marta-martusia 22.02.07, 19:35 kiedys pisalyscie, ze bodajze Marlena to taka Nikola lat 80-tych. jakie imiona uwazacie za takie Nikole? ja mam pewnie inny gust niz Wy, ale dla mnie to na pewno: Angelika/Andżelika, Beata, Adriana/Adrianna, Patrycja. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Nikole lat wczesniejszych 22.02.07, 20:16 Klaudia, Andżelina/Andżelika, Roksana, Wioletta Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Nikole lat wczesniejszych 22.02.07, 21:23 olianka napisała: > Klaudia, Andżelina/Andżelika, Roksana, Wioletta co do Klaudii, to się nie zgodzę. To imię ma źródłosłów łaciński i moim zdaniem nie można go porównywać z Dżesiką, Andżeliką czy inną Nikolą. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Nikole lat wczesniejszych 22.02.07, 22:15 Zrodloslow niewazny, wazny prazrodlo mody (silenie sie na oryginalnosc)...Kiedys padla na tym forum teza, ze Genowefa byla taka Nicole okresu przedwojennego... Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Nikole lat wczesniejszych 22.02.07, 22:53 no masz troche racji, ze w pewnym momencie to imie sie zrobilo dziwnie popularne)) ale i tak uwazam, ze nie jest tak "obciachowe" jak te pozostale wymienione. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nikole lat wczesniejszych 23.02.07, 09:56 MSZ Klaudia jest o wiele bardziej obciachowa od Patrycji na przykład i w pełni kwalifikuje się do bycia Nikolą lat wcześniejszych. Jak widać, wszystko jest kwestią indywidualnego odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nikole lat wczesniejszych 22.02.07, 23:57 olianka napisała: > Klaudia, Andżelina/Andżelika, Roksana, Wioletta Dokładnie tak samo to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Wioletta? 23.02.07, 00:03 Imie mojej staaarej ciotki ? W zyciu bym nie zakwalifikowała go do Nikoli Prędzej do Stefanii,czy Zdzisława-ale to dlatego,ze znam je z rodziny.Imię z pokolenia mojej babci Ligii. Z Roksana się zgodzę Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nikole lat wczesniejszych 23.02.07, 09:54 Ksymena i Balbina - nie zgadzam się. Po pierwsze, są to imiona o wiele pokoleń wcześniejsze, niż współczesne, po drugie w odróżnieniu od Nikoli nigdy nie zyskały szerszej poularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Nikole lat wczesniejszych 23.02.07, 11:01 Z tą populatnością to tak jak z Izaurą, walczę ciągle z tym mitem, jak tylko słyszę, że po tamtym serialu był wysyp Izaur, co jest zupełną nieprawdą taka troche wspólczesna legenda Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: A Oliwierowie lat wcześniejszych? n/t 23.02.07, 11:22 PATRYK, Kamil, Damian. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: A Oliwierowie lat wcześniejszych? n/t 23.02.07, 13:58 Juz pisalam: Sebastian w latach 70. (tradycje magnackie niewazne, kto o nich wtedy wiedzial?))). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A Oliwierowie lat wcześniejszych? n/t 25.02.07, 20:29 Patryk, Damian, Krystian, Kamil, Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
agata-gata Re: Nikole lat wczesniejszych 23.02.07, 14:41 1. Angelika 2. Iwona 3. Roksana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: Nikole lat wczesniejszych IP: *.2-0.pl 24.02.07, 16:38 dal mnie to imiona Klaudia, Wioleta, Żaneta, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Nikole lat wczesniejszych 24.02.07, 16:57 Wioleta, Adrianna, Andzelika, Mariola, Sandra, Kamila Oliwierowie, to nie wiem...Może Partyk, Adrian, Damian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nikole lat wczesniejszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 17:51 Kamila? dlaczego?? Mariola to raczej imię starsze, z pokolenia cioć i nie jest az tak popularne, nigdy nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Nikole lat wczesniejszych 24.02.07, 18:02 Gość portalu: kasia napisał(a): > Kamila? dlaczego?? > > Mariola to raczej imię starsze, z pokolenia cioć i nie jest az tak popularne, > nigdy nie bylo Nie mam jakiś dowodów, ale tak to imię odbieram. Jako takie "obciachowe", przepraszam z góry jeśli kogoś uraziłam. Ale Mariola to dla mnie ewidentna Nikola tamtych lat, mimo, ze być nie moze nie była bardzo popularna. Dodam jeszcze oczywiście Żanetę. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Nikole lat wczesniejszych 24.02.07, 18:02 Mariole toleruje tylko jako zdrobnienie od Marii Jolanty (Vide: Znachor i Mariola Wilczurowna)... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nikole lat wczesniejszych 24.02.07, 22:59 Gość portalu: kasia napisał(a): > Kamila? dlaczego?? Też tak to imię odbieram, mimo że bywało w ilościach śladowych nadawane we wcześniejszych wiekach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Nikole lat wczesniejszych IP: *.w90-33.abo.wanadoo.fr 24.02.07, 17:57 Wioleta/Wioletta, Andżelika przez obowiązkowe ż, Mariola, Roksana Lata 80'te to również szał na Agnieszki. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Nikole lat wczesniejszych 25.02.07, 13:57 Sylwia, Bożena, Grażyna, Renata Mariusz, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiazion Re: Nikole lat wczesniejszych 26.02.07, 15:44 Ania, Agnieszka, Kasia, Iza, Monika, Ola, Dominika, Zuzia, Karolina, Marzena, Kamila, Marcin, Maciek, Mariusz, Arek, Marek, Jarek, Adam, Krzysiek, Piotrek, Paweł, Kuba, Pozdrawiam SYLWIA mama NIKOLI!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nikole lat wczesniejszych 26.02.07, 16:05 To chyba nie tak. Wiele z wymienionych przez Ciebie imion to imiona klasyczne, tylko bardzo popularne w pewnym okresie. To zupełnie różna kategoria od Nikoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Nikole lat wczesniejszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:06 Syliwa Mariola Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka_22 Re: Nikole lat wczesniejszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:15 MSZ Wioletta Ewelina Sylwia Mariola Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Nikole lat wczesniejszych 12.07.07, 12:59 Szarlota - na początku XX wieku Wiem o tym od babci, która w wieku dziecinnym marzyła o tym, by mieć na imię Szarlota, a nie pospolicie - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Nikole lat wczesniejszych 13.07.07, 10:23 Aneta Arleta Iwona Edyta Violetta Mariola Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Nikole lat wczesniejszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:00 lata 70 - wioletta, Bożena, Marzena, Grażyna Marjola Lidia lata 80-90 Andżelika Claudia Julia roczniki 2000 Nicola Olivia 2010 - ??? Odpowiedz Link Zgłoś