kw_klos 25.11.06, 18:01 Ignacy ... taki usłyszalam dzis zarzut od sasiadki ;-O czy lepsze jest imie Mateusz - gdzie co 5-te dziecko ma teraz tak na imie co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibby2 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 18:13 Nie słuchaj sąsiadki. Mateusz zdecydowanie zbyt popularne! Odpowiedz Link Zgłoś
mamagai Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 18:48 Nie zrobisz mu krzywdyTo imię jest zdecydowanie lepsze od wielu tzw popularnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_bb Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 18:53 olej -przepraszam za wyrazenie -sasiadkę . Druga Ci powie , ze Mateusz to ohydnie , trzecia ,że Piotrus popularne i dzieciak bez imienia zostanie Zartuje oczywiscie , ale nadaj dziecku takie imie jakie Tobie się podoba i męzowi , i mowie ci ile osob tyle gustow . I dobrze bo inaczej kazdy by mial tak samo na imię . Ja nadałam synkowi imię Jonatan trzy dni temu i jestem zadowolona . Jakby mu sie nie podobało na drugie ma Krzys Jesli chodiz o mnie Ignacy srednio mi sie podoba , jak dla mnie za stare , ale wiem , ze niektorzy sie bardzo zachwycaja . Tak wiec rzecz gustu , ale na pewno go nie skrzywdzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: czy robie mu krzywde dając na imie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:33 Oczywiście!!! Ignacy to piękne imię!!! <A Mateusz należy do tych, których naprawdę nie mogę strawić, na dodatek wszystkie Mateusze jakich znam są ****> Wytłumacz dziecku czemu ma tak na imię, co się wam w tym imieniu podobało, podaj przykłady osób które noszą takie imię! Na pewno to zrozumie i będzie cieszył się to orginalnością!! A popularne imiona nieraz są ładne... ale co za dużo to... Ostatnio wołałam koleżankę... Na słowo "Ania" zareagowało chyba z 20 kobiet w tłumie... Ech... Jestem za Ignasiem!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aneskw Re: czy robie mu krzywde dając na imie 03.12.06, 20:25 To mi się kojarzy ze znajomą mojej ciotki. Kilka(naście) lat temu owa znajoma zapytała, dlaczego tak brzydko syna nazwała (Stasiek, obecnie 28 lat). Na co moja ciotka pyta: a jak miałam nazwać? - No, np. Czarek. Odpowiedź ciotki: Czarek to u nas pies. A co do wyboru Ignacy - Mateusz, to ponieważ Mateusz zdecydowanie nie, więc lepiej Ignacy. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 21:48 Mnie się akurat nie podoba to imię. Ale obecnie robi się coraz bardziej popularne. Poza tym imię jest normalne i nie ma w nim nic krzywdzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 22:49 Na pewno nie zrobisz dziecku krzywdy! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy robie mu krzywde dając na imie 25.11.06, 22:50 Mojej przyjaciółce sklepowa tłumaczyła, że robi krzywdę planując dla synka imię Ignacy. Za wzór stawiala swoja córkę, która nazwała syna Adrian (albo Arkadiusz, dokladnie już nie pamiętam). Zapytaj więc sąsiadkę o gusta, moze okaże się, że Ty uważasz, że jej preferowane imiona skrzywdzą dziecko i wtedy juz wszystko będzie jasne. A bardziej na serio, znam jednego Ignaca lat około 18 i jednego 7-latka i żaden nie wygląda na skrzywdzonego imieniem. Nie przejmuj się sąsiadkami, bo to nie one będą wychowywać Twojego Ignasia. A imię jest MSZ przepiękne, i ostatnio częściej nadawane od np. Rafała, Grzegorza czy Andrzeja. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 00:29 Powiedz sąsiadce, żeby sobie własne dziecko zrobiła i nazwała je tak, jak jej się podoba, a od Twojego dziecka niech się łaskawie odstosunkuje Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 14:17 żadnej krzywdy mu nie zrobisz, nie martw się. (mnie imię Ignacy nie zachwyca, mam do niego stosunek obojętny) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 14:46 Na pewno nie, Ignacy jest piękny. Mateusz wogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 18:22 Nie podoba mi się ani Ignacy ani Mateusz, jednak Mateusz nie podoba mi się o wiele bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
ullrike Re: czy robie mu krzywde dając na imie 26.11.06, 21:49 Sasiadka powinna przemilczec,ewentulanie lekko skrzywic..i by wystarczylo za caly komentarz. Co innego tu na forum o imionach.Mnie sie tez nie podoba imie Ignacy.Zaraz widze starszego pana z sumiastymi wasami i w meloniku.Moze to przez Ignacego Moscickiego i to popularne powiedzenie "tyle znacy co Ignacy,a Ignacy gowno znacy" Nieee no tysiac razy lepszy popularny Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
jentefranorge25 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 27.11.06, 15:46 Piękne imię !! Malutki Ignaś wcale nie kojarzy się już ze starszym panem... Moja kuzynka dwa lata temu urodziła synka i dała mu na imię Antoni, wbrew sugestiom jej rodziny (wg nich miałby byc Olivier;/). Kuzynka mieszka na wsi, więc zaraz baby w sklepie gadały, że zamiast jakieś "miastowe" imię to ona nadała takie, że od razu widac, że dzieciak ze wsi pochodzi )) Na szczęście kuzynkę mam mądrą i teraz nawet te babska się małym Antosiem zachwycają. Ja bym się nie przejmowała takim gadaniem. Ignacy to naprawdę piękne, klasyczne imię. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
dan155 Ignaś-piękne imię 05.12.06, 08:48 Ignacy, Ignaś - piękne imię! Nie przejmuj się sąsiadką ani nikim innym. Zawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje imię wybrane przez nas dla naszego Maluszka. Ładne imie wybrałaś dla swojego synka i nie popadaj w rozterki z powodu sąsiadek! Nie warto! Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: czy robie mu krzywde dając na imie 05.12.06, 15:04 Ignacy to piekne imie... a co sasiadka pewnie typowe ma Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: czy robie mu krzywde dając na imie 05.12.06, 17:14 Ignacy to niezłe imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madal1 miałam podobny problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 14:32 ale nie z sąsiadką tylko z rodziną. jedni mówili "Ignace to same pijaki, zastanów się jak będą go nazywać koledzy: Ignac- boże jak brzydko:. Moja własna mama mwiła, że skrzywdzę dziecko. Ale mąż się uparł, że tylko Ignacy ( ja chciałam właściwie Antosia). Teraz w łóżeczku śpi mój mały 6 tygodniowy Ignaś i jest naszym wielkim szczęściem. p.s. co do imion "starych" moja starsza córeczka 3l ma na imię Klara i nie wyobrażam sobie dla niej innego imienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: czy robie mu krzywde dając na imie IP: *.chello.pl 10.12.06, 12:57 Ignacy może czuć się nieswojo posród wielu Mateuszów, Igorów, Filipów itd. Ja bym wybrała inne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: czy robie mu krzywde dając na imie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:18 Mi też Ignacy kojarzy się ze starszym Panem. Pamiętam jak byłam dzieckiem poznałam dziewczynkę o imieniu Grażyna i niezosiła i wstydziła się przedstawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
kleo881 Re: czy robie mu krzywde dając na imie 12.12.06, 13:54 zdecydowanie nie Moj synek Ignas ma 6 miesiecy i nikt ani razu nie skrytykował tego imienia, wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś