zochan 09.08.06, 15:04 Co sądzicie o Emilu? Nie znam żadnego i zupełnie mi się nie kojarzy, jednak jak wspominam o moim pomyśle (męża pomyśle) znjomym, robią wielkie oczy. Jak może być Kamil, to czemu nie Emil? Ciekawa jestem waszych opinii... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_k Re: Emil...? 09.08.06, 15:47 A ja go wyjatkowo nie znosze, choc sama nie wiem, dlaczego Kojarzy mi sie z kims malo sympatycznym. Poza tym wydaje mi sie malo meskie, podobnie jak Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emil...? 09.08.06, 16:45 Nie jest moim ulubionym imieniem, ale nie widzę przeszkód, żeby je nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: Emil...? 09.08.06, 16:53 Emil, jak bylam mala ogladalismy z dziadkiem taki film o chlopaku-psotniku. TVP nadawala go w niedziele okolo teleranka. Glowny bohater nazywal sie Emil. Fajny film, w klimacie dzieci z Bulerbyn. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emil...? 09.08.06, 17:20 athandavan napisała: > Emil, jak bylam mala ogladalismy z dziadkiem taki film o chlopaku-psotniku. TVP > nadawala go w niedziele okolo teleranka. Glowny bohater nazywal sie Emil. Fajny > film, w klimacie dzieci z Bulerbyn. Emil z Lönebergi Odpowiedz Link Zgłoś
aga_lub_marcin Re: Emil...? 10.08.06, 22:24 athandavan napisała: > Emil, jak bylam mala ogladalismy z dziadkiem taki film o chlopaku-psotniku. TVP > nadawala go w niedziele okolo teleranka. Glowny bohater nazywal sie Emil. Fajny > film, w klimacie dzieci z Bulerbyn. yhy i ktos tam do niego zawsze krzyczal "EEEEEEEEEEEEEEEEmiiill !! do drewutni!!" haha tylko to z tego filmu pamietam )) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Emil...? 09.08.06, 17:00 Baaaaaardzo ładne imię. Sto razy ładniejsze od imienia Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
zochan Re: Emil...? 09.08.06, 18:03 Mój mąż włąsnie pod wpływem Emila -Psotnika wpadł na ten pomysł . I uparcie się go trzyma, a ja mam wątpliwości... Cieszę się jednak, że nie wszyscy reagują tak jak moje otoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emil...? 09.08.06, 20:19 zochan napisała: > Mój mąż włąsnie pod wpływem Emila -Psotnika wpadł na ten pomysł . I uparcie > się go trzyma, a ja mam wątpliwości... Cieszę się jednak, że nie wszyscy > reagują tak jak moje otoczenie Skoro masz wątpliwości, to może jeszcze wspólnie poszukajcie imienia, które obojgu wam będzie odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: Emil...? 10.08.06, 17:58 > Mój mąż włąsnie pod wpływem Emila -Psotnika wpadł na ten pomysł . - Bo to byl swietny film!!!! Jedno z najlepszych wspomnien z dziecinstwa. Moj dziadek jeszcze tak bardzo lubil Sasiadow (taka bajka kukielkowa chyba, a takich dwoch przyjemnych debilach, co wszystko zawsze psuli...) No a teraz nie mam juz dziadka ['] Ale mial piekne imie - Szczepan. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Emil...? 27.09.06, 19:44 Znałam kiedyś jednego Emila - bardzo sympatyczny. Imię też strasznie mi się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
tippi Re: Emil...? 09.08.06, 23:17 imię nie należy do moich ulubionych, ale ma ładne brzmienie i jest lepsze od imienia Emilian. Odpowiedz Link Zgłoś
tours Re: Emil...? 10.08.06, 00:18 Super imie. Spotkalam ostatnio chlopczyka 4 latka o tym imieniu. Nie zauwazylam jakis problemow dotyczacych tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Emil...? 10.08.06, 13:35 Bardzo, bardzo fajne imię Sto razy lepsze niż Kamil. Poza tym znam jednego dorosłego Emila i bardzo miło mi sie to imię kojarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkujejku1 Re: Emil...? 10.08.06, 14:08 Jakieś rozmyte i mało męskie moim zdaniem. O wiele lepszy jest Eryk (uwielbiam!) lub Ernest (już mniejszy zachwyt) Odpowiedz Link Zgłoś
1cukierek Re: Emil...? 10.08.06, 19:56 Mój mąż przez połowę ciąży mówił do naszego dzieciaczka Emil. Słyszałam jak dwudziestolatek wołała za innym dwudziestolatkiem Emil i też mi się bardzo spodobało. Moim zdaniem jest to fajne imię o wiele fajniejsze niż Kamil. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emil...? 10.08.06, 20:47 B. mi się podoba (w odróznieniu od Kamila ) I sprawdza się w praniu, co potwierdzam na podstawie praktyki w kolegowaniu się z jednym Emilem. Pozdrawiam w przelocie g. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Emil...? 10.08.06, 21:56 Mnie sie bardzo nie podoba, jakieś takie niemęskie jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Emil...? 12.08.06, 00:02 Niestety znalam jednego Emila absolutnie nie do strawienia, wiec zle mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
avionetka82 Re: Emil...? 26.09.06, 23:13 Pozdnałam ostatnio fajnego Emila... I mąz koleżanki też tak ma na imię... Całkiem spoko... Chociaż troszkę przywołuje dziwne skojarzenia z dzieciństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Emil...? 27.09.06, 15:24 Bardzo ładne imię. I zgadzam się z przedmówczyniami, o wiele ładniejsze od Kamila. Kojarzy mi się z wujkiem Emilem z "Dzieci z Bullerbyn", tytułowym bohaterem powieści Ericha Kaestnera "Emil i detektywi", sympatycznym wampirem Emielem Regisem od Sapkowskiego i... recenzentem moje pracy magisterskiej, profesorem Emilem O. z UJ W każdym wypadku bardzo miło, bo i profesor jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: w górę dla lidii.maj n/t 16.02.07, 22:01 na mnie to imie działa jak płachta na byka i kojarzy mi sie z małym chłopczykiem nie wiem dlaczego..tak samo imie Patryk..do małego chłopca jeszcze pasuje,ale do 18-latka brrrrr.Śmiech mnie ogarnia jak sasiadka do swojego pełnoletniego syna mówi Patryniu a on sie wscieka Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Emil...? 20.02.07, 20:26 To oczywiście najlepsze imię na świecie. Imię mojego synka Odpowiedz Link Zgłoś