agxa1 25.01.07, 18:46 Zyraf,Kociokwik, Funeral, Kryptosz, Czyscibor, Moczybor, oryginalne i niepowtarzalne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 25.01.07, 18:51 wezmę je pod uwagę jak będę planować ciążę . A masz może pomysły na oryginalne i niepowtarzalne imię dla dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 10:59 Defektacja,Polucja,... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 11:08 Nie ma takiego imienia: Defektacja. Jest Defekacja. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 13:07 Gaudencjo, a jest Ipsacja? Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 13:22 Trzeba zapytać agxę, ona będzie wiedziała. Tylko żeby nie zrobiła literówki. Imię powinno mieć ładne i czytelne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 o ile wiem 26.01.07, 14:31 defekacja nie jest imieniem i nie moze byc ...natomiast Defektacja ...jak najbardziej .To samoz Polucja... Proponuje takze Schizofrenie, Lambrie...pieknie i oryginalnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: o ile wiem 26.01.07, 18:54 Jak to, Polucja jest, a Defekacji nie ma? Rozczarowałaś mnie. Może jest chociaż Erekcja. Defektacja ma zbyt wyspecjalizowane znaczenie i nie wiem, czy w ogóle istnieje, google notuje 5 rezultatów dla tego słowa, z czego jeden to defekacja z błędem. Sprawdź sobie dobrze, czy na pewno o Defektację ci chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
mantrobus Re: o ile wiem 26.01.07, 21:14 Hahahaha, toz to Kociokwik istny w calej swej powadze! Odpowiedz Link Zgłoś
wisteria_lane Re: o ile wiem 26.01.07, 21:20 Ta Lambrie mnie urzekła!!! taka Oscypkowa Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: o ile wiem 26.01.07, 21:21 agxa1 napisała: > Proponuje takze Schizofrenie, Lambrie...pieknie i oryginalnie Zaraz, zaraz, ale dopiero doczytałam. Czy Ty w ogóle chodziłaś do szkoły? Przecież każdy wie, że to piękne imię brzmi Lamblia. W prawidłowej formie jest zresztą o wiele bardziej melodyjne. Oj, przyznaj się, czy nie mawiasz czasem "trojlebus", "kombizenon", "Kondrad", "kordła", "karnister", "narpiew", "lubiałam" oraz "bynajmniej jestem zadowolona"? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: niestety nie 29.01.07, 19:01 Tak myślałam. A co z wyłączaniem? Mówisz "wyłączam" czy "wyłanczam"? Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: o ile wiem 29.01.07, 15:19 dziwi mnie skad u ciebie taka szeroka znajomosc ww wyrazow...a moze hmmm poslugujesz sie nimi ? dodam jeszcze ( poszerzysz sobie slownictwo)perfum, winogron i pomarancz... widzisz zawsze czegos nowego mozesz sie nauczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: o ile wiem 29.01.07, 19:02 Słowa "winogron" rzeczywiście jeszcze nie znałam, a takie ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama to tak na rozluźnienie...:) 30.01.07, 12:32 A jak już przy temacie jesteśmy to przypomniała mi się koleżanka z podstawówki, która nałogowo używała słów: spadachron (w wypracowaniu o "Dywizjonie 303" użyła tego słowa 16 razy!), damofon, liniałka i błazeria. Kolega kiedyś użył w klasówce sformułowania "samobojstwo z premedytacją" ale w wieku 10 lat słowo premedytacja przerastała intelekty większości z nas więc było mu wybaczone Miałam też kiedyś (naszczęście krótko) chłopaka, który ubzdurał sobie, że zostanie polonistą, kupił sobie słownik j. polskiego i uczył się (w jego mniemaniu) trudnych słów na pamięć. Wychodiły mu potem grypsy w stylu "Jeżeli każdą alternatywę twojej aprobaty będziesz uważać za afront..."; ale przynajmnie zawsze wiedziałam na jakiej jest litrce Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: to tak na rozluźnienie...:) 01.02.07, 12:08 Dla kolegi, na którego mówimy Dziadek znalazłam idealne imię dla córki - Dziadumiła. Nie przeszło) M. Odpowiedz Link Zgłoś