Dodaj do ulubionych

Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion podaje:

25.01.07, 18:46
Zyraf,Kociokwik, Funeral, Kryptosz, Czyscibor, Moczybor, oryginalne i
niepowtarzalne...
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 25.01.07, 18:51
      wezmę je pod uwagę jak będę planować ciążę wink.
      A masz może pomysły na oryginalne i niepowtarzalne imię dla dziewczynki?
      • agxa1 Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 10:59
        Defektacja,Polucja,...
        • gaudencja Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 11:08
          Nie ma takiego imienia: Defektacja. Jest Defekacja.
          • koza_w_rajtuzach Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 13:07
            Gaudencjo, a jest Ipsacja? Bardzo mi się podoba.
            • gaudencja Re: Dla tych ktore szukaja oryginalnych imion pod 26.01.07, 13:22
              Trzeba zapytać agxę, ona będzie wiedziała. Tylko żeby nie zrobiła literówki.
              Imię powinno mieć ładne i czytelne znaczenie.
          • agxa1 o ile wiem 26.01.07, 14:31
            defekacja nie jest imieniem i nie moze byc ...natomiast Defektacja ...jak
            najbardziej .To samoz Polucja...
            Proponuje takze Schizofrenie, Lambrie...pieknie i oryginalnie
            • gaudencja Re: o ile wiem 26.01.07, 18:54
              Jak to, Polucja jest, a Defekacji nie ma? Rozczarowałaś mnie. Może jest chociaż
              Erekcja.
              Defektacja ma zbyt wyspecjalizowane znaczenie i nie wiem, czy w ogóle istnieje,
              google notuje 5 rezultatów dla tego słowa, z czego jeden to defekacja z błędem.
              Sprawdź sobie dobrze, czy na pewno o Defektację ci chodziło.
              • mantrobus Re: o ile wiem 26.01.07, 21:14
                Hahahaha, toz to Kociokwik istny w calej swej powadze!
            • wisteria_lane Re: o ile wiem 26.01.07, 21:20
              Ta Lambrie mnie urzekła!!! taka Oscypkowa
            • gaudencja Re: o ile wiem 26.01.07, 21:21
              agxa1 napisała:

> Proponuje takze Schizofrenie, Lambrie...pieknie i oryginalnie

Zaraz, zaraz, ale dopiero doczytałam. Czy Ty w ogóle chodziłaś do szkoły?
              Przecież każdy wie, że to piękne imię brzmi Lamblia. W prawidłowej formie jest
              zresztą o wiele bardziej melodyjne. Oj, przyznaj się, czy nie mawiasz
              czasem "trojlebus", "kombizenon", "Kondrad", "kordła", "karnister", "narpiew",
              "lubiałam" oraz "bynajmniej jestem zadowolona"?
              • agxa1 niestety nie 29.01.07, 15:16
                ale "swetr" to moj ulubiony wyraz...
                • gaudencja Re: niestety nie 29.01.07, 19:01
                  Tak myślałam. A co z wyłączaniem? Mówisz "wyłączam" czy "wyłanczam"?
              • agxa1 Re: o ile wiem 29.01.07, 15:19
                dziwi mnie skad u ciebie taka szeroka znajomosc ww wyrazow...a moze hmmm
                poslugujesz sie nimi ? dodam jeszcze ( poszerzysz sobie slownictwo)perfum,
                winogron i pomarancz...
                widzisz zawsze czegos nowego mozesz sie nauczyc!
                • gaudencja Re: o ile wiem 29.01.07, 19:02
                  Słowa "winogron" rzeczywiście jeszcze nie znałam, a takie ciekawe!
                  • hipopotamama to tak na rozluźnienie...:) 30.01.07, 12:32
                    A jak już przy temacie jesteśmy to przypomniała mi się koleżanka z podstawówki,
                    która nałogowo używała słów: spadachron (w wypracowaniu o "Dywizjonie 303"
                    użyła tego słowa 16 razy!), damofon, liniałka i błazeria.
                    Kolega kiedyś użył w klasówce sformułowania "samobojstwo z premedytacją" ale w
                    wieku 10 lat słowo premedytacja przerastała intelekty większości z nas więc
                    było mu wybaczonesmile
                    Miałam też kiedyś (naszczęście krótko) chłopaka, który ubzdurał sobie, że
                    zostanie polonistą, kupił sobie słownik j. polskiego i uczył się (w jego
                    mniemaniu) trudnych słów na pamięć. Wychodiły mu potem grypsy w stylu "Jeżeli
                    każdą alternatywę twojej aprobaty będziesz uważać za afront...";
                    ale przynajmnie zawsze wiedziałam na jakiej jest litrcesmile
                    • hovawartka Re: to tak na rozluźnienie...:) 01.02.07, 12:08
                      Dla kolegi, na którego mówimy Dziadek znalazłam idealne imię dla córki -
                      Dziadumiła. Nie przeszłowink)
                      M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.