alexandria1982 11.06.07, 18:09 ... w celu znalezienia ciekawych imion... a tu na każdym kroku: Józef, Józefa, Stefan, Stanisław i Stefania...... na szczęście znalazłam "perełkę" _ Augustyna - strasznie mi się spodobało Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 18:11 Mój najmłodszy syn nosi je jako drugie ,trochę mnie martwi ,że nie jest/było bardzo rzadkie ;P Pozdrówki dla Augustynów Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 18:17 Piękne imię, nasz drugi syn miał być Augstynem. Ale chyba odwagi nam nie starczyło - głównie ze względu na obawę przed Augustem. No i jest Antek ;D Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 18:22 Wiecie, nie zauważyłam, żeby Augustynek był popularny. Na całym wielkim cmentarzu był tylko 1 A wśród maluchów nigdy nie spotkałam Augustyna, choc mam trochę do czynienia z małymi dziecmi. Jak byście zdrabniały Augustyna? Jakie drugie imię do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 11.06.07, 18:42 Chodzisz na cmentarz , aby zobaczyć imiona? Nie, muszę przyznać , że różne rzeczy słyszałam, ale czegoś takiego jeszcze nie... Jestem zniesmaczona Odpowiedz Link Zgłoś
alexandria1982 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 18:49 A cóż w tym takiego dziwnego? bardzo lubię spacery po cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 19:03 Ja też bardzo lubię.Niedawno jedna z dziewczyn nadała córeczce imię ,które własnie pierwszy raz dostrzegła na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 19:30 Mnie także zdarza się spacerować po cmentarzach - zwłaszcza starych. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka ja znalazlam imie na corki na cmentarzu 11.06.07, 19:32 takie jest zycie - ludzie sie rodza i umieraja a imiona pozostaja nie rozumiem co w tym dziwnego - jedna osoba bierze kalendarz do reki - ja Stelle znalazlam na cmentarzu Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: ja znalazlam imie na corki na cmentarzu 11.06.07, 20:55 Właśnie o Tobie pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 12.06.07, 01:23 Gość portalu: Aleksandra napisał(a): > Chodzisz na cmentarz , aby zobaczyć imiona? Nie, muszę przyznać , że różne > rzeczy słyszałam, ale czegoś takiego jeszcze nie... Jestem zniesmaczona A ja czytuję nekrologi zwracając uwagę na imiona, czekam na wyrazy niesmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 12.06.07, 19:25 gaudencja napisała: > > A ja czytuję nekrologi zwracając uwagę na imiona, czekam na wyrazy niesmaku. O kurcze, też tak mam. I obcymi dziećmi się zachwycam, po to tylko, żeby poznać ich imiona Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 12.06.07, 19:36 olianka napisała: > gaudencja napisała: > > > > A ja czytuję nekrologi zwracając uwagę na imiona, czekam na wyrazy niesma > ku. > > O kurcze, też tak mam. > I obcymi dziećmi się zachwycam, po to tylko, żeby poznać ich imiona Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 13.06.07, 10:42 abiela napisała: > olianka napisała: > > > gaudencja napisała: > > > > > > A ja czytuję nekrologi zwracając uwagę na imiona, czekam na wyrazy > niesma > > ku. > > > > O kurcze, też tak mam. > > I obcymi dziećmi się zachwycam, po to tylko, żeby poznać ich imiona > > Ja też Nie wiem czemu ale ja też tak mam. I to od dawna jeszcze nie znając forum zawsze czytałam różne statystyki czy to zamieszczane w gazetach czy kościelne. Z zaciekawienia i też nie raz sie zachwycam. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 19:41 Mamy na forum małego Augustynka Mnie to imię bardzo się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:02 Miałam Augustyna w rodzinie więc jestem osłuchana, imię mi się podoba. Z ciekawszych to ostatnio na cmentarzu widziałam Saturninę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 20:07 Widziałam kiedyś Blandynę i Emeryka, pochowanych wspólnie. Między innymi od nich zaczęła się moja pasja imiennicza. Lubię spacerować po cmentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 21:16 Bardzo mi się podoba. Gdzieś tu była mama Augustyna, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 22:57 Jedna z poprzednich moderatoerk ma synka Augustnka. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 21:32 Na Cmentarzu Salwatorskim w Krakowie mój wtedy jeszcze narzeczony znalazł... imiennika. To samo imię i nazwisko. Na szczęście data urodzenia się nie zgadzała )) Ja lubię Cmentarz Podgórski. Mniejszy niż Rakowice i bardziej "swojski". I imiona też tam są piękne: Bronika, Otto, Eligiusz, Ramon... Dużo Wincentych i Mariann. A także Jan i Rozalia, moi pradziadkowie. Do dziś uważam, że to prześliczne zestawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 11.06.07, 22:15 Szalenie mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alia Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn IP: *.chello.pl 11.06.07, 22:59 znałam Augustyna, zdrabniało się Gutek Odpowiedz Link Zgłoś
anndelumester Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 12.06.07, 01:16 calkiem niedawno mój syn, przy okazji luźnej, stwierdzil, ze chce miec brata Augustyna. Nie mozemy z m. dociec skad upodobanie do tego imienia u 4latka, a nam sie też bardzo podoba )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka_k Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn IP: *.acn.waw.pl 12.06.07, 09:14 poczulam sie wywolana do odpowiedzi Ja mamniespelna 3miesiecznego Augustyna w domu Imie podoalo mis ie szalenczo juz przy poprzednim synku, ale maz zapowiedzial, ze "nigdy, przenigdy" si enato imie nie zgodzi o ale jakos mu przeszlo i drugiemu dalismy Augustyn Szczęsny. Nazywany jest Augustynkiem (synek- Augustynek), Guciem, Gućkiem, Guciusiem, Gucikiem (Gucik i Guciuś to wynalazki Feli), Gutkiem, Guciołem, Guciołkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 12.06.07, 09:19 Uwazam ze imie jest sliczne. To jedno z moich ulubionych, zaraz kolo Leopolda... Niestety zauwazylam ze we Francji robi sie ono coraz bardziej popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: byłam dziś na cmentarzu .... - Augustyn 13.06.07, 10:38 Mnie również się podoba. Mój dziadek ma tak na drugie imię Odpowiedz Link Zgłoś