cathy1976 14.07.06, 13:27 co sadzicie o tym imieniu? moj maz sie uparl! zaparl sie, ze on chce Malinke a mnie sie to imie podoba srednio i nie wiem jak zdrabniac.. w dodatku mloda bedzie miala podwojne nazwisko (brzmienie typu Fredro- Potocka). Mamy zreszta metlik w glowie, wrzesien coraz blizej a imienia dla córci niet... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupi_kaowiec Re: Malina?? 14.07.06, 14:49 Zrób mu malinkę na szyi Może Malwina? Kalina? Jagoda? pzdr. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Malina?? 14.07.06, 15:12 Wątek o Malinie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=41317648&v=2&s=0 O Malince: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=44212542&v=2&s=0 Nie jestem miłośniczką owocowych imion. W moim odczuciu brzmią niepoważnie i dziecinnie, co przez kilka/kilkanascie lat życia dziecka jest urocze, ale potem juz chyba niekoniecznie. Jest w nim też jakaś frywolność, która kompletnie mi nie leży. Jagoda brzmi znacznie szlachetniej. Nie znam Waszego gustu, ale sadzę, że do Waszego typu nazwiska idealnie pasują imiona z tradycjami, których jest mnóstwo, w tym wiele przepięknych (chociażby Aniela, Klara, Marianna, Klementyna, Rozalia, Helena, Antonina, etc). Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Malina?? 14.07.06, 16:16 a mi to imię się podoba! slodko brzmi i powinno pasować do bobaska jak i do poważnej Pani Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Malina?? 14.07.06, 16:38 Mnie się też podoba średnio. I o ile uważam, że do 20 roku życia imię jest świetne, to Malinę 40-latkę czy 60-latkę jest mi trudno sobie wyobrazić, w kazdym razie zachowując powagę i nie odczuwając dysonansu między osobą a imieniem. Nie jest to złe imię, ale jednak pasuje do dojrzałej i starszej osoby. Wyboraź sobie którąkolwiek starszą sąsiadkę o imieniu Malina; teściową czy swoją mamę i sprobuj jej dopasować to imię. Pewnie raczej pasowac nie będzie. A jakie imiona lubicie? Tak na rybkę, zanim się wypowiesz w tej sprawie, proponuję na razie Idalię. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Malina?? 14.07.06, 16:39 gaudencja napisała: > imieniem. Nie jest to złe imię, ale jednak pasuje do dojrzałej i starszej osoby > ...miało być "jednak nie pasuje" Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Malina?? 14.07.06, 22:12 Mnie sie rowniez srednio podoba, gdyz nie przepadam za imionami "owocowymi". Proponuje w zastepstwie moze Dalie, Dagne? Odpowiedz Link Zgłoś