cynta 16.10.06, 21:19 Ciekawam bardzo jak wam sie to imie kojarzy, jakie inne imiona by pasowaly dla rodzenstwa i jaka grupe spoleczna byscie dopisaly do tego imienia... Mnie sie kojrzy z tzw. EMO (od emotional), moje nastolatki mi wytlumaczyly: ubrani na ciemno, chlopcy wlosy dluzsze w oczach, dziewczyny ciemny makijaz, ogolnie jest im smutno i sa wrazliwi bo swiat zdaza w zlym kierunku, sa pro- ekologiczni, no jakas tam muzyka do tego pasuje. Mnie sie wydaje ze jak bym byla EMO to bym dala na imie dziecku Dante ale potem rodzenstwu co? Gaja?, Alma? czyli New Age? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corleinne Re: Dante i...? 16.10.06, 22:15 Dante kojarzy mi się z bombowym cztero- albo pięciolatkiem, królem parkietu na weselu mojej koleżanki dzieciak wygadany jak rzadko, nic go z tropu nie zbije, no i nikt nawet nie będzie próbował dokuczać mu z powodu nietypowego imienia. Rodziców nie znam, ale na pewno nie są szczególnie uczuleni na kulturę klasyczną, niewykluczone, że nawet nie mają wyższego wykształcenia. Rodzeństwo Dantego wg mnie: Kosma, Oswald, Lukrecja, Kordelia, Salomea. Czyli ja raczej idę w kierunku romantyczno-sentymentalnym Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dante i...? 20.10.06, 01:32 Dantego uplasowałabym jako dziecko raczej niewykształconych rodziców. Rodzeństwo - może być np. Arizona albo Paris, albo Apple. Odpowiedz Link Zgłoś