alexandria1982 04.05.07, 19:35 Dzięki gaudencjo za linka Obejrzałam i oto co wybrałam: dziewczynka: Eleonora Eliza Ernestyna (nie za twardo?) Eulalia Eunika chłopiec: Edward Eliasz Elizeusz Emanuel Ernest Eryk Euzebiusz które najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka ładne te imiona na e wybrałaś :) 04.05.07, 20:36 > Eleonora - piękne imię > Eliza - w sumie jest mi obojętne > Ernestyna - uwielbiam to imię, znam nastolatkę Ernestynę (siostrę Laurencji) > Eulalia - ładne > Eunika - mam na liście > Edward - bardzo lubię > Eliasz - uwielbiam > Elizeusz - podoba mi się > Emanuel - podoba mi się > Ernest - bardzo mi się podoba > Eryk - ładnie > Euzebiusz - nie przekonuje mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona na literę E :) 04.05.07, 20:42 Służę na przyszłość Eleonora, Ernestyna, Eunika - świetne! Z Ernestyną i Eleonora powinnaś w dodatku nie mieć żadnych problemów na linii angielsko-polskiej. Eulalia - w porządku, choć w odróżnieniu od pierwszych trzech sama dla córki bym nie wybrała. Eliza - nie! Gdybym miała wybrać z tych męskich imion dla swojego syna, wybrałabym Eliasza. Emanuel, Elizeusz podobają mi się, ale nie dla własnego dziecka. Euzebiusz - jak Eulalia, nie uwodzi mnie az tak bardzo. Edward - doceniam tradycyjnosć, ale nie jestem fanką (jak z Józefem), niemniej to bardzo angielskie imię. Ernest, Eryk - podobają mi się, dla mnie osobiście już na tym poziomie popularnosci zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona na literę E :) 04.05.07, 21:22 Bardzo podoba mi się Eunika, Eliasz i Elizeusz. Euzebiusz też jest ciekawy. Edward wydaje się świetnie pasowac do warunków poslko-brytyjskich. Zdecydowanie nie podoba mi sie Eleonora, Ernestyna i Eryk. Rozumiem, że Eligia i Eligiusz Ci nie spasowały? Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: imiona na literę E :) 05.05.07, 00:20 Szczerze powiedziawszy, nie przemawiają do mnie żadne męskie imiona kończące się na -iusz. Staram się do nich przekonac, ale wciąż i wciąż brzmią dla mnie zbyt zniewieściale. A Eligia owszem, póki co z imion dziewczęcych jestem zakochana w Eleonorze.... a wolałabym coś krótkiego, Eleonora ewentualnie jako drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona na literę E :) 05.05.07, 00:44 alexandria1982 napisała: > Szczerze powiedziawszy, nie przemawiają do mnie żadne męskie imiona kończące > się na -iusz. Staram się do nich przekonac, ale wciąż i wciąż brzmią dla mnie > zbyt zniewieściale. A Eligia owszem, póki co z imion dziewczęcych jestem > zakochana w Eleonorze.... a wolałabym coś krótkiego, Eleonora ewentualnie jako > drugie imię. Ja też nie jestem fanką -uszów, dzięki forum przekonałam się do kilku zaledwie, do Eligiusza i Juliusza. Na Eligię gorąco namawiam! A imiona na "f" Ci się nie podobają? Ja szukałam właśnie na tą lietrę. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: imiona na literę E :) 05.05.07, 00:48 "L" jest do nazwiska zaś "E" .... z innego, lecz bardzo istotnego względu. Mąż mówi, że nie mam co robic, skoro dopasowuję już imiona do pierwszej litery nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: imiona na literę E :) 05.05.07, 01:02 Jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem Od niedawna =) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona na literę E :) 05.05.07, 12:15 alexandria1982 napisała: póki co z imion dziewczęcych jestem > zakochana w Eleonorze.... a wolałabym coś krótkiego, Eleonora ewentualnie jako > drugie imię. A właściwie dlaczego pierwsze imie ma byc krótkie? Drugiego i tak nie będziesz używać, jeśli jesteś zakochana w Eleonorze, może daj to imię na pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: najładniejszego brak;)Emilia 04.05.07, 22:55 benignusiu, z całą pewnością jest to nie tyle obiektywnie najładniejsze imię na E, co najładniejsze imię spośród wszystkich imion Twoich córek Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: najładniejszego brak;)Emilia 05.05.07, 00:15 Emilia nie podoba mi się niestety wcale. Pomijając popularnosc, wydaje mi się imieniem dobrym dla małej dziewczynki, lecz nie dla dorosłej kobiety, może to dlatego, że miałam przez lata stycznosc z pewną dorosłą, aczkolwiek niesamowicie infantylną Emilką (tak właśnie kazała się nazywac). Z dwojga złego wolałabym Emmę, nie jest ona jednak szczytem moich imienniczych marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś