figiels 14.05.06, 11:42 Witam, może mógłby mi ktoś podpowiedzieć ponieważ moje poszukiwania nie dały rezultatu, kiedy są imieniny Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figiels Re: Kuba 14.05.06, 12:46 Mój mąż chciał żeby było inaczej i zameldował: "KUBA" tak więc obawiam sie że będzie musiał obchodzić Jakuba albo tylko urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kuba 14.05.06, 13:01 I pozwolono mu??? pewnie i tak w papierach jest Jakub, bo nie wolno nadawac imion w formie zdrobnialej... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Kuba 14.05.06, 13:37 Kubę można -pamietam ,gdy rejestrowaliśmy najmłodszego ,panie urzedniczki właśnie dziwiły się ,gdyż dostały info od Rady ,że imię Kuba jest samodzielne .Takie numery Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kuba 14.05.06, 17:16 figiels napisała: > Mój mąż chciał żeby było inaczej i zameldował: "KUBA" tak więc obawiam sie że > będzie musiał obchodzić Jakuba albo tylko urodziny Chyba tak będzie; zdrobnienia nie mają swoich imienin... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kuba 14.05.06, 18:28 Chyba, ze jakis Kuba zostanie wyniesiony na oltarze)). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kuba 14.05.06, 18:51 Na razie jeszcze nie jest wyniesiony Ale oczywiście racja, wtedy dzień imienin będzie Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Kuba 16.05.06, 16:37 A Wojewódzki to chyba też Kuba, nie Jakub, prawda? Zawsze mnie to zastanawiało bo on jest podawany tylko jako Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kuba 13.10.06, 22:35 Jednak Jakub: pl.wikipedia.org/wiki/Kuba_Wojew%C3%B3dzki Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Kuba 15.05.06, 20:15 Moja koleżanka ma synka o imieniu Kuba mały ma ok 9 m-cy, w urzędzie zarejestrowali bez problemu, ale sama ona mówiła ostatnio że za cholerę nie może znaleźć w kalendrzu kiedy mały może mieć imieniny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kuba 15.05.06, 20:21 Asia i Kasia też nie mają w kalendarzu imienin; ciekawe, czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
figiels Re: Kuba 16.05.06, 13:54 Dzięki za odpowiedzi. Tak więc wbrew tatusiowi mój synek i tak będzie poniekąd Jakubem, jeśli będzie chciał obchodzić jakiekolwiek imieniny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Kuba 16.05.06, 13:56 A czy jest Magda ? Bo znalazlam w kalezdarzu imieniny MAGDY własnie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kuba 16.05.06, 14:43 Magda to od wiekow oddzielne imie, w Niemczech bardziej rozpowszechnione niz Magdalena... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Kuba 16.05.06, 15:32 ale interesuje mnie tylko i wylacxznie Polska, bo przeciez rozmowa dotyczy Kuby w Polsce. jesli jednak w Polsce jest normalnie nadawane, to co na to te ktore twierdza ze nie mozna nadawac imion takich jak Nel, Mila, Nina itp bo sa zdrobnieniami ?? nic juz nie rozumiem. dziwna jest ta Polska Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kuba 16.05.06, 16:53 Znam sama jedna Magde w Polsce (nie Magdalene). Ciekawe jest, ze jej ojciec podal w USC Magda, bo byl pewien, ze urzedniczki zrozumieja to jako zdrobnienie od Magdalena, a nie jako pelne imie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kuba 16.05.06, 19:12 shilla01 napisała: > A czy jest Magda ? Bo znalazlam w kalezdarzu imieniny MAGDY własnie Magda jest nadawana, ale imieniny są oczywiście Marii Magdaleny. Niezależnie od tego, co sobie ktoś wpisał w kalendarzu. Św. Magdy na razie nie ma, o ile mi wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś