Gość: Zuzanna393 IP: *.eranet.pl 10.01.07, 10:39 Może poradzicie mi jakie imie wybrać dla siostrzyczki Karolinki. Myślałam o imionach na K lub brzmiących podobnie jak np. Paulinka. Ale mężowi Paulinka się nie podoba i wszelkie udziwnione imiona też nie. Jemu podoba się Ania jak w Kargulach. I jestm w kropce. Imie ładne i swojsko brzmiące. Czy miałyście podobne dylematy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myszka Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: 195.116.132.* 10.01.07, 11:24 klaudia,weronika,wiktoria,alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:25 tak ja tez miałam wielki dylemat każdy proponaował coś innego a imion jest tyle że cieżko sie było zdecydować. Moje propozycje: Martyna, Zuzanna, Emilia, Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 11:31 Właśnie - Emilka jest też ładnym, prostym imieniem, pasuje dla siostrzyczki Karolinki, a nie nosi go ponad 1/38 populacji Polski, jak w przypadku (bardzo ładnej moim zdaniem) Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna393 Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.eranet.pl 10.01.07, 13:33 Dziękuję za propozycje. Emilka to niestety imię mojej bratanicy a Kamilka o której też myślałam to za to męża siostrzenica. Przyznam, że zastanawiałam się nad imieniem Alicja, Weronika lub Laura. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 13:58 Chyba co do Weroniki największa jest szansa, że mąż uzna ją za zwyczajne, proste imię. A co do Laury (która, uwzględniwszy sporą popularność Weroniki, podoba mi się najbardziej z tych trzech imion), proponuje znaleść jakiś podręcznik do języka polskiego, ggdzie jest zamieszczony ten tekst lub jego fragment i przy jego pomocy próbować nakłonić męża... I pisz nam koniecznie o wszelkich zmianach sytuacji g. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 14:14 proponuję: Justynę, Kornelię, Michalinę, Marcelinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:19 Z twoich propozycji wybrałabym Alicję lub Weronikę. Na pewno nie Paulinkę ani żadną -linkę, bo lepiej unikać rymowanych imion rodzeństwa - mało to wygodne. A jeśli na "k", to polecam Kornelię (w skrócie może być Nela) - może się Twojemu mężowi wydać trochę "udziwniona", ale może da się przekonać? Kornelia i Karolina - brzmi b. dobrze. Nie polecam Ani, bo to najpopularniejsze imię w Polsce... Bardziej swojsko brzmieć nie może . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 10.01.07, 16:52 Ja zaproponuję Weronikę (moim zdaniem pasuje idealnie) i może jeszcze Dominikę. Zestaw Karolina i Paulina był modny dla sióstr jakieś dwadzieścia lat temu i Paulina zawsze wydawała mi się o wieeeele brzydsza od Karolinki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.chello.pl 10.01.07, 19:17 Jestem za Weroniką, ewentualnie Laurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna393 Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki IP: *.eranet.pl 11.01.07, 16:16 Kornelia brzmi pięknie, ale chyba będę musiała trochę popracować nad mężem. Już widzę jego minę.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla siostrzyczki Karolinki 11.01.07, 19:06 Popracuj, popracuj. Zdrabnia się Nela, Nel... przecież to takie urocze Odpowiedz Link Zgłoś