Gość: Nikitka IP: 80.50.56.* 05.01.07, 10:48 No właśnie nie mogę się zdecydować.. Oba, podpowiem, że pasują do nazwiska i do imienia starszej siostry. Mam tak mieszane uczucia, że sama już nie wiem. Dla mnie plusikiem byłaby też nierosnąca imienia popularność, choć w moim mieście (nie W-wa) oba bardzo rzadkie i mam nadzieje takie pozostaną. Ale które na pierwsze a które na drugie? Ciekawa jestem, waszych opinii, może bedą dla mnie natchnieniem? Może ich znaczenia coś mi dopowiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 05.01.07, 11:25 Hmmm, trudny wybór, oba bardzo, bardzo mi się podobają. Może jednak oddam ostrożny głos na Idalię, bo Klara jest nieco popularniejsza obecnie i MSZ jej popularność będzie rosnąć, a po Idalii oznak wzrostu na razie nie widać, ale z zastrzeżeniem, że Klarę też uważam za doskonały wybór. Klara to "jasna", Idalia - przydomek Afrodyty, oznaczający mniej więcej "widzę słońce", ale Afrodytę nazywano tak nie z powodu znaczenia imienia, tylko dlatego, że miała świątynię w górach Idalion na Cyprze pl.wikipedia.org/wiki/Idalia Pozdrawiam i daj znać, na które się zdecydowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: 195.116.132.* 05.01.07, 11:52 obydwa imiona sa brzydkie klara to imie dla starej babki a idalia jakies takie udziwnione Odpowiedz Link Zgłoś
winiaa24 Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 10.01.07, 20:08 Gość portalu: myszka napisał(a): > obydwa imiona sa brzydkie klara to imie dla starej babki a idalia jakies takie > udziwnione oj myszko(szczurze raczej!) uwazaj bo sie zdenerwowalam i to bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 05.01.07, 13:24 Klara bardziej mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 05.01.07, 16:03 Zacznę od tego,że co niektórym osobom brak jest taktu,ale kultura nie wszystkim Polakom jest znana.Jestem za Idalią,pamiętaj tylko,że rośnie też popularność tego imienia,ale napewno nigdy nie przebije Aleksandry,czy Wiktorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: *.chello.pl 05.01.07, 16:06 Według mnie ładniejszym imieniem jest Idalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: *.interpc.pl 05.01.07, 17:27 Wg mnie też.Za Klarą nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 05.01.07, 17:48 Oba uważam, ze za bardzo ładne, ale ostatnio zaczęłam szaleć za Klarą Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 05.01.07, 17:51 moim zdaniem Klara. Lubie krotkie imiona. Klara to imie dla oryginalnej i nieprzecietnej dziewczyny. Tak mi sie jakos kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:03 Bardziej podoba mi się Idalia, jest też rzadsza od Klary. Ale oba imiona bardzo ładne . Na korzyść Idalii przemawia większa "zdrabnialność". A z nazwiskiem co brzmi lepiej: Idalia Klara czy Klara Idalia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:13 zdecydowanie Klara Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 06.01.07, 10:55 Nie wiem które ładniejsze. Oba są hmm.. ładne w inny sposób. Jak zobaczysz córkę to będziesz wiedziała, które bardziej do niej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lio Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:36 Idalia kojarzy mi sie z ciotka Idalia. Brzydkie. Tylko Klara! Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 06.01.07, 16:07 wolę chyba Klarę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikitka Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: 80.50.56.* 08.01.07, 09:00 dzięki za wypowiedzi. widzę ze bardzo podzielone, 6:6 z moim na Idalię. Też uważam że szeroka gama zdrobnienień przeważa za Idalką. Ale kto wie, myślę, ze pomoże mi widok samego dziecka. Gorzej jak chłopca, bo nie mysle nad imieniem dla chłopca. A kto wie? Różnie bywa, wtedy może Eryk? Amadeusz? Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaud Klara ! 09.01.07, 20:44 Tu mama Klary. Podpowiem miliony zdrobnień: Klarcia, Klarusia, Klareczka, Klaruśka, Klarunia, Klarka, Klaruńcia, sama na siebie mówiła Lala więc i Lala też używamy (Lalka,Laleczka,Lalunia itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaj1 Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.07, 22:33 Mi się bardziej podoba Idalia - chociaż od niedawna znam jedną w wieku szkolnym, na którą wszyscy mówią Idzia - a to już nie bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 09.01.07, 23:10 Brakiem zdrobnień bym się nie przejmowała. Wierz mi, że zdrobnienia zawsze się jakieś znajdą i nie trzeba wcale nad tym specjalnie główkować, przychodzi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Które ładniejsze: Klara czy Idalia? 10.01.07, 20:14 Nie moge sie zdecydowac ktore jest ladniejsze,podoba mi sie zarowno Klara jak i Idalia. Jesli chcesz nadac dwa to chyba ladniej Idalia Klara. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś