Gość: mazoka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:40 MOja kuzynka urodzila córkę i chce jej dać na imię ARANIKA, wogóle nie wiem skąd ten pomysł , jej starsze dzieci to Bogna 13 lat i Adam 9lat. Jej mąz też nie jest zachwycony tym imieniem a ona się uparła, czy ktoś z was spotkał się z takim imieniem. A co z zarejestrowaniem go w urzędzie czy wogóle się zgodzą? jak dla mnie imie jest dziwne ale może to kwestia przyzwyczajenia.... Co sądziecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Aranika?!!! 12.09.06, 20:06 Spotkalam sie kiedys z imieniem Arnika - jak ten kwiatek czy raczej ziolo. Moze kolezanka to imie miala na mysli??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aranika?!!! 12.09.06, 22:15 Znalazłam w necie aranikę wśród lekarstw ajurwedycznych. I kilka razy w charakterze jakiegoś nicka, a moze nawet imienia, zawsze z tym samym na oko hinduskim nazwiskiem. Poza tym żadnych więcej pomysłów na ten temat nie mam. Prawdopodobnie powinni jej to zarejestrować, kończy się na "a" i na pierwszy rzut oka wiadomo, jak wymówić. Natomiast, hmmm, nie mam pojęcia, mnie nie brzmi zbyt naturalnie, ale rozumiem, że komuś może bardzo zalezeć na jakmś imieniu, mnie też by zależało na wymarzonym i wybranym. Jedna Aranika w Polsce była już w 1994 roku, teraz nie wiadomo, ile ich jest. Czy to jakaś postać literacka? Odpowiedz Link Zgłoś
angami Re: Aranika?!!! 13.09.06, 23:07 Znałam kiedyś dziewczynę o imieniu Aranka, trochę śmieszne bo znajomi wołali na nią Ara - co kojarzyło mi się z papugą a złośliwi wołali Baranka co też nie było miłe, ale czy Aranika to od tego? hmmm Nie mam pojęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Aranika?!!! 14.09.06, 13:51 Aranka jest imieniem węgierskim (na moje oko jakimś XIX-wiecznym neologizmem czy tworem literackim z wyrazu "arany" czyli "złoto", ale pewności nie mam) imienia Aranika nie znam pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Aranika?!!! 14.09.06, 17:09 Znam jedna dziewczynkę, ale o imienieu Arnika.. Odpowiedz Link Zgłoś