magia 14.05.06, 00:18 Znalalzma przed chwila gdzies w sieci i mi sie spodobalo, zwlaszcza forma Roderyk. Jakos tak sympatycznie mi brzmi. Tylko jak to zdrabniac: Rodek, Rodzio? Znam jednego Roddericka- Brytyjczyka i do niego wszyscy sie Rod zwracaja, ale do Polski mi to zdrobnienie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Roderyk, Rodryk 14.05.06, 12:11 Ciekawe imię. Choć germańskie, najbardziej kojarzy mi się ze strefą hiszpańskojęzyczną (Rodrigo). Rodek to chyba niezłe zdrobnienie - skoro może istnieć Radek? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Roderyk, Rodryk 11.10.06, 21:23 Podoba mi się Roderyk i ostatnio strasznie chodzi mi ono po głowie Zdrobnienie Rodek brzmi dla mnie bardzo naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiczek23 Re: Roderyk, Rodryk 14.10.06, 21:47 Mój znajomy miał dać synkowi na imię Roderyk, ale przestraszył się myślą,że dziecko nie będzie wymawiało "r" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Roderyk, Rodryk 14.10.06, 22:06 Bardyiej podoba mi się Roderyk ale oba imiona nie są w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś