xena_music 12.06.03, 12:06 Moja cOrcia ma na imię Maja, tak nam się spodobało, chcieliśmy aby było rzadziej używane, a tu w 1wszy dzieś wielkanocy na 14 dzieci chrzczonych było....5 Majeczek!!!! naszczęście w drugi dzień świąt była tylko nasza niunia..)A czy wśród klikających mam są mamy Majeczek??? moja urodziła się 12.12.2002 xena(Ania) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Mała pszczółka Maja 12.06.03, 12:13 Czesc ! MAJA To cudowne imie.Ale ja chyba bym tak nie nazwala corki.Po pierwsze nie moge sobie wyobrazic doroslej kobiety ,a juz wogole babci o tym imieniu.A to gra u mnie duza role.A poza tym jest na prawde teraz barrrrddzo popularne. Buzka Ola Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Mała pszczółka Maja 12.06.03, 14:54 itsola napisała: > Czesc ! > MAJA To cudowne imie.Ale ja chyba bym tak nie nazwala corki.Po pierwsze nie > moge sobie wyobrazic doroslej kobiety ,a juz wogole babci o tym imieniu. Olu ! od 23 lat nosze imie Maja i uwazam sie za dorosla babe czasem mniesmieszy jak sie zwracaja do mnie "Pani Maju" (na uczelni), co brzmi "panimaju". w moich dzieciecych latach to imie bylo rzadkie, teraz jestem wszedzie rozpoznawana. zauwazylam jednak, ze teraz roi sie od malych Majusi. Co do mnie ,to lubie swoje imie, ale nie znosze zdrobnienia (chyba zgrubienia!) Majka. jak mam PMS, to zawsze zwracam uwage, ze nie zycze sobie, zeby mnie tak nazywac hihi, pozdrawiam Maja Wróbel Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: Mała pszczółka Maja 12.06.03, 17:54 A ja mam siostrę Maję młodszą ode mnie o 18 lat. Maja w listopadzie skończy całe 11 lat! Uważam, że jest to super imię dla dziewczynki. Mnie przynajmniej kojarzy się znakomicie. Moja siostra jest bardzo śliczna, wesoła, rezolutna i lubiana przez wszystkich. Do tego jest zupełnie nieprzekupna, bezinteresowna i bardzo uzdolniona plastycznie (no i jako najmłodsza w rodzinie - troszkę za bardzo rozpieszczona). Nic dodać, nic ująć - gdybym nie miała siostry Mai, tak bym dzisiaj nazwała swoją córkę (imię dla siostry było moim pomysłem). A "babcia Maja" kojarzy mi się przesympatycznie!!! Poza tym niedługo rodzę - jestem w 37 tygodniu - i córcię nazwę równie zabawnie. Pozdrawiam! Monika z Inką w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
chmureczka Re: Mała pszczółka Maja 13.06.03, 22:12 Hej! Moja corcia tez jest Maja, jest wesolutka i chociaz ma dopiero niecale 4 miesiace juz pokazuje swoj charakterek, zlosci sie jak cos jest nie po jej mysli. Urodzila sie 19 lutego i dalismy jej to imie z pelnym przekonaniem, to takie cieple imie, da sie zdrabniac na wiele sposobow, co wazne przy takim maluszku. Pozdrawiam- Chmureczka Odpowiedz Link Zgłoś
xena_music Re: Mała pszczółka Maja-do chmureczki 13.06.03, 23:58 chmureczko, skąd jesteś? To tylko dwa miesiace róznicy miedzy Majeczkami!A co do zdrobnień, mówimy na naszą Majek, albo ...ejka, bo jak buła malusia, to gdy dostawała do buzi smoka, to zanim się"zassała" musiały być "wypowiedziane przez nią" słowa-EJA,EJA. I tak już zostało. Po za tym, Majeczka, Majusia, Majunia........uh!!!jest tego!!! pozdrawiam xena Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Mała pszczółka Maja 26.06.03, 11:53 Ja też mam Maję, 06.lipca skończy roczek. Jest cudowna, uśmiechnięta i rozkoszna. Ma swój charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać hihihi Ma starszego brata, ( Alek ma ponad 5 lat ), świetnie się razem bawią, ale już widać, że to Maja będzie rządzić A oto zdrobnienie jakich używamy: Majeczka, Majunia, Majusia, Maj, Majek, Majonez ( to wymyślił mój mąż) Pozdrawiam, Monika! Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Mała pszczółka Maja 04.07.03, 10:35 monika_wroclaw napisała: > Ja też mam Maję, 06.lipca skończy roczek. Jest cudowna, uśmiechnięta i > rozkoszna. Ma swój charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać hihihi > Ma starszego brata, ( Alek ma ponad 5 lat ), świetnie się razem bawią, ale już > widać, że to Maja będzie rządzić > A oto zdrobnienie jakich używamy: Majeczka, Majunia, Majusia, Maj, Majek, > Majonez ( to wymyślił mój mąż) Weź Ty tego męża wywal z ten "Majonez" hihi ) Pozdrawiam > > Pozdrawiam, Monika! Odpowiedz Link Zgłoś
sebania Re: Mała pszczółka Maja 27.06.03, 00:40 A czy wiecie że w jakiejs miejscowosci niedaleko Gdanska jest dziewczyna, która ma na imie Maja a nazywa się Pszczółka ? Był cały artykul o niej w lokalnej gazecie. Wyobrazcie sobie dorosła kobietę w Urzedzie: " Jak Pani sie nazywa?, ;Pszczółka Maja... ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xena_music Re: Mała pszczółka Maja 27.06.03, 14:40 wow, to musi fajnie wygladac!!!Maja Pszczółka. Moja na dzwieki tej piosenki reaguje skakaniem...hmmm..mam taka melodyjke w komórce Odpowiedz Link Zgłoś
annamarcinkian Re: Mała pszczółka Maja 04.07.03, 10:23 czesc mam na imie Ania i 11 czerwca 2003 roku przyszly na swiat moje kruszynki - trojaczki. dwie dziewczynki i chlopiec. Najmniejsza z corek (1500/42) dostala na imie wlasnie Maja !! Uwazam ze to imię do niej pasuje, jest taka kruszynka, a jednoczesnie ciezko pracuje (buzka oczywiscie) zeby dogonic wagowo siostre i brata. A propos, druga corka ma na imie Zuzia, a syn Tomek pozdrawiam Ania (mama trojaczkow) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Mała pszczółka Maja 04.07.03, 10:37 Aniu gratuluje! Spotkało Cię potrójne szczęście. Życzymy Majeczce żeby szybko dogoniła rodzeństwo )))). Odpowiedz Link Zgłoś
xena_music Re: Mała pszczółka Maja 04.07.03, 22:00 wow!!!trojaczki!!!gratulacje!!!!!!!!!!!!!jak ty sobie dajesz radę???? Odpowiedz Link Zgłoś