atenette 08.03.07, 11:44 Niedawno dowiedzielismy sie, ze bedziemy miec coreczke i od tamtego momentu caly czas myslimy o imieniu. Jak narazie te dwa podobaja sie nam obojgu i zastanawiamy sie, ktore jest ladniejsze - Kamila czy Milena? Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 11:59 Ps. a czy Emilia nie ma szans? Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 12:04 Emilia tez nam sie bardzo podoba, ale strasznie popularne sie stalo to imie ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 12:15 Namawiałabym jednak na Emilię, bo różnice w popularności np. Emilii i Kamili nie są strasznie duże, a Emilia to bardzo klasyczne imię i MSZ bardziej urodziwe i od Kamili i od Mileny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 12:40 a ja wybrałabym Milenę a może Melania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 12:45 Mnie rowniez najbardziej podoba sie Milena, a najbardziej jej zdrobnienia: Mila, Milunia, Milusia, Milenka. Co do Kamili boje sie, ze beda ja nazywac Kama, a to strasznie mi sie nie podoba. Melania nie a bardzo mi odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
agata-gata Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 12:47 z tych 2 Kamila zdecydowanie. choc szukalabym dalej - Emilia, Kalina, Idalia, Dominika.. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 14:42 (Melania) Milena (Emilia) długo, długo nic Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kamila czy Milena?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:16 Zdecydowanie Kamilka,pózniej Milenka a Emila zupełnie odpada-okropne imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: Kamila czy Milena?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:47 Mi sie podoba kamila, znałam dwie mileny i wydaje mi się, ze to imie przyciąga trudne sytuacje zyciowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kamila czy Milena?? IP: 194.205.246.* 08.03.07, 15:53 Milena brzmi strasznie powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 16:26 kamila lub jak ktos napisal Emilka -slicznie!!! daj znac co wybralas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 16:30 Milena,choc Emilia duzo ladniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
marta-martusia Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 16:59 Milena najgorsza z tych propozycji, juz Marlena ładniej brzmi. Kamila jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Kamila czy Milena?? IP: 81.15.194.* 08.03.07, 18:14 Kuzynka mojej kuzynki Kamili, to Milena i te imiona wydają mi się bardzo podobne. Ale Kamila wolę bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Kamila czy Milena?? IP: *.aster.pl 28.03.07, 15:15 Ja mam trzyletnią Kamikę wiec jestem za tym imieniem. Mówimy:kamilka kamilunia kamisia kamcia kamunia kamiluś kamiś kamciuś kamka kama jak również kamyk Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 18:30 kamilka, emilka -tylko wg mnie milena twarde, i brzydkie imie , nie kojarzy sie z mala slodka dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Kamila czy Milena?? IP: *.devs.futuro.pl 08.03.07, 20:04 1Emilia 2Milena 3Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 20:12 Milena takze nadaje sie przeciez do malej, slodkiej dziewczynki: Milenka, Milunia. Natomiast nadaje sie takze do zdecydowanej kobiety, ktore wie czego chce. Nie uwazacie natomiast, ze Emilia i Kamila sa dla tekiej slodkiej dziewczynki wlasnie, ale juz dla doroslej kobiety nie bardzo? Oczywiscie zastanawiam sie tylko, nie znaczy to, ze juz zdecydowalam sie na Milene Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 20:41 Emilia dla doroslej kobiety jest bardzo ok,uwazam.Mala bedzie Emilka,Mila,czy jak sobie zdrobnisz.Imienia Kamila zdecydowanie nie lubie,ale to rzecz gustu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kamila czy Milena?? 08.03.07, 21:01 atenette napisała: > Milena takze nadaje sie przeciez do malej, slodkiej dziewczynki: Milenka, > Milunia. Natomiast nadaje sie takze do zdecydowanej kobiety, ktore wie czego > chce. Widzę to imię inaczej - Milenka to imię dla małej dziewczynki-przylepy, koniecznie nie wiotkiej i smukłej. Brzmieniowo to imię kojarzy mi sie z przymilaniem, ergo zupełnie nie z osobą, która jest zdecydowana i wie, czego chce. Natomiast Emilia może byc i słodką Emilką czy Milunią, i ciepłą, ale też czasem wyniosłą i zdecydowaną Emilią. O Kamili natomiast się nie wypowiadam, bo znam kilka dorosłych (ale żadnej starszej) i dla mnie jest to imię nijakie i trochę mdłe, jak rumianek, którego łacińską nazwę przypomina. Ale to jest tylko kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
gupi_kaowiec Re: Kamila czy Milena?? 09.03.07, 09:13 > [...] trochę mdłe, jak rumianek, którego łacińską nazwę przypomina Chyba już bardziej niemiecką (die Kamille), niż łacińską (Chamomilla). pzdr. Michał Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kamila czy Milena?? 09.03.07, 09:55 Niemiecką bardziej, ale łacińską też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpuś Re: Kamila czy Milena?? IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.03.07, 14:22 Milena. Kamila to jak dla mnie przerobione na siłę imię męskie... A może: Milana znajomi tak nazwali córkę,na początku musieliśmy się przyzwyczaić ale teraz b.nam się podoba, to takie ciepłe imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Milenki Milena, Milena, Milena IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.03.07, 23:45 i tylko Milena. Imię jest piękne i masz tysiąc form i zdrobnień: Mila, Lenka, Milenka, Milusia, Milka, Milunia itd itd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Urodziła się Emilka! 25.08.07, 22:22 Gratulacje! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=65900061&wv.x=2&a=65900061 Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Urodziła się Emilka! 25.08.07, 23:56 Gratuluję trafnego wyboru _Emilki. Odpowiedz Link Zgłoś