Gość: królmaciuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:43 Znajomym urodził się kilka dni temy synek. Mieli go nazwać Antoni ale pod wpływem rodziny, której nie podoba sie to imię, chcą zmienić na Kamil. Moim zdaniem Antek jest super a Kamil do niczego. A jak Wy sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nataloosia:) Re: Antek czy Kamil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:51 mi bardziej podoba sie Kamil ale jezeli rodzicom podoba sie Antek, to powinnni isć za głosem swojego gustu Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Antek czy Kamil 06.06.07, 16:08 Gość portalu: królmaciuś napisał(a): Moim > zdaniem Antek jest super a Kamil do niczego. A jak Wy sądzicie? Podzielam twoje zdanie. A imię nadają rodzice i jeśli im się jakieś podoba najbardziej to nie powinni ulegać naciskom rodziny. A jak dziecko się urodzi to rodzina w niedługim czasie zaakceptuje a nawet polubi imię, na które teraz nosami kręci. Przeważnie tak właśnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Antek czy Kamil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:34 Moim zdaniem nie warto zmieniać dziecku imienia pod wpływem rodziny. Antoś jest przecież taki piękny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Antek czy Kamil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:36 Mam takie samo zdanie. A abstrahując już od naszych gustów, przeciwna jestem po prostu zmienianiu zaplanowanego imienia z powodu opinii rodziny. Zwłaszcza, że Antoni imieniem kontrowersyjnym nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Antek czy Kamil 07.06.07, 12:48 Absolutnie zostalabym przy Antku, kamil dla mnie za miekki. Odpowiedz Link Zgłoś
milak13 Re: Antek czy Kamil 07.06.07, 20:46 Radzę Ci - nie ulegaj! Byłam w takiej sytuacji 21 lat temu. Chciałam Antka koniecznie. Ale było oburzenie! Nasłuchałam się, że ho, ho. A ponieważ w ciąży nerwy są mocno niewskazane - przestałam walczyć. Urodził się Jędrek. Też trudny dla rodziny do zaakceptowania, ale jak już dziecko jest na świecie to rodzina mięknie. A ja do dziś żałuję i jak patrzę na mojego dorosłego już faceta to wiem, że wtedy miałam rację i że powinien być Antkiem. Jeżeli czujesz że to Antek, to musisz być konsekwentna. No a poza tym - jak można Antka zastąpić Kamilem?! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Antoś ładny, ale zbyt częsty jak dla mnie.. 07.06.07, 21:53 Antoni to imię mojego dziadka. Podoba mi się, ale ostatnimi laty jak na moje potrzeby jest zbyt modny, zbyt popularny. I mimo, że nie jest brajanowaty, to jednak też przez pryzmat tej mody go postrzegam. Za Kamilem nie przepadam, jak to już wspomniano, zbyt miękkie to imię. Ale rzecz gustu oczywiście i nie uważam imienia za beznadziejne. Ani dużo gorsze od Antosia. Po prostu inne... A wracając do meritum. Moim zdaniem, ulegając naciskowi rodziny nie postąpli najlepiej, ale mimo wszystko, to zależy jak bliska-daleka to rodzina. Jeżeli to np. uochana babcia, ktora Antoniego z różnych względów zaaprobować nie mogła, to ich decyzję rozumiem. Jeżeli zaś jakaś dalsza rodzina - to już nie... a, piszesz, że dopiero myślą o zmianie imienia. Może nie zmienią... Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Antek czy Kamil 08.06.07, 00:57 Antek bardzo ladnie...Kamil duzo mnie interesujace imie ale mam do niego taki sentyment,ze nie potrafilabym powiedziec, ze jest brzydkie. Dla mnie jest ladne,jest wiele zdrobnien...) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Antek czy Kamil 08.06.07, 08:34 Mam syna Antka. Trochę popularne się zrobiło, fakt, z drugiej strony, wśród wszystkich Staśków i Franków Antoni moim zdaniem i tak jest najładniejszym imieniem. Kamil - nie jest może brzydko, ale to zupełnie inny "rodzaj" imienia i dla mnie po prostu - nie ta klasa Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Antek czy Kamil 08.06.07, 15:58 Zdanie rodziców się liczy. Chcą Antka, to niech mają. Rodzina przyzwyczai się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królmaciuś Re: Antek czy Kamil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:17 Ech.... Jednak będzie Kamil Wkurzona jestem na znajomych, że ulegli rodzince i rzeczonej rodzince że sie wtrąciła. Kamil.... jak krem do rąk i w ogóle jakoś bezpłciowo... No może troszkę przesadzam ale to z nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Antek czy Kamil IP: *.chello.pl 09.06.07, 21:31 Mi o wiele bardziej podoba się Kamil, Antoniego nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Antek czy Kamil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:53 Ja mam synka Kamilka -ma juz 8 lat i jest bardzo zadowolony ze swojego imienia .Ma duzo zdrobnien i nie jest tak bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Antek czy Kamil 08.06.07, 23:55 Gość portalu: majka napisał(a): > Ja mam synka Kamilka -ma juz 8 lat i jest bardzo zadowolony ze swojego > imienia .Ma duzo zdrobnien i nie jest tak bardzo popularne. Kamil jest bardzo popularnym imieniem w moim odczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: Antek czy Kamil IP: *.chello.pl 09.06.07, 20:07 Bardzo podoba mi się Kamila-Kamil nie;podoba mi się Dominika -Dominik nie.Myślę, że są imiona 100% męskie i "wazelina" Odpowiedz Link Zgłoś