Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:09 Ja mam 4 siostry i takie mają imiona: Agnieszka, Aneta, Aleksandra (chociaż jak zdrobniale to nie pasuje bo to Ola) ja Anna no i Adrianna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monalajza Re: Siostry 15.03.07, 13:34 aha Jelsi rodzice chca nazywac dzieci na ta sama litere to nawet niezle na a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Siostry IP: *.belchatow.msk.pl 15.03.07, 14:13 Też znam rodzeństwo na A, tyle że to Ania, Adrianna i Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Siostry 15.03.07, 14:24 Ania i Aneta to jak dla mnie trochę przesada, aby tak siostry nazwać . Ale trzeba przyznać, że rodzice mieli pomysł . Gdybym ja miała mieć pięć córek na "a" to nosiłyby imiona Ariadna, Adela, Agata, Alina i hmm...Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Siostry 15.03.07, 14:37 Gdybym ja miała pięć córek na a to ich imiona brzmiałyby: Ariadna, Aurelia, Aglaja, Adamina i Amadea Znam siostry Agnieszkę, Anię i Aleksandrę, ale ogólnie pomysł nadawania dzieciom imion na tę samą literę mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: Siostry 15.03.07, 15:36 mnie rowniez. podobnie jak pomysl aby na kartkach wygladlo "inaczej". Znam rodzine ktora jesli wysyla kartki...to ma K.U.R.A ***** (nazwisko...notabene dosc zabawne ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 14:29 Weronika i Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lana Re: Siostry IP: *.chello.pl 15.03.07, 17:16 Gdybym ja miała mieć córki,których imiona rozpoczynają się na literę "A" to nazwałabym je tak: Aniela,Amelia,Apolonia,Aurelia (ale zbyt chyba jednak podobne do Amelki) i ....,chyba Alicja. Ja znam takie oto rodzeństwa: Nina I Natan Marcin i Melania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:29 Gdybym miała 5 córek o imionach na A, byłyby to zapewne: Ariadna Amalia Alicja Antonia Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:30 Zamiast Anastazji być może Aniela lub Adela, żeby wszystkie miały 3 sylaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Siostry IP: *.devs.futuro.pl 15.03.07, 20:43 A ja bym nadała: Antonina,Anatolia,Adela,Aglaja(może bym się o odważyła),Aurelia Forum ma na mnie widoczny wpływ:w sprawie imion zdecydowanie zwiększyła mi się tolerancja i chęć eksperymentowania Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Siostry 15.03.07, 23:59 ja jestem Agnieszka, a moja siostra Aleksandra, a rodzice...niezwykle dumni z pomysłowości natomaist niedawno poznałam we Francji panią o imieniu Charlotte (ok. 50), a jej siostry to: Charlene Marlene i Marlotte - szczególnie ta ostatnia jest mało znana, ale jest też niemiecka aktorka o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostry 16.03.07, 00:09 Mnie też nie przekonuje pomysł tej samej litery i mimo presji rodziny nie ugięłam się Odpowiedz Link Zgłoś