ria5 21.11.06, 22:30 Jak Wam sie podoba??Jakie mogloby byc drugie imie dobrane do tego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Irmina 21.11.06, 23:26 MNie się średnio podoba. Na drugie proponuję Irmina Konstancja Irmina Leandra Irmina Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Irmina 21.11.06, 23:26 Imię niebrzydkie, i to naprawdę nie jego wina, że mi się fatalnie kojarzy ) Jako drugie może być praktycznie każde, byle nie kończyło się na -ina ani -yna. Irmina Anna, Irmina Julia, Irmina Agnieszka - ale nie np. Irmina Grażyna. Odpowiedz Link Zgłoś
jentefranorge25 Re: Irmina 21.11.06, 23:54 A mnie się to imię podoba Do niego dopasowałabym Annę - Irmina Anna - bardzo ładnie i dostojnie A i zdrobnic można przyjemnie - po prostu Irminka, bo jakoś Irma mi nie pasuje, ale pewnie nastoletnią Irminę tak będą w szkole nazywali Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: Irmina 22.11.06, 20:13 > jakoś Irma mi nie pasuje, ale pewnie nastoletnią Irminę tak będą w szkole > nazywali Znałam jedną Irminę nastoletnią - koleżanka z klasy w liceum, i wszyscy mówili do niej pełnym imieniem, ew. Irminka - wcale nie jakaś herod-baba, ale miła i bardzo ładna, filigranowa osóbka. Znam też jedną siostrę zakonną o tym imieniu - podobny typ. Skojarzenia zatem mam dobre, ale samo imię mi się nie podoba - trochę pretensjonalne. Na drugie - Irmina Olga, Irmina Ludmiła, Irmina Marta, Irmina Marianna, Irmina Alicja, Irmina Ewa... Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Irmina 22.11.06, 03:21 choc znam o takim imieniu, ktorej nie trawie, to samo imie mi sie podoba. wydaje mi sie na tyle konkretne, ze ja bym juz nie dawala drugiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Irmina 22.11.06, 18:20 Kiedyś mi się nie podobało, teraz wydaje mi się neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
jentefranorge25 Re: Irmina 22.11.06, 18:47 Irmina Marianna jest wg mnie zbyt długie, oczywiscie jest to też kwestia długosci nazwiska ... Irmina Anna - dla mnie idealnie i klasycznie życzę trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Irmina 22.11.06, 19:14 To bardzo śląskie imię! Ja od razu widzę pewna siebie kobietę, która ma czym oddychać i na czym siedzieć, i raczej nie da sobie w kasze dmuchać Imię ładne, ale - tak jak juz ktoś wcześniej - mam złe skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Irmina 22.11.06, 22:04 Podoba mi się głęboko średnio. Wydaje się takie... Twarde a przy tym niekobiece, choć oczywiście to rzecz gustu. Irmina Magdalena Irmina Zuzanna Irmina Anna?? Odpowiedz Link Zgłoś
elkman Re: Irmina 22.11.06, 22:22 Irmina-Maria to moja od 65 lat starsza siostra. Gdy byla dziewcznką i nastolatką nazywano ją Inką - tak jak w domu. Odpowiedz Link Zgłoś