hovawartka 17.05.07, 12:44 Jak myślicie, na jakiej zasadzie dobierają imiona w reklamach? Mam wrażenie, że słyszę same popularne. To tak żebyśmy się identyfikowali z tymi ludźmi? Że to ma nam się miło kojarzyć jeśli usłyszymy swoje imię? moje imię (Magda) występuje w reklamie piwa Redds, a wasze? M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: imiona w reklamach 17.05.07, 16:56 A pamietacie reklame sprzed ok. 15 lat jakiegos nowoczesnego srodka do mycia naczyn? "Wiesz, mamo, mam nowego przyjaciela!" "A co z Ludwikiem?" - potem sie tlumaczyli, ze nie slyszeli o plynie ludwik, che, che... Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: imiona w reklamach 17.05.07, 17:28 Nie wiem, na jakiej zasadzie dobierają. Ale wiem, jak odpowiadam, jak ktoś bardzo usilnie coś ode mnie chce i woła mnie po zdrobnieniu imienia na cały głos. "Nie Basia, tylko Ketoprom!" Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: imiona w reklamach 17.05.07, 18:20 Naprawdę jest Magda??? Muszę się przypatrzeć, bo nie zwróciłam uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
gismol77 Re: imiona w reklamach 17.05.07, 19:46 ponad 10 lat temu byla reklama serow zaczynala sie "justyna bardzo lubi sery" zawsze wydawala mi sie idiotyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: imiona w reklamach IP: *.85-237-191.tkchopin.pl 17.05.07, 20:22 Okocim chyba reklamował "Mariola o kocim spojrzeniu" A ciekawe jak ma na imię Goździkowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona w reklamach 17.05.07, 23:00 To nieistotne; ważne, że jest żoną Goździka Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: imiona w reklamach 17.05.07, 20:33 Dwie reklamy radiowe z imionami to: Edward,który kupuje "Prostamol".Sprzedająca to pani magister Marysia. Krysia ,która wzmacnia organizm jakims preparatem na koncentrację oile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: imiona w reklamach 18.05.07, 14:56 tami46 napisała: > Edward,który kupuje "Prostamol". To był Prostalong Complex - ale mniejsza z tym Moje imię pojawiło się jakoś niedawno w reklamie jakiegoś banku chyba, w scence konsultantka odbiera telefon i mówi: "Joanna Michalska, w czym mogę pomóc?" Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: imiona w reklamach 18.05.07, 16:24 Tak masz racje '"Prostamol" był chyba w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: imiona w reklamach 18.05.07, 18:10 > Krysia ,która wzmacnia organizm jakims preparatem na koncentrację oile dobrze > pamiętam. no i Krystyna z gazowni była jeszcze reklama o Marku Mareckim, który wszystko maże i mamie, Marzenie Mareckiej i z Filipem, którego wizja pokoju, fryzury i domowego zwierzątka odbiegała od wizji mamy i wuj Stefan (kocham to imię) z problemami z wątrobą u cioci na imieninach Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: imiona w reklamach 17.05.07, 23:16 Moje nie występuje, ale też nie jest zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: imiona w reklamach 18.05.07, 17:25 Paula też się pojawiła. Bodajże w reklamie Dr.Oetkera albo Delecty, nie odróżniam tych firm. W każdym razie mała Mulatka piekła ciasto z rodzicem. Odpowiedz Link Zgłoś
amazon500 Re: imiona w reklamach 19.05.07, 01:20 Jeszcze był jakiś Tomek, który po powrocie do domu na pytanie dziewczyny "Gdzie byłeś?" odpowiada: "Biegałem", a jego dziewczyna powąchawszy jego koszulkę stwierdziła, że "ta koszulka nawet nie pachnie", nie pamiętam, czego to była reklama - zdaje się, że jakiegoś dezodorantu... Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: imiona w reklamach 24.07.07, 19:21 Reklama soku "Kubuś": pani przychodzi na boisko gdzie dzieci grają w piłkę, wyciąga sok i woła Kubuś (chyba do swojego synka) - na to leci do niej cała banda czyli wszyscy grający chłopcy. Tak chyba jest naprawdę na ulicy, zawołasz Kubuś, pewnie 10 sie obejrzy. Cena popularności. M. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: imiona w reklamach 24.07.07, 19:36 No i jest Kacper z reklamy czekoladek Kinder jakieś 8 lat temu w reklamie proszku Lowela była Basia Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: No i 25.07.07, 00:55 W pewnym radiu jest taka reklama (słucham prowadząc auto) Lokomotivu czy innego środka na chorobe lokomocyjną. I tam jest Oliwia Zawsze sobie myslę, że reklamy są trendi i podążają za imienniczą modą Zaczyna się to tak: "stoi na stacji mała Oliwia... " Odpowiedz Link Zgłoś
agas81 Re: No i 25.07.07, 07:36 Za to mozesz byc pewna, ze imienia Jozefina nikomu nie przyjdzie do glowy nadac postaci z reklamy, zwlaszcza dziecku czy mlodej kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: No i 25.07.07, 09:57 Pamietam reklamę , w ktorej cos bylo gladkie "jak Jadźki kolana" - a Jadzia miala kolo 20-tki. To chyba rzadki wypadkek wykorzystania malo popularnego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil agas81 25.07.07, 15:04 Czy możesz sobie znalezc inny obiekt zainteresowania niż moje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: No i 25.07.07, 22:01 agas81 napisała: > Za to mozesz byc pewna, ze imienia Jozefina nikomu nie przyjdzie do glowy nadac > postaci z reklamy, zwlaszcza dziecku czy mlodej kobiecie. Czy mozesz zdradzić, na jakich danych opierasz te swoje profetyczne majaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: imiona w reklamach IP: *.cnb.com.pl 25.07.07, 11:59 Dawno temu była piekna reklama Dove kończąca się słowami: Brydzia, jak ty pięknie wyglądasz... Też nietypowe imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_klara Re: imiona w reklamach 25.07.07, 14:54 Pamiętacie, była chyba kiedyś taka reklama: Aniu, czas na Colgate. Jakiś czas temu moja ciotka, słysząc, że mama mówi do mnie: Aniu, dodawała "czas na colgate". I jeszcze tłumaczyła mi, że tak jej się to imię kojarzy (choć zna mnie wiele, wiele lat, dużo dłużej niż reklamę) i domagała się, żeby mi się też tak kojarzyło - cóż, tłumaczyłam, że mi się moje imię ze mną kojarzy, nie z reklamą, ale mało działało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: imiona w reklamach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:01 Zakładałam kiedys wątek o imieniu Goździkowej Odpowiedz Link Zgłoś