Gość: Karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 16:12 Wiesz, że teraz Mateusz to potwornie popularne imię? Drugie miejsce po Jakubie mniej więcej, a przez 10 lat był najczęściej nadawanym imieniem w RP? Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 16:16 Oba te imiona bardzo mi sie podobaja, ale Mateusz jest wg. mnie zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 16:23 Ja wolę Mateusza, ale jest właśnie stanowczo zbyt popularny. A czy nie ma żadnej trzeciej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś
papetka1 Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 20:04 Zdecydowanie Mateusz. Maciej nie podoba mi się, chociaż zdrobnienie Maciuś jest urocze Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 20:19 MACIEJ Maciek Maciuś.... mru mru mruuu... ps. pare razy pisałam - nie jestem w kwestii tego imienia obiektywna zawsze mi sie podobalo ale ... kiedys tam na mojej drodze pojawil sie pewien Maciek - ju dawno nasz drogi sie rozeszly ehh.... ale... imie... pozostanie najpiekniejszym meskim imieniem na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 20:43 Wole Mateusza,za Maciejem nie przepadam.Moze masz jeszcze jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Maciej czy Mateusz? 08.03.07, 22:52 jesli nie przeszkadza ci że na podwórku bedzie jeszcze kilku Mateuszów to je daj a jeśli wolisz tez popularne ale troche mniej to Maciej... Oba ladne ale znam kilku malych Maćkow i Mateo! Moze inna opcja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Maciej czy Mateusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 00:20 A wiesz, Karolino, że to etymologicznie rzecz biorąc to samo imię? Głosuję za Maciejem. Powód - Mateusz się praktycznie nie daje zdrobnić, a ja zdrobnienia lubię. Chociaż popularność też grałaby dużą rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Maciej czy Mateusz? 09.03.07, 17:28 Maciej. Mateusz jest zbyt oklepany. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Maciej czy Mateusz? 10.03.07, 14:28 Maciej wywodzi się chyba od Mateusza właśnie.. jestem za Maćkiem, ale zaznaczam, że nie ma we mnie za grosz obiektywizmu w tej kwesti Odpowiedz Link Zgłoś