Gość: Białostoczanka IP: 212.33.72.* 16.04.07, 08:50 Mam do wyboru 3 imiona dla córeczki: Blanka, Pola i Liwia. Nie możemy się zdecydować! Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 08:56 Blanka lub Liwia. Pola nie podoba mi się brzmieniowo, kojarzy mi się z polem, a poza tym to nie wiem dlaczego tyle ludzi nazywa tym imieniem, skoro to zdrobnienie od Apolonii. Ale zarówno Blanka jak i Liwia bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Blanka, Liwia, Pola IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 12:43 Liwia albo Pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ib_13 Re: Blanka, Liwia, Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:55 Pola, Polka, Polusia, Poleczka - piękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m22 Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 15:51 Ja bym ustawiła tak: Blanka Liwia Pola Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andromeda55 Re: Blanka, Liwia, Pola IP: *.tvgawex.pl 16.04.07, 16:41 Ja z kolei stawiam na Liwię (imie rzymskie) bardziej niz na słowianska Blanke A Pola jakos odpada Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 20:32 Gość portalu: andromeda55 napisał(a): > Ja z kolei stawiam na Liwię (imie rzymskie) bardziej niz na słowianska Blanke Z tą słowiańskością to żart? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 18:24 Blanka lub Liwia A może Bibiana, zdrabniana do Bianki? Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 19:45 Z podanego zestawu wybrałabym w takiej kolejności: 1. Liwia 2. Blanka 3. Pola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 20:31 Rozważałabym Blankę bądź Liwię - z tych dwóch chyba bardziej podoba mi się Blanka. Polę bym odrzuciła. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Blanka, Liwia, Pola 16.04.07, 20:42 Abiela wróciła i mogę się znów zacząć pod nią podpisywać. Co też i czynię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Blanka, Liwia, Pola IP: 80.51.247.* 19.04.07, 16:12 Mnie osobiście bardzo podoba się imię BLANKA ktore oznacza "biel" sama chce zby koleżanki tak do mnie mówiły Blanka Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: Blanka, Liwia, Pola 19.04.07, 21:24 Zdecydowanie Pola. To, że większości się nie podoba, dla mnie jest bardzo na plus Dzięki temu mam nadzieję, że moja córka (ewentualna) nie będzie miała setki imienniczek. Zastanawiam się tylko, czy aby Polę na pewno zarejestrują?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia..***: Re: Blanka, Liwia, Pola IP: 195.205.24.* 21.04.07, 23:38 Ja bym dała Blanka, kojarzy mi sie z taka delikatnością, lekkością, gracją.... Odpowiedz Link Zgłoś
nelvita Re: Blanka, Liwia, Pola 22.04.07, 18:17 Sama Pola? Może skusiłabyś się na Apolonię? Wg mnie: 1. Apolonia 2. Blanka 3. Liwia lub: 1. Pola 2. Blanka 3. Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
nelvita Re: Blanka, Liwia, Pola 22.04.07, 18:18 Aj, źle. Chodziło o to, że Apolonia ładniejsza od Blanki, ale Blanka ładniej od Poli Odpowiedz Link Zgłoś
catherini Re: Blanka, Liwia, Pola 27.04.07, 10:00 Zdecydowanie Pola. Nie Apolonia, tylko Pola. Tak jak np. Pola Raksa, Pola Negri. Piekne imię, ja się zdecydowalam na nie, chociaz reszta rodziny jest przeciwna (poza mężem, jestesmy zgodni). Reszta imion, ktore wymieniłas nie podoba mi się. Jak je zdrobnic w ogole? Blancia? Kojarzy mi się z blantami, a Liwcia, Liweczka? Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Blanka, Liwia, Pola 27.04.07, 10:13 catherini napisała: > Zdecydowanie Pola. Nie Apolonia, tylko Pola. Tak jak np. Pola Raksa, Pola > Negri. Jeśli chcesz nazwać córke jak Pola Negri, to nazwij ją Apolonia Chałupiec Jak je zdrobnic w ogole? Blancia? Kojarzy mi się z blantami, a > Liwcia, Liweczka? Tragedia... A Polę jak zdrobnisz? Polka? jak Matka Polka? Poleczka? to może od razu Kujawiak? Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Blanka, Liwia, Pola 04.05.07, 14:29 Czy u Poli Raksy nie była ta Pola czasem pseudonimem? Tak jakoś mi się zdaje. Ja bym wybrała Liwię - stanowczo. Śliczne imię, którego ja bym wcale nie zdrabniała A Pola w ogóle mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Blanka, Liwia, Pola 05.05.07, 23:59 gaudencja napisała: > A Polę jak zdrobnisz? Polka? jak Matka Polka? Poleczka? to może od razu > Kujawiak? Tragedia... Polusia albo Polunia. Zdrobnienia ładniejsze od podstawowej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Blanka, Liwia, Pola 06.05.07, 01:34 Czy ja wiem? MSZ są spieszczone do bólu, ale tak to jest, jak się próbuje zdrabniać zdrobnienia. Nie wyobrażam sobie rówieśników zwracających się do siebie per "Polusiu" albo "Poluniu". Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Blanka, Liwia, Pola 06.05.07, 02:22 myslę , ze znajomi beda sie zwracac Pola , a Polunia to raczej to malego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
frytkal Re: Blanka, Liwia, Pola 27.04.07, 18:27 Nie uważam, by imię Pola, Blanka, czy Liwia było tragiczne. To po prostu rzecz gustu. Białostoczanko, wsłuchaj się w siebie... Na pewno wybierzesz trafnie PS. Liwia jest mi szczególnie bliskie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Blanka, Liwia, Pola 05.05.07, 20:42 Blanka albo Liwia, nie będę oryginalna, jestem tego samego zdania co większość. Pola.... tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Blanty 06.05.07, 00:01 Blanty to skręty z marihuany Jeśli mogę coś dodać , to w życiu bym tak sobie tego imienia nie skojarzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Blanka bo ... 06.05.07, 00:09 Jeśli wciąz jesteś niezdecydowana , polecam Ci Blankę dlatego , że Pola jest ostatnio bardzo modna i może stać się bardzo popularna. Liwia jest zbyt nietypowa - jeśli boisz się oryginalnych imion. Blanka natomiast nie jest oryginalna i niepopularna, ale dzięki pojawieniu się w popularnym "Tańcu z gwiazdami" tancerki o tym imieniu nie będzie dziwić ludzi , ponieważ będą już z tym imieniem osłuchani. Więc wydaje mi się , że Blanka jest "złotym środkiem" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Blanka bo ... 06.05.07, 00:10 miało być , że Blanka JEST oryginalna i niepopularna Odpowiedz Link Zgłoś