malagosiax 15.06.06, 22:02 szukam imienia dla rodzenstwa alicji i jacentego dla dziewczynki chcialabym zeby na drugie miała grazyna ( po mojej mamie) ale mam problem z pierwszym....kompletnie nie wiem co pasuje do Grażyny....podobnie jest z chlopcem ( Henryk - na 2 a co na pierwsze???) alusia i jacus tez maja imiona rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: rodzenstwo ali i jacka 15.06.06, 22:22 Hej! Kiedyś już było pytanie o imiona na pierwsze do drugiej Grażyny, moze zacytuję swoją odpowiedź: "pierwsze skojarzenie - Konstancja Grażyna Poza tym moze: Emilia Grażyna Łucja Grażyna Kornelia Grażyna Liwia Grażyna Wanda Grażyna Aurelia Grażyna Dobrawa Grażyna Ksenia Grażyna Kalista Grażyna Elwira Grażyna Tamara Grażyna Lilla Grażyna Staralam sie, zeby bylo cos milego dla kazdego, w tym imiona nie do konca w moim guscie (np. Elwira, Tamara). Najbardziej z podanych pasuja IMO do Grazyny - poza Konstancja - Aurelia, Lilla, Kalista (ktora tworzy w dodatku calosc znaczeniowa z Grazyna) i Ksenia." Cały wątek jest tu Co do Henryka - trochę szkoda, ze nie chcecie go na pierwsze. MSZ byłoby świetne! Ale jeśli nie, to np.: Olgierd Henryk Jaromir Henryk Jarogniew Henryk Gerard Henryk (nie w moim guście, ale pasuje) Witold Henryk Benon Henryk Baldwin Henryk Remigiusz Henryk Gustaw Henryk Bolemir Henryk Witosław Henryk Do Henryka pasują mi imiona wyłącznie o dużym "ciężarze gatunkowym". Fantastyczne imiona mają Twoje dzieci, zwłaszcza synek! Odpowiedz Link Zgłoś
malagosiax Re: rodzenstwo ali i jacka 16.06.06, 22:05 imie jacusia konsultowałam swego czasu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: rodzenstwo ali i jacka 16.06.06, 22:57 Pamiętam wątek o Jacentym - nawet do niego ostatnio zaglądalam, ale nie napisałaś wtedy ani, ze zamierzasz je nadać, ani że nadałaś. Trudno było zgadnąć Czasem ludzie pytają czysto teoretycznie, albo chcą wiedzieć, jak odbierane jest imię męża/żony... No i nie pochwaliłaś się synkiem, az do teraz Pozdrawiam ciepło, g. Odpowiedz Link Zgłoś
malagosiax Re: rodzenstwo ali i jacka 17.06.06, 22:48 postanawiam poprawe ) i obeicuje ze tym razem zaraz sie pochwale jaki imie wybralam dla dzidzi.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: rodzenstwo ali i jacka 15.06.06, 23:34 Ida Grażyna Klara Grażyna Laura Grażyna Letycja Grażyna Melania Grażyna Irena Grażyna Konstancja Grażyna Aurelia Grażyna Jan Henryk Józef Henryk Kazimierz Henryk Wiktor Henryk Andrzej Henryk Jędrzej Henryk Jerzy Henryk Stanisław Henryk Franciszek Henryk Benedykt Henryk Paweł Henryk Mam nadzieje, ze cos Ci sie spodoba Serdecznie pozdrawiam Mamo Dzieci O Ładnych Imionach Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: rodzenstwo ali i jacka 16.06.06, 16:24 Wanda Grażyna Julianna Grażyna Jaśmina Grażyna Dorota Grażyna Aniela Grażyna lub: Witold Henryk Andrzej Henryk Stanisław Henryk Jan Henryk Odpowiedz Link Zgłoś
malagosiax Re: rodzenstwo ali i jacka 16.06.06, 22:06 z wymienionych imionek podobaja mi sie KOnstancja , Emilia, Kornelia , Aniela a dla chłopca najbardziej Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: rodzenstwo ali i jacka 16.06.06, 22:40 Bardzo ladne imiona Ci sie podobają. Na pewno wybierzecie coś ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: rodzenstwo ali i jacka 17.06.06, 08:42 Moim zdaniem tak naprawdę żadne imię dobrze nie komponuje się z Grażyną, dlatego osobiście nie sugerowałabym się tym, aby pierwsze imię pasowało do drugiego. Proponuję Ci: Mariannę, Berenikę, Esterę, Elżbietę, Ewę, Izabelę, Rozalię, Lidię. Z Henrykiem dobrze komponują mi się następujące imiona: Jan Henryk Dobromir Henryk Anatol Henryk Łucjan Henryk Konstanty Henryk Odpowiedz Link Zgłoś