Dodaj do ulubionych

Imię dla siostrzyczki Karolinki

IP: *.eranet.pl 10.01.07, 10:39
Może poradzicie mi jakie imie wybrać dla siostrzyczki Karolinki. Myślałam o
imionach na K lub brzmiących podobnie jak np. Paulinka. Ale mężowi Paulinka
się nie podoba i wszelkie udziwnione imiona też nie. Jemu podoba się Ania jak
w Kargulach. I jestm w kropce. Imie ładne i swojsko brzmiące. Czy miałyście
podobne dylematy?
Obserwuj wątek
    • Gość: myszka Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: 195.116.132.* 10.01.07, 11:24
      klaudia,weronika,wiktoria,alicja
    • Gość: Marta Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:25
      tak ja tez miałam wielki dylematsad każdy proponaował coś innego a imion jest
      tyle że cieżko sie było zdecydować. Moje propozycje: Martyna, Zuzanna, Emilia,
      Amelia
      • gaudencja Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 11:31
        Właśnie - Emilka jest też ładnym, prostym imieniem, pasuje dla siostrzyczki
        Karolinki, a nie nosi go ponad 1/38 populacji Polski, jak w przypadku (bardzo
        ładnej moim zdaniem) Anny.
        • Gość: Zuzanna393 Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.eranet.pl 10.01.07, 13:33
          Dziękuję za propozycje. Emilka to niestety imię mojej bratanicy a Kamilka o
          której też myślałam to za to męża siostrzenica. Przyznam, że zastanawiałam się
          nad imieniem Alicja, Weronika lub Laura.
          • gaudencja Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 13:58
            Chyba co do Weroniki największa jest szansa, że mąż uzna ją za zwyczajne,
            proste imię. A co do Laury (która, uwzględniwszy sporą popularność Weroniki,
            podoba mi się najbardziej z tych trzech imion), proponuje znaleść jakiś
            podręcznik do języka polskiego, ggdzie jest zamieszczony ten tekst lub jego
            fragment i przy jego pomocy próbować nakłonić męża... smile I pisz nam koniecznie
            o wszelkich zmianach sytuacji smile g.
    • czarna.perla Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 14:14
      proponuję: Justynę, Kornelię, Michalinę, Marcelinę
    • Gość: Tawananna* Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:19
      Z twoich propozycji wybrałabym Alicję lub Weronikę. Na pewno nie Paulinkę ani
      żadną -linkę, bo lepiej unikać rymowanych imion rodzeństwa - mało to wygodne. A
      jeśli na "k", to polecam Kornelię (w skrócie może być Nela) - może się Twojemu
      mężowi wydać trochę "udziwniona", ale może da się przekonać?

Kornelia i Karolina - brzmi b. dobrze.

Nie polecam Ani, bo to najpopularniejsze imię w Polsce... Bardziej swojsko
      brzmieć nie może wink.
    • olianka Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 16:52
      Ja zaproponuję Weronikę (moim zdaniem pasuje idealnie) i może jeszcze Dominikę.
      Zestaw Karolina i Paulina był modny dla sióstr jakieś dwadzieścia lat temu i
      Paulina zawsze wydawała mi się o wieeeele brzydsza od Karolinki.
      • Gość: natalia Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.chello.pl 10.01.07, 19:17
        Jestem za Weroniką, ewentualnie Laurą.
        • Gość: Zuzanna393 Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.eranet.pl 11.01.07, 16:16
          Kornelia brzmi pięknie, ale chyba będę musiała trochę popracować nad mężem. Już
          widzę jego minę....
          • gaudencja Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 11.01.07, 19:06
            Popracuj, popracuj. Zdrabnia się Nela, Nel... przecież to takie urocze wink
    • salomea_ Laurka 10.01.07, 19:29

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.