edzia.79 12.03.07, 10:32 MYslalam ze bedzie chlopak jednak okazalo sie ze w brzuchu rozrabia dziewczynka.Szukalismy pomyslu na imie i zostala Olenka. Mysle ze bedzie pasowalo do jej temperamentu bo kopie jak szalona Wszystkie Ole ktore znam sa pewne siebie i przebojowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Bedzia Ola :) 12.03.07, 10:47 Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że wpadłaś na dokładnie ten sam pomysł, co większosć rodziców dziewczynek w latach 90. i teraz bardzo duża ilosć rodziców dziewczynek również. Ola tylko niewiele ustępuje Julii, a przedtem była najpopularniejszym imieniem żeńskim. Wyobraź sobie zatem najpopularniejsze imię żeńskie z Twojego rocznika - imię Twojej córki będzie tak odbierane przez jej rówieśników. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to czemu nie? Pozdrawiam i miłego oczekiwania na córeczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djkd Re: Bedzia Ola :) IP: 195.116.132.* 12.03.07, 11:00 następna ola same ole wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Bedzia Ola :) 12.03.07, 11:32 A może Olga? Też można zdrabniać do Oli. Całuski dla małej łobuziary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: Bedzia Ola :) IP: *.chello.pl 12.03.07, 12:17 Cześc! Ojejku-jejku! Imie bardzo ładne, ale teraz są same Julie, ole i Zuzie. Niedawno spotkałam sie z 5 koleżankami z Ogólniaka i 3 maja małe Ole. Ja rozumiem że mozna nie lubić imion w stylu Sybilla lub Anastazja ale wysyłam ci strone gdzie jest kopalnia pomysłów. A co do szaleństw w brzuchu nasz szalał od rana do nocy nawet chcielismy go nazwac Kokosz a bardziej spokojnego dziecka chyba swiat nie widział! gorny.najlepsze.pl/imiona/ Tu jest napisane ze to wykaz z Warszawy ale zapewniam Ciebie ze tak jest w calym kraju! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Bedzia Ola :) 12.03.07, 18:49 Przejzalam ranking imion i rzeczywiscie Ola jest bardzo popularna ale jakos rzadne imie nie trafia do mnie. Okazalo sie ze starszy syn tez ma popularne imie Widocznie ten typ tak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymianek21 Re: Bedzia Ola :) IP: *.chello.pl 12.03.07, 21:17 No to daj Ola jeśli na żadne imię nie poczulaś drgania serca! A może Ula? Śliczne,niezwykle kobiece i podobne do Oli a prawie zapomniane w dzisiejszych czasach!Jak nie wiedzielismy czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk mieliśmy zaklepane dla dziewczynki: Kalinka, Nella, Ula albo Miłka(od Miłosławy). Ale mamy Tymka!Myśle ze to fajnie mieć imię nie takie jak wszyscy dookola wiem co piszę bo ja jestem Zosia rocznik71 i byłam chyba jedyną Zosią w moim wieku w miescie-40 tys mieszkańców!Wiele moich koleżanek funkcjonowało jako imię+nazwisko dla rozróżnienia!Daj znać jak podejmiesz decyzje! Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Bedzia Ola :) 13.03.07, 19:24 Raczej zostaje OLENKA. Nic innego mi nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: Bedzia Ola :) IP: *.chello.pl 13.03.07, 23:17 No to miłego oczekiwania na OlE Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: Bedzia Ola :) 21.03.07, 23:28 Gratuluje! Piękne imię dla dziewczynki.ja mam 6 miesięczną Oleńkę i wiem,że żadne imię bardziej do niej nie pasuje!Moja też strasznie rozrabiała w brzuszku (zostało jej to do dzisiaj)Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_konewka Re: Bedzia Ola :) 22.03.07, 00:45 Proponowałabym wybrać mniej popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Bedzia Ola :) 23.03.07, 13:27 Wlasnie o to chodzi ze nam nie przeszkadza popularnosc imienia.Tak samo jest z synem KUBUSIEM.Nie zauwazylam w okolicy jakiegos strasznego oblezenia tym imieniem. Tak samo bylo w miom czasie z Aniami.Mimo ze w klasie bylo ich az 4 nikomu to (a juz im w szczegolnosci) nie przeszkadzalo. Biorac pod uwage tak duza ilosc imion watpie zeby taka sytuacja mogla sie powtorzyc (w przedszkolu i zlobku u syna zadne imie sie niepowtarzalo). Wazne zeby imie dopasowac do osoby i jej temperamentu.Mysle ze z corka trafimy w sedno Odpowiedz Link Zgłoś
mantrobus Re: Bedzia Ola :) 23.03.07, 13:58 Mnie sie tez bardzo bodoba Ola, ale wlasnie Aleksandra, nie Olga. Sposrod kilku Olg, jakie znalam, tylko z jedna dalo sie jakos wytrzymac, pozostale byly przeokropne. Za to Aleksandra to jedna z moich przyjaciolek:faktycznie, przebojowa, energiczna, troche pyskata, ale przesympatyczna. No i czterema kopytami na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Bedzia Ola :) 23.03.07, 17:31 Opis Aleksandry zgadza sie u nas w 100% Dlatego nasza mala ktora kopie mocno od wczesnej ciazy bedzie Olenka Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Bedzia Ola :) 23.03.07, 17:37 Oleńka jest pięknym imieniem a to zdrobnienie jest tak naładowane emocjonalnie po prostu ocieka miłością) ja mam 2 córeczki o popularnych imionach ale ponieważ imiona mi się podobają, w ogóle mi to nie przeszkadza wystarczy, że ja mam rzadko spotykane imię pozdrawiam Inga, mama Oleńki i Mai) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Bedzia Ola :) 23.03.07, 22:06 POwiedz czy twoja Ola to maly diabelek?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodziła się Aleksandra Edyta! 01.08.07, 21:48 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=072007 wielkie gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: urodziła się Aleksandra Edyta! 03.08.07, 16:37 Gratulacje! Cudowne imię! Odpowiedz Link Zgłoś