elag3 07.07.06, 11:53 Jakiś czas temu spotkałam koleżankę z podstawówki z córeczką łucją. ładne imię - nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaino Re: łucja 08.07.06, 19:03 Piękne!!! Moja córeczka nosi to imię i jestem przeszczęśliwa z tego powodu. Dawno, dawno temu, jako mała dziewczynka słuchałam Łucje Prus śpiewającą w Koncercie Życzeń i od razu to imię mi się spodobało. Ale nie sądziłam, że kiedyś tak nazwę dziecko , bo mój number one was Sylwia... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: łucja 08.07.06, 19:04 A wiesz, ze mnie też podoba sie od dzieciństwa i od kiedy usłyszałam o Łucji Prus... Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: do gaudencji 09.07.06, 11:55 Prosze, prosze Ja byłam bardziej fanką imienia niż samej piosenkarki. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: łucja 09.07.06, 17:30 ostatnio bardzo modne zdaje sie jest. Pewnie Narnia miała na to duży wpływ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: łucja 09.07.06, 18:00 W Warszawie z trudem łapie się do pierwszej pięćdziesiątki imion żeńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
lwi2 Re: łucja 09.07.06, 23:28 W Puławach jest kawiarnia "Łucja" w pięknym zabytkowym obiekcie, pewnie im się imię spodobało. Jest wciąż mało popularne, może i dobrze, że do Warszawy "nie doleciało". Po polsku ma zupełnie inne brzemienie niż taka angielska Lucy. Lucy mi się nie podoba, a Łucja owszem tak. Lwi Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: łucja 10.07.06, 07:58 Wiem, że to całkowicie irracjonalne, ale dla mnie to imię owiane jest mgiełką melancholii. Moc serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś