ania.silenter 03.05.07, 16:03 Zauroczyło mnie imię Adela, Adelajda. Gdybym miała teraz nazywać moją młodszą córkę - wybrałabym Adelę (Adelajdę) zamiast Adrianny. I tak wołamy ją Ada, Adusia, Dunia, Dusia. Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tawananna* Re: Adela/Adelajda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:24 Coraz bardziej podobają mi się te imiona. Znacznie bardziej od Adrianny. I zdrobnienia Ada, Adusia, Dunia, Dusia są cudne . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adela/Adelajda 03.05.07, 17:12 Podoba mi się to imię, zwłaszcza jeśli jego pełną formą jest Adelajda, a Adela zdrobnieniem (bo ta druga wydaje mi się być zbyt krótka). Ma w sobie takie przyjemne rozhuśtanie Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Adela/Adelajda 03.05.07, 17:21 nie jest jednym z mych ulubionych tym niemniej-zzylam sie- moja siostra tak ma na imie) i chetnie wolalaby inaczej- i tak wszyscy mowia na nia Ada.... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Adela/Adelajda 03.05.07, 19:18 U mnie "Adowe" imiona układają się, według podobania się, tak : Adela Adamina Adelajda Adriana Adrianna Ada Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Adela/Adelajda 03.05.07, 20:01 Adela jest bardzo fajna O wiele ładniejsze niż Adrianna. Ale Adelajda nie podoba mi się zbytnio, kojarzy mi się ze starą grubą ciotką No ale to tylko mnie sie kojarzy, poza tym imię ok. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adela/Adelajda 03.05.07, 20:44 Od dawna bardzo podoba mi się Adela, chyba nawet zakładałam wątek o tym imieniu. Adelajda jak na mój gust za długa. Odpowiedz Link Zgłoś