ale imię raczej nie. O ile oczywiście je zarejestrują. Z podobnych imion jest Weridiana albo Wirgilia, może któres z nich Ci się spodoba? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dziękuje za odpowiedzi 02.06.06, 22:57 Wole Klare, ale Eryka mi do niej jakos nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa-maria Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 02.06.06, 13:35 Klara- moze byc Elena- bardzo ładne imie Eryka- nie podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: dla dziewczynki potrzebne na lipiec 03.06.06, 09:23 Eryka - brzydkie, Klara i Elena - ładne, zwłaszcza ta Elena ciekawie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś