veronica2001 09.11.06, 15:29 Część Jestem prawie w 7 miesiącu ciąży , mam juz 5 letnią córeczkę i w jej przypadku wiedziałam od pierwszych tygodni że bedzie Weronika , a teraz wiem że będzie chłopiec i mamy problem z imieniem. Szukamy i kombinujemy i nie ma takiego imienia , którego byłabym pewna , ale... Tak się zastanawiam co sądzicieo : 1/ OLAF 2/ OLGIERD 3/ NIKODEM Podpowiedzcie , dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leda77 Re: imię dla chłopca 09.11.06, 15:36 Wszystkie fajne. Mi podoba się najbardziej olaf, Olgierd - ok, ale troszkę za twarde, poza tym zawsze wyobrażam sobie, jak ktos mOwi:panie Olgierdzie (trochę gimnastyki dla języka). Nikodem tez fajne, ale akurat zdrobnienie Nikos już nie. Jestem raczej za nazywaniem takich dzieci po prostu Nikodem. Tymoteusz, bez zbędnych zdrobnien. Jeszcze jedno. Jak nasz krótkie nazwisko, to np. Olaf Brol będzie brzydko, ale juz Olaf Jakubowski ok. Ale imionka generalnie ładne. Mi jeszcze podoba się Tobiasz, a zdrobnienie Tobiaszek jest cudne ,ale dla małego dzidzia, starszego juz nie. Satysfakcjonującego wybierania! Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: imię dla chłopca 09.11.06, 15:38 nikodem i olgierd najbardziej mi sen spodobaly, Tymoteusz tez fajnie-mam znajomych, wolaja Tymek. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: imię dla chłopca 09.11.06, 15:47 Proponuję forum "wszystko o imionach",po to zostało stworzone. I jest to odpowiednie miejsce na taki wątek. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_26 Re: imię dla chłopca 09.11.06, 16:35 czesc ja jestem w prwie takiej samej sutuacji,tez mam 5letnia córe i dla niej nie miałam problemu z imieniem a teraz jestem w 5mc i jakby sie urodził chłopczyk miałabym problem z imieniem.cały czas chodzi mi po głowie imie IGOR.uważam ze jest to fajne imie. Odpowiedz Link Zgłoś