miyoki 17.01.07, 09:51 Moja znajoma ma córeczkę, nieco młodszą od naszego Majkela i nazywa się Marianka. W pierwszej chwili nie podobało mi się to imię. Nie lubię imion "odmęskich". Ale teraz uważam to za śliczne imię i bardzo pasuje dla małej Marianki. Oczywiście Marianka przez jedno n. A wy co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Mariannka 17.01.07, 10:05 Bardzo podoba mi się to imię. Mam w rodzinie Mariannę, 19-letnią dziewczynę. Jej brat to Anton . Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Mariannka 17.01.07, 11:05 A mnie się nigdy nie kojarzyło to imię jako pochodna od Mariana, a raczej jako zestaw Maria+Anna. Mała Marianna, okrutnie niegrzeczna i wrzaskliwa mieszka nade mną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Mariannka IP: 195.116.132.* 17.01.07, 12:36 nie podoba mi sie marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Mariannka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:12 Nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam: dziewczynka ma na imię Marianna i jest zdrabniana jako Marianka, czy ma na imię Marianka, czy może ma na imię Mariana? Marianna to cudne imię, bardzo kobiece i eleganckie, na dodatek mało popularne, a z dużymi tradycjami. Marianka to prześliczne, słodkie zdrobnienie. Obie formy nie brzmią ani odrobinkę "odmęsko". Marianka jako pełna forma imienia oczywiście odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: Mariannka 18.01.07, 21:19 Ma na imię Marianna nie wiem w sumie czy przez jedno n czy przez dwa n. A Marianka to już ja zdrobniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Mariannka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:22 Chyba przez dwa n... takiego imienia jak Mariana nie ma. Bardzo mi się Marianna i Marianka podoba. P.S. Przepraszam za te wątpliwości, ale już takie propozycje imion na tym forum widziałam, że wolę zawsze się upewniać ) Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: Mariannka 18.01.07, 21:23 tak jak napisałam, że byłam na początku zdziwiona a teraz jestem zachwycona tym imieniem a szczególnie Marianką i dlatego tak piszę zdrobniale. Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Mariannka 17.01.07, 14:22 Podoba mi sie imie Marianna a zdrobnienie Marianka jest bardzo urocze Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mariannka 17.01.07, 17:50 Marianna bardzo mi się podoba, a zdrobnienie Marianka jest śliczne. Nie lubię zdrabniania Marianny na Mańkę Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mariannka 18.01.07, 21:28 Od dawna podoba mi się Marianna zdrabniana do Marianki właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Mariannka IP: *.eranet.pl 07.02.07, 21:43 znam Mariane przez jedno N Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter moja córka ma na drugie imię Marianna, 07.02.07, 21:45 Aleksandra Marianna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaz Re: Mariannka IP: 158.75.35.* 08.02.07, 13:05 Piękne imię. Moja mama to Marianna Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: War-minka Re: Marianna IP: 80.48.148.* 08.02.07, 18:04 ...również uważam, że to śliczne imię. Moja ś.p. babcia je nosiła (druga miała na imię... Wiktoria- tak na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Mariannka 09.02.07, 12:11 spotkałam taką małą Mariankę - rozwydrzony bachor! dlatego między innymi nie lubię tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś