jafiga 03.11.06, 09:16 podoba wam sie takie imię? mi duzo bardziej Nadzieja pasuje, albo jezeli juz takie rosyjskie to rczeja Natasza niz Nadia... jak to wogole sie zdrabnia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lala Re: nadia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:28 Nadia to chyba zdrobnienie od Nadziei... w sumei to chyba takiego samodzielnego imienia nie ma jak Nadia?? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha231 Re: nadia 03.11.06, 11:22 Jest takie samodzielne imię NADIA, kumpeli corka ma tak na imie. A tak wogole to imie pochodzi od rosyjskiego NADIEZDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igo Re: nadia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:59 Jest imię Nadia, Nadja i Nadija.Serio. Sama byłam w szoku, bo mężus miał zarejestrowac Nadię, a tu nagle dzwoni i pyta, jaka ta Nadia ma byc! Nadia to nie od Nadieżdy, tylko Nadziei, poza tym podbno jest to imię... Holenderskie! Ja chciałam Lenę, ale stanęło na Nadii. jest więc Nadzik, Nadinka, Nadeczka, Nadek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: nadia 03.11.06, 17:16 Ojojoj, cóż za przedziwne historie. Oczywiście, że Nadia nie jest imieniem holenderskim; jest zdrobnieniem od Nadiezdy, a moze też służyć jako zdrobnienie od Nadziei. Autorko wątku, mnie się też Nadzieja zdecydowanie bardziej widzi, a do Nadii zawsze można imie zdrabniać! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: nadia 03.11.06, 17:37 A czy jest polski odpowiednik imienia Nadine??? Nadyna chyba nie? A moze to tez Nadia??? HOlenderskie pewnie w znaczeniu, ze Nadja jest tam dosc popularna... Odpowiedz Link Zgłoś
kini_m Re: nadia 24.12.06, 15:36 Nadia to bardzo rewelacyjne imię. Gdy spodziewałem się córki - było to jedyne imię, które mi się podobało. No po prostu nic innego mi nie przechodziło dla tej najcudowniejszej istoty. Na szczęście mama nie miała nic przeciwko temu imieniu. _________________ Bądź jak zegar słoneczny. Odmierzaj tylko pogodne godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: nadia 24.12.06, 20:17 Moja córka ma na imię Nadia - Nadinka, Nadusia,Nadka, Nadik, Dusia - dużo wątków było na tym forum odnośnie tego imienia, wpisz w wyszukiwarke na pewno cosik znajdziesz.Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami46 Re: nadia IP: *.nsm.pl 24.12.06, 23:49 To imię w Polsce nosi 1144 kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: nadia IP: *.chello.pl 25.12.06, 20:52 Mi się bardzo bardzo to imię podoba. Odpowiedz Link Zgłoś