Gość: busia IP: *.ipartners.pl 07.05.07, 18:11 A może Nicola albo Nikola? Co sądzicie o tym imieniu? Wacham się troszke, ale tak bardzo mi się podoba -Nicole. Mieszkam w Polsce i raczej tu zostane, więc nie chce skrzywdzić dziecka. Imie jest na całe życie. Czy nie będzie to krzywdządze dla małej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Nicole? 07.05.07, 18:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=59015465&a=59015465 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Nicole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:31 ma negatywną opinię Rady Języka Polskiego rjp.pl/?mod=oip&type=imiona&id=587&letter=N jeśli mieszkasz w Polsce, ojciec jest Polakiem i nie zamierzasz emigrować to może się rozglądnij za innym imieniem, nie twierdzę że ją 'skrzywdzisz', bo to subiektywne odczucie które będzie lub nie jej towarzyszyć, ale na pewno są piękniejsze imiona którymi możesz wyróżnić swoją pociechę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: Nicole? 07.05.07, 19:36 Jeśli chodzi o KRZYWDĘ to jej raczej nie skrzywdzisz, bo Nikoli na ulicach od groma widuję, właśnie w Polsce. Lubię wiele imiona zagranicznych, Nicole mi się jednak nie podoba, nawet nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Nicole? 07.05.07, 19:44 Było już dużo takich wątków. Nicole- podoba mi się, ale nie na warunki polskie...Nikola- totalnie nieudane spolszczenie ładnego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: Nicole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:22 bodomlake napisała: > Było już dużo takich wątków. Nicole- podoba mi się, ale nie na warunki > polskie...Nikola- totalnie nieudane spolszczenie ładnego imienia. Nikola kojarzy mi się tylko z PANEM Teslą, ale za to może działać iście 'elektryzująco' na otoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nicole? 07.05.07, 20:16 Mnie się wogóle nie podoba, w wersji Nicole będzie kłopotliwe w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś