manarai 13.04.07, 14:50 Nie wiem, czy miałabym dość odwagi, żeby nadać takie imię. Ale - bardzo mi się podoba, i bardzo przyjemnie kojarzy mi się z "Braćmi Lwie Serce"... Jak zareagowalibyście na to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: Jonatan 13.04.07, 15:20 tak samo jak ludzie reagują na Julię... :] czyli: 'O Boże... kolejne dziecko z superoryginalnym imieniem... wyróżniające się, a jakże... szkoda że w taki sposób...' :] zapewne zaraz dostanę opieprz od Obrończyń Niecodziennych Imion. no ale cóż... :] Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Jonatan 13.04.07, 17:04 Zareagowałabym pozytywnie - podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Jonatan 13.04.07, 17:14 Mnie także bardzo się podoba. Manarai, dlaczego napisałaś, że nie wiesz, czy miałabyś dość odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Jonatan 13.04.07, 18:16 mama_4 napisała: > Mnie także bardzo się podoba. Manarai, dlaczego napisałaś, że nie wiesz, czy > miałabyś dość odwagi? Bo chyba nie miałabym Obawiałabym się przede wszystkim tego, że ktoś by chciał przedobrzyć i wymawiać z angielska ("Dżonatan"), jak wspomniała gaudencja. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Jonatan 13.04.07, 21:47 No tak, rzeczywiście mogłoby tak się zdarzyć. Nie pomyślałam o tym, bo Jonatan ma jednak rodowód biblijny - i nigdy nie słyszałam, by ktoś odczytywał to imię jako "Dżonatan"... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jonatan 13.04.07, 17:52 Nie przepadam za tym imieniem troche bałabym się, że mamusia Jonatana mówi na niego "Dżonatan". Po rozwianiu pierwszych obaw - raczej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Jonatan 13.04.07, 22:03 Mnie się to imię niezbyt podoba. Natomiast znam małego Jonatana, ktory chodzi do przedszkola obecnie i wiem, że imię to nie jest przyjmowane z ogromnym zdziwieniem. W grupie ma również Natana Odpowiedz Link Zgłoś