atenette 12.04.07, 19:51 Emilia to moje ukochane imie od dawna i drugie imie mojej kochanej babci. Tak ma nazywac sie tez nasza corka. Mialam jednak taki moment ok. miesiaca temu, ze odrzucilam to imie z zalem z powodu jego zbyt duzej popularnosci. Po dluzszym jednak zastanowieniu sie oboje z mezem stwierdzilismy, ze zadne imie nie podoba nam sie tak bardzo jak to i zostanie jednak Emilia. Zastanawiam sie jednak czy nie byloby dobrym pomyslem zamiast Emilia nadac coreczce imie Emiliana. Roznica niewielka bo i tak bedzie Emilia, ale jednak Emiliana tak popularna nie jest. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monalajza Re: Emilia 12.04.07, 19:54 bardziej podoba mi sie Emilia ale nie jestem obiektywna bo to odf dwana ukochane moje imie) Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: Emilia 12.04.07, 19:57 Jeszcze prosba do Gaudencji - czy moglabys mi napisac jak wygladaja statystyki usc odnosnie tego imienia? Bede bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Emilia 12.04.07, 20:00 Wole Emilie.Koncowka -na jest dla mnie jakby na sile dorobiona i imie robi sie przez to zbyt dlugie..Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Emilia IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 12.04.07, 20:03 Jak byś weszła do wątku o Sarze, to byś się uśmiała. Miała być Milena, Paulina, potem Emma, Hanna, Aniela, Sara a stanęło na Emilii. IMO b. ładne imię. Może popularne, ale np. Aleksandra też jest popularna a ja jakoś żyję z tym imieniem i się nie skarżę. Emiliana - nieee..... Odpowiedz Link Zgłoś
ridibunda Re: Emilia 12.04.07, 20:25 To moje też ukochane imię i moja będzie Emilka i nieważne ile ich jest Zobacz na mój wątek o imieniu dla chłopców Filip, Cezary czy Leonard. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: Emilia 12.04.07, 20:40 Mam córcię Emilię. Myślałam, żeby nadać jej imię Emiliana, ale mąż się nie zgodził. Stanęło na Emilii Annie Nie uważam, że jest tak popularne. W WnŚ była tylko moja Emilia Poza tym w naszym otoczeniu przeważają Aleksandry, Wiktorie i Zuzanny. Nasza Emilcia to rodzynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Emilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:45 Jakoś nieszczególnie mi ta Emiliana brzmi, trochę sztucznie. Zdecydowałabym się na Emilię, mimo popularności - w pierwszej dziesiątce w końcu nie jest. Problemem Emiliany mogłoby być notoryczne mylenie jej imienia z Emilią i Lilianą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emilia 12.04.07, 21:17 Jest to jakiś pomysł (z Emilianą); oba imiona są MSZ ładne, a wybierac trzeba chyba po prostu to, które lepiej pasuje do nazwiska (?). Chyba, że nosicie popularne nazwisko - wtedy rekomendowałabym zdecydowanie Emilianę. Emilia jest w Warszawie na 54 miejscu (ale wśród łączonych imion męskich i żeńskich, czyl wśród żeńskich zapewne gdzieś około miejsca 27.), a Emiliana jest rzeczywiście wyraźnie rzadsza, tj. w spisie imion warszawskich za zeszły rok jej nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Emilia 12.04.07, 22:13 Het czasu temu wymyśliłam sobie, że jeśli będę miała córkę to nadam jej imię Emilia. Wydawało mi się ono takie wdzięczne, słodkie, rzadkie, a przy tym niepretensjonalne. Ostatecznie nie zdecydowałam się na nie przez rosnącą popularność. Straciło dla mnie na uroku przez to, że obecnie jest dość często nadawane. Dalej uważam, że to piękne imię, słodkie, a poza tym trzeba przyznać, że wielu osobom się podoba. Nie szukałabym żadnych udziwnień dla tego imienia. Emilia brzmi lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Emilia 12.04.07, 23:36 Emilia to jedno z moich ulubionych imion, Emiliana jakoś do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi28 Re: Emilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:28 Imię wg mnie bardzo piękne-mimo popularności. Dobrze się nosi. Nie zamieniłabym na Emilianę pomimo tego, że w moim otoczeniu jest mnóstwo małych Emilek. Nie jestem tym zachwycona. Jeszcze do niedawna kiedy się przedstawiałam, ludzie dziwili się, że noszę takie staroświeckie imię. I to było miłe. znam zaledwie jedną Emilię w moim wieku.Małe Emilki spotykam na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Emilia 13.04.07, 22:38 Wydaje mi się, że spokojnie możesz nadać, nie jest to imię jakoś zatrważająco popularne, ale też nie rzadkie, raczej takie średnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Emilia IP: 213.17.235.* 17.04.07, 12:06 A my mielismy na 99,9% mieć chłopca. W naszym rankingu imion ( a robiąc ranking dla chłopca z rozpędu zrobilismy i dla dziecwzynki) tylko Emilia podobało się nam wspólnie. I tak sie złożyło ze 30 czerwca, w imininy Emilii urodziło sie nasze dziecko. I nie był to chłopiec , ale urocza dziwczynka. Stwierdzilismy ze data uridzin jakby potwierdziła nasz wybór i została Emilką. Dopiero pozniej zauwazyłam, ze ostatnio to dosc popularne imię. To imię jest dobre i dla dorosłej osoby i dla dziecka, ma wiele ładnych zdrobnień, choc przyznam, że ja ostatnio przyzwyczaiłam sie do formy Emka, co specjalnie mi sie nie podoba, ale jakoś tak weszło na język i nie chce się oderwać. No i pamiętaj, że Emilki lubia być indywidualistkami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: Emilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:28 Ładne imię, fajne zdrobnienia, dobre dla małej i dużej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emilia 21.04.07, 22:42 Emiliana wogóle mi nie podchodzi. Mam wrażenie, że Emilia nie we wszystkich regionach Polski jest bardzo popularna. Jeśli pasuje do nazwiska, wybrałabym Emilię. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek jest Emilka! 20.07.07, 15:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43618&w=66101134gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Emilia 21.07.07, 22:57 my mamy Emilke i hmm.....u nas w miescie o ile sie orietuje(a tesciowa w przedszkolu i szkole pracuje)nie ma zbyt dużo dziewczynek o tym imieniu,dlatego została Emilkadokładnie na całe gimnazjum i przedszkole są dwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-Milia Re: Emilia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 10:40 śliczne imię Odpowiedz Link Zgłoś