Dodaj do ulubionych

czy robie mu krzywde dając na imie

25.11.06, 18:01
Ignacy ...
taki usłyszalam dzis zarzut od sasiadki ;-O

czy lepsze jest imie Mateusz - gdzie co 5-te dziecko ma teraz tak na imie

co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • ibby2 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 18:13
      Nie słuchaj sąsiadki. Mateusz zdecydowanie zbyt popularne!
    • mamagai Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 18:48
      Nie zrobisz mu krzywdysmileTo imię jest zdecydowanie lepsze od wielu tzw popularnych.
    • ewa_bb Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 18:53
      olej -przepraszam za wyrazenie -sasiadkę . Druga Ci powie , ze Mateusz to
      ohydnie , trzecia ,że Piotrus popularne i dzieciak bez imienia zostanie smile
      Zartuje oczywiscie , ale nadaj dziecku takie imie jakie Tobie się podoba i
      męzowi , i mowie ci ile osob tyle gustow . I dobrze bo inaczej kazdy by mial
      tak samo na imię . Ja nadałam synkowi imię Jonatan trzy dni temu i jestem
      zadowolona . Jakby mu sie nie podobało na drugie ma Krzys smile Jesli chodiz o
      mnie Ignacy srednio mi sie podoba , jak dla mnie za stare , ale wiem , ze
      niektorzy sie bardzo zachwycaja . Tak wiec rzecz gustu , ale na pewno go nie
      skrzywdzisz smile
      • Gość: ani Re: czy robie mu krzywde dając na imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:33
        Oczywiście!!! Ignacy to piękne imię!!! <A Mateusz należy do tych, których
        naprawdę nie mogę strawić, na dodatek wszystkie Mateusze jakich znam są ****>
        Wytłumacz dziecku czemu ma tak na imię, co się wam w tym imieniu podobało,
        podaj przykłady osób które noszą takie imię! Na pewno to zrozumie i będzie
        cieszył się to orginalnością!! A popularne imiona nieraz są ładne... ale co za
        dużo to... Ostatnio wołałam koleżankę... Na słowo "Ania" zareagowało chyba z 20
        kobiet w tłumie... Ech... wink
        Jestem za Ignasiem!!!!!!!!!!
      • aneskw Re: czy robie mu krzywde dając na imie 03.12.06, 20:25
        To mi się kojarzy ze znajomą mojej ciotki. Kilka(naście) lat temu owa znajoma
        zapytała, dlaczego tak brzydko syna nazwała (Stasiek, obecnie 28 lat). Na co
        moja ciotka pyta: a jak miałam nazwać? - No, np. Czarek. Odpowiedź ciotki:
        Czarek to u nas pies.
        A co do wyboru Ignacy - Mateusz, to ponieważ Mateusz zdecydowanie nie, więc
        lepiej Ignacy.
    • ariana1 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 21:48
      Mnie się akurat nie podoba to imię. Ale obecnie robi się coraz bardziej
      popularne. Poza tym imię jest normalne i nie ma w nim nic krzywdzącego.
      • verdana Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 22:49
        Na pewno nie zrobisz dziecku krzywdy!
    • gaudencja Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 22:50
      Mojej przyjaciółce sklepowa tłumaczyła, że robi krzywdę planując dla synka imię
      Ignacy. Za wzór stawiala swoja córkę, która nazwała syna Adrian (albo
      Arkadiusz, dokladnie już nie pamiętam). Zapytaj więc sąsiadkę o gusta, moze
      okaże się, że Ty uważasz, że jej preferowane imiona skrzywdzą dziecko i wtedy
      juz wszystko będzie jasne. A bardziej na serio, znam jednego Ignaca lat około
      18 i jednego 7-latka i żaden nie wygląda na skrzywdzonego imieniem. Nie
      przejmuj się sąsiadkami, bo to nie one będą wychowywać Twojego Ignasia. A imię
      jest MSZ przepiękne, i ostatnio częściej nadawane od np. Rafała, Grzegorza czy
      Andrzeja. Pozdrawiam serdecznie! smile
    • dorianne.gray Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 00:29
      Powiedz sąsiadce, żeby sobie własne dziecko zrobiła i nazwała je tak, jak jej
      się podoba, a od Twojego dziecka niech się łaskawie odstosunkuje smile
    • mankencja Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 14:17
      żadnej krzywdy mu nie zrobisz, nie martw się. (mnie imię Ignacy nie zachwyca,
      mam do niego stosunek obojętny)
      • abiela Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 14:46
        Na pewno nie, Ignacy jest piękny. Mateusz wogóle mi się nie podoba.
    • ania.silenter nie zrobisz - Ignacy to bardzo ładne imię:) n/t 26.11.06, 18:15

• olianka Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 18:22
      Nie podoba mi się ani Ignacy ani Mateusz, jednak Mateusz nie podoba mi się o
      wiele bardziej!
    • ullrike Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 21:49
      Sasiadka powinna przemilczec,ewentulanie lekko skrzywicsmile..i by wystarczylo za
      caly komentarz.
      Co innego tu na forum o imionach.Mnie sie tez nie podoba imie Ignacy.Zaraz
      widze starszego pana z sumiastymi wasami i w meloniku.Moze to przez Ignacego
      Moscickiego i to popularne powiedzenie "tyle znacy co Ignacy,a Ignacy gowno znacy"
      Nieee no tysiac razy lepszy popularny Mateusz
      • jentefranorge25 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 27.11.06, 15:46
        Piękne imię !! Malutki Ignaś wcale nie kojarzy się już ze starszym panem... Moja
        kuzynka dwa lata temu urodziła synka i dała mu na imię Antoni, wbrew sugestiom
        jej rodziny (wg nich miałby byc Olivier;/). Kuzynka mieszka na wsi, więc zaraz
        baby w sklepie gadały, że zamiast jakieś "miastowe" imię to ona nadała takie, że
        od razu widac, że dzieciak ze wsi pochodzi wink)) Na szczęście kuzynkę mam mądrą i
        teraz nawet te babska się małym Antosiem zachwycają.

Ja bym się nie przejmowała takim gadaniem. Ignacy to naprawdę piękne, klasyczne
        imię.

Pozdrawiam serdecznie
    • dan155 Ignaś-piękne imię 05.12.06, 08:48
      Ignacy, Ignaś - piękne imię! Nie przejmuj się sąsiadką ani nikim innym. Zawsze
      znajdzie się ktoś kto skrytykuje imię wybrane przez nas dla naszego Maluszka.
      Ładne imie wybrałaś dla swojego synka i nie popadaj w rozterki z powodu
      sąsiadek! Nie warto!
    • monalajza Re: czy robie mu krzywde dając na imie 05.12.06, 15:04
      Ignacy to piekne imie...

a co sasiadka pewnie typowe masmile
    • koza_w_rajtuzach Re: czy robie mu krzywde dając na imie 05.12.06, 17:14
      smile
      Ignacy to niezłe imię.
    • Gość: madal1 miałam podobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 14:32
      ale nie z sąsiadką tylko z rodziną. jedni mówili "Ignace to same pijaki,
      zastanów się jak będą go nazywać koledzy: Ignac- boże jak brzydko:. Moja własna
      mama mwiła, że skrzywdzę dziecko. Ale mąż się uparł, że tylko Ignacy ( ja
      chciałam właściwie Antosia). Teraz w łóżeczku śpi mój mały 6 tygodniowy Ignaś i
      jest naszym wielkim szczęściem.
      p.s. co do imion "starych" moja starsza córeczka 3l ma na imię Klara i nie
      wyobrażam sobie dla niej innego imienia!
    • Gość: natalia Re: czy robie mu krzywde dając na imie IP: *.chello.pl 10.12.06, 12:57
      Ignacy może czuć się nieswojo posród wielu Mateuszów, Igorów, Filipów itd. Ja
      bym wybrała inne imię.
      • Gość: Zuzia Re: czy robie mu krzywde dając na imie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:18
        Mi też Ignacy kojarzy się ze starszym Panem. Pamiętam jak byłam dzieckiem
        poznałam dziewczynkę o imieniu Grażyna i niezosiła i wstydziła się
        przedstawiać.
    • kleo881 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 12.12.06, 13:54
      zdecydowanie nie wink
      Moj synek Ignas ma 6 miesiecy i nikt ani razu nie skrytykował tego imienia,
      wrecz przeciwnie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.