okri 11.06.03, 22:07 Drogie Hanie Czy lubicie swoje imię ? Czy często ludzie mówią do was "Aniu" zamiast "Haniu" ? Kiedy obchodzicie imieniny ? I jakie sa jeszcze zdrobnienia oprócz Haneczki... Pozdrawiam, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Do wszystkich Hań 12.06.03, 12:10 Czesc ! Moja siostra ma na imie Hanna i wszyscy zwracaja sie do niej Hanka lub Hania. Jest bardzo zadowolona i dobrze jej sie zyje z tym imieniem. Teraz w Niemczech jest baaaardzo popularne imie HANNAH (mowi sie Hana).Ta forma nie podoba mi sie za bardzo.Pozdrowienia Ola Odpowiedz Link Zgłoś
okri Re: Do wszystkich Hań 23.06.03, 23:05 Dzięki za odpowiedź, myślałam, że trochę wiecej Hań się odezwie, ale widać imię nie jest tak bardzo popularne - i niech tak zostanie Pozdrawiam Cię, Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
haneczkaz Re: Do wszystkich Hań 15.07.03, 11:27 Tych zdrobnień jest wiele : Hanna, Hanka, Hania, Haneczka, Hanusia, Hanulka i bardziej odległe skojarzenia Nusia i Nulka a słyszałam i Nutka (od Hanutka). Jak widzisz wybór duży. Pozdrawiam mama Haneczki Odpowiedz Link Zgłoś