Dodaj do ulubionych

Malina-proszę o opinie

26.04.07, 10:49
Za 12 tygodni pojawi się u nas maleńka.Już kilka razy zmieniały mi się
propozycje imionka, ale nadal nie mogę się zdecydować.Mąż chciał Amelkę albo
Lenę,po moich namowach zgodził się na:Zosię, Maję, Hanię a teraz na
Malinę.Twierdzi,(z sarkazmem),że czeka na następne propozycje... Może
pomożecie podjąć decyzję?
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 10:59
      Może zamiast Maliny - Michalina?
      Zamiast Leny - Helena?
      Amelka, Zosia i Hania są popularne, ale z Waszych propozycji najlepsze.
    • mama_4 Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 11:28
      Malina...hm, szczerze mówiąc nie podoba mi się, niestety...
      Ale jeśli podoba Ci się Malina, to może... Róża? Co Ty na to?
      Zosia, Zosieńka - też ładnie, jeśli nie przeszkadza Ci wielka popularność.
      Hania - bardzo ładnie. Pasuje na każdy etap życia i "nie zblaknie w praniu".
      Pozdrawiam serdecznie - ja też czekam na córeczkę!
      • verdana Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 12:55
        Nie, mnie sie zdecydowanie nie podoba. Imię znaczace, ktore nadaje się rzadko,
        wywołuje natychmiastową reakcję. Nawet, jesli Tobie to nie przeszkadza, to
        dziecku może.
        No i trzyletnia Malina może być. 50-letnia Malina z nadwagą - brrr.
        • Gość: zelma Re: Malina-proszę o opinie IP: 85.234.150.* 26.04.07, 15:11
          verdana napisała:
          > No i trzyletnia Malina może być. 50-letnia Malina z nadwagą - brrr.

jeszcze sie dziecko nie urodzilo a ty piszesz co bedzie za 50 lat? ludzie z
          nadwaga to brrr??
          • gaudencja Re: Malina-proszę o opinie 01.05.07, 21:55
            Nie widzę, żeby verdana pisała coś złego o ludziach z nadwagą, ale o Malinie z
            nadwagą - owszem. A nie widzisz humorystycznego kontrastu między osobą a
            imieniem w takiej sytuacji?
        • iskierka40 Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 20:12
          szczerze- okropne
    • manarai Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 13:16
      Malina - nie.
      "Malin" to skandynawskie zdrobnienie Magdaleny, może więc Magdalena? Ewentualnie zdrabniana do Leny?

Z pozostałych propozycji podoba mi się Hanna i Zofia, ale obie bardzo ostatnio zyskały na popularności.

Inne imiona, które mogą się wam spodobać: Aniela, Alina, Melania, Lidia, Zoja.
    • Gość: milenowa Re: Malina-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 14:47
      Dość ładne są te "owocowe" imiona, ale raczej dla dziewczynek tak do 13 roku
      życia!Mnie osobiscie podoba sie imię podone do tego które Ty sobie wybrałaś-
      Milena!
    • gaudencja Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 19:25
      Malina jest zbyt słodkie, a co będzie, jeśli córka nie będzie cud Maliną, ale
      będzie miała charakter raczej męski i zdecydowany, a nie słodki i łagodny?
      Amelka bardzo mi się podoba, Zosia i Hania też, ale są bardzo popularne. Maja
      zresztą też jest szalenie popularna. A czy podoba się Wam Kalina? Podobna do
      Maliny, ale mniej przesłodzona.
      Gdybym sama miała wybierać z opcji, które przedstawiłaś, wybrałabym Amelię.
      • mamaalka78 Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 20:32
        Tego się niestety obawiałam, ale bardzo dziękuję za Wasze opinie.To jednak
        ważne, aby imię nie budziło negatywnych skojarzeń i było akceptowane. Mnie też
        podoba się Milena, ale kojarzy mi się zbyt mocno z piosenką Kasi Nosowskiej
        (tekst: Milena to dziwka). A szukam imiona nie tak popularnego jak Zosia czy
        Hania.No nic, będę szukała dalej.A jeśli ktoś jeszcze może coś podpowiedzieć,
        to bardzo proszę.
        • gaudencja Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 21:55
          Malina była w zeszłym roku w całej Warszawie nadana 6 razy. Na tym samym lub
          podobnym poziomie popularności były takie imiona, jak:
          Berenika
          Dalia
          Edyta
          Gaja
          Jana
          Ksenia
          Wanda
          Zoe
          Estera
          Judyta
          Lea
          Stella
          Jaśmina
          Klementyna
          Noemi

Wiele z tych imion robi wrażenie rzadszych, niż Malina, choć w rzeczywistości
          nie są obecnie rzadziej nadawane. Może któreś z nich Ci się spodoba?
        • minerwamcg Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 22:58
          mamoalko, zanim dla Twojego dziecka zacznie to być istotne, o piosence Kasi
          Nosowskiej nie będzie pamiętał pies z kulawą nogą smile)) I bardzo dobrze.
    • orvokki Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 20:41
      No to ja się wyłamię, bo mnie się imiona owocowe bardzo podobają, Malina
      również, tylko nie mam pomysłu na zdrobnienie. Moja znajoma ma córki Jeżynę i
      Różę :o)
      • shilla01 Re: Malina-proszę o opinie 26.04.07, 22:21
        uwielbiam to imię. Jeśli nie brak ci odwagi- śmiało !!! Masz moje poparcie wink
      • annajustyna Re: Malina-proszę o opinie 28.04.07, 14:47
        Jezyne??? Moze mialas na mysli Jagode???
    • ania.silenter Nie podoba mi się 26.04.07, 23:13
      nie lubię owocowo-kwiatowych imion z wyjątkiem Jaśminy i Róży.
    • abiela Re: Malina-proszę o opinie 28.04.07, 00:16
      Nie podoba mi się, może lepiej Malwina?
    • magdmaz Re: Malina-proszę o opinie 28.04.07, 06:08
      A mnie tam się Malina podoba. Nie do tego stopnia, żebym nadała własnemu
      dziecku, ale tchnie zupełnie inną oryginalnością niż Zoja i Lea. Do Maliny
      dołączyłabym Malwinę, Jaśminę (znałam, miła pani), Jagienkę (a nie wiem czemu,
      tak mi się kojarzy. I mimo wszystko ma w sobie pewien charakter.
      Kaliny nie lubię, kojarzy mi się z okropną Kariną. Róża jest z tego samego
      cyklu, ale popularna. No, Jeżyna to przesada - jak dla mnie. Lepsza Jerzyna
      (Jurka), ale byłaby przezywana jarzyną ( i tak będzie).
      Milena nie podoba mi się.
      PS: Nie wiedziałam, że Malin to Magdalena! A uwielbiam "Dlaczego kąpiesz się w
      spodniach, wujku?" Lindgren.
    • kargullena2 Re: Malina-proszę o opinie 02.05.07, 21:25
      Witam.
      Ja mam córkę Malwinę a często mówię na nią Malinka.Mi się podoba.Jestem za.
    • ciemnanocka Re: Malina-proszę o opinie 02.05.07, 23:35
      sie tez zastanawialam nad Maliną, ale gdzies przeczytalam opinie tej rady co
      decyduje czy imie moze byc nadane, czy nie, ze Malina nie moze byc nadawane. Ze
      to tak samo jakby ktos nadal poziomka. wiec problem z glowysmile
    • ciemnanocka negatywna opinia rady języka polskiego 02.05.07, 23:41
      www.rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=242&letter=M
      • alexandria1982 Re: negatywna opinia rady języka polskiego 03.05.07, 00:16
        No już bez przesady, znam Malinę, która ma dziś lat 38! Moja koleżanka jeszcze
        z liceum miała młodszą siostrę Malinę - obecnie dziewczyna zdaje maturę chyba.
        Osobiście mi się imię nie podoba, ale przecież to noramlne, funkcjonujące
        imię ;/
        • malina.majka Re: negatywna opinia rady języka polskiego 04.05.07, 23:14
          No to wszystkich obecnych wita 23 letnia Malina smile Bez nadwagi hehe i
          zadowolona z oyginalnosci swojego imienia. Osobiscie nie znam zadnej innej
          Maliny, ze slyszenia dwie (corka znajomej z gg i corka D.Maslowskiej).
          Zdrobnienia:malincia,malinka,lina,linusia,lineczka,malcia,ja jeszcze mialam
          majka za czasow podstawowki i liceum i wlasnie dzieki tej ksywie moja corka ma
          na imie Maya smile Pozdrawiam wszystkich wielbicieli owocowych imionsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.