ptosia 22.06.07, 23:03 To znowu ja Otóż moja znajoma poszukuj imienia dla swojego pierwszego dziecka. Ona ma na imię Karolina a jej mąż Marcin. Imię ma być proste, polskie i bez zdrobnień. Z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malwina Re: Imię.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:24 Iga, Laura, Klara, Olga, Eunika, Ida, Lena, Ewa, Lea, Sara, Noemi, Dalia Jeremi, Zachary, Jonatan, Tobiasz, Brunon, Igor, Karol, Olaf, Błażej, Marceli, Korneli, Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Imię.... 22.06.07, 23:27 Zapomniałam dodać, żę imię ma nie być zbyt wymyśne i nie ma być jakieś oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię.... 22.06.07, 23:28 Czy nie prościej w takim razie poszukać w statystykach nadań? Nie jest sztuką wymyślić nieoryginalne imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:58 Jeśli proste, bez zdrobnień i w miarę popularne, to może Ewa? Albo: Kaja, Amelia, Olga, Marta, Agata, Laura? Część z nich daje się zdrabniać (Amelka itd.), zresztą większość polskich imion daje się, ale na co dzień czy w dorosłym życiu używa się głównej formy imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Imię.... IP: *.75.52.167.debica52.tnp.PL 23.06.07, 09:13 a może Weronika, Marcelina, Marcjanna, Łucja, Ilona? Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imię.... 23.06.07, 09:52 myslę że chodzi o ten sposób zdrabniania : Katarzyna - Kasia , Grzegorz - Grzesiek , Aleksandra- Ola Czyli o zdorbnienia oczywiste. Moje propozycje to Michalina , Sara , Blanka , Olga, Agata, Nina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: Imię.... IP: 62.233.231.* 23.06.07, 10:15 Marzena, Monika, Dorota, Ewa, Marta, Agata, Kinga, Beata, Teresa, Daria Adam, Michał, Paweł, Łukasz, Robert, Jan, Daniel, Piotr, Dawid, Karol Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Re: Imię.... 23.06.07, 13:03 Z podanych imion podobaj im się Marta i Agata Zobaczymy co wyvbiorą Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię.... 23.06.07, 19:00 Karolina+Marcin=Marcelina Dla chłopca może Błażej? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Imię.... 23.06.07, 19:03 Paula, Judyta, Julita Joachim, Julian oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: Imię.... 23.06.07, 20:09 Jeśli imię ma nie mieć zdrobnień(rozumiem,że np takich jak od anny-Ania) to może takie: Olga Agata Marta Natalia Iwona Sonia Sandra Karina Kalina Leonia Ilona Lilia Daria Gracja Patrycja Idalia Iga Dominika Dalia Milena Irena Lidia Gloria Weronika Wiktoria Berenika Julita Jowita Klara Mira Sylwia Monika Bogna Wanda Liwia Patryk Karol Eryk Eliasz Tymon Adrian Stefan Sebastian Szymon Kornel Marcel Krystian Dawid Daniel Dorian-nie polskie ale bez zdrobnień Damian Edward Edmund Kryspin Tobiasz Zygmunt Bogdan Bogusz Bohdan Błażej Dominik Filip Gracjan Gustaw Henryk Hubert Janusz Jeremi Jeremiasz Kamil Ildefons Leon Ludwik Leszek Lech Lew Łukasz Marcin Michał Klaudiusz Klemens Wilhelm Wespazjan Witold Wiktor Miłosz Michaesz Jak coś keszcze sobie przypomnę to napiszę Odpowiedz Link Zgłoś